Jump to content

DARZG

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zanimljivo bi bilo vidjeti iz prakse da li je bilo ovakvih slučajeva u HR ili u EU.
  2. Budući da ovdje nema nikoga tko bi mogao dati suvisli odgovor, da vidimo što bi GhatGPT na to rekao : Da, postoji osnova za tužbu protiv tvrtke vlasnika kamiona zbog izgubljenih prihoda i gubitka osnovnog sredstva za rad (vozila). U ovom slučaju, tvrtka vlasnika kamiona je odgovorna za štetu koju je uzrokovala vašem vozilu i vašem poslovanju. Možete podnijeti tužbu za naknadu štete koju ste pretrpjeli zbog gubitka prihoda i gubitka osnovnog sredstva za rad. Potrebno je prikupiti sve relevantne dokaze, uključujući policijski izvještaj, račune za popravak vozila i dokaze o vašim prihodima u proteklih 60 dana. Također, preporučljivo je konzultirati se s odvjetnikom kako bi vam pomogao u pripremi tužbe i zaštitio vaše interese.
  3. Pozdrav ekspertima, Situacija je slijedeća: registriran sam kao taxi vozač preko Bolt platforme. Vozim sa svojim automobilom. Prije 15tak dana sam imao prometnu nezgodu u kojoj mi je znatno oštećeno vozilo koje je odmah odvezeno šlep vozilom u ovlašteni servis. Vozilo koje je oštetilo moje je dostavni kamion u vlasništvu poznate Njemačke tvrtke. Policija je napravila uviđaj i vozač kamiona je prihvatio svoju grešku i platio na licu mjesta kaznu zbog prometnog prekršaja. Procedura je takva da svoje vozilo neću imati na raspolaganju najmanje 20tak dana. Ja zbog toga ne mogu ostvarivati prihode od taxi vožnje što je otprilike 100 Eura/dnevno. Naime toliki je registrirani netto prihod proteklih 60 dana. Pitanje: da li postoji osnova za tužbu protiv tvrtke vlasnika kamiona zbog izgubljenih prihoda,a zbog gubitka osnovnog sredstva za rad (vozila)? Hvala unaprijed.
  4. Poštovani stručnjaci ili znalci , možda mi netko može pomoći oko slijedećeg. Zainteresiran sam za kupovinu osobnog automobila koji glasi na ime tvtke koja je još 2018. po skraćenom postupku brisana iz sudskog registra. Automobil nije vožen barem 5 godina i treba uložiti u njega. Bivši vlasnik tvrtke i direktor ne zna na koji način bi napravili taj prijenos i stavili vozilo u promet. Unaprijed hvala. DARZ
  5. Ovo je iz njihovog maila: Žao nam je zbog nastale situacije vezano uz nemogućnost raspolaganja sredstvima po računu tvrtke ---------------d.o.o. Razumijemo Vaše nezadovoljstvo stoga dopustite u nastavku obrazloženje. Prije svega, želimo pojasniti da ___________________- banka d.d. kao i sve banke u Hrvatskoj, prikuplja obavezne podatke svih svojih postojećih klijenata temeljem Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, a u svrhu provedbe dubinske analize klijenta. Banka je obvezna, osim prikupljanja, određenom dinamikom i ažurirati prikupljene podatke te u tu svrhu šalje pozive svojim klijentima. Nažalost, u ovom trenutku Banka nema svu potrebnu dokumentaciju za provođenje dubinske analize obzirom da je društvo ________________-d.d., u čijem je suvlasništvu _________________d.o.o., dana 07.12.2021. temeljem Rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu Tt----------------1 brisano iz registra. Stoga, molimo Vas da nam dostavite Rješenje Trgovačkog suda kojim će biti ispravno regulirano vlasništvo u društvu ::::::::::::::::::::.d.o.o. kako bismo do kraja mogli provesti proces dubinske analize te Vam omogućiti neometano raspolaganje sredstvima po računu tvrtke. Nadamo se da ćemo uspješno riješiti nastalu situaciju. U slučaju da je nešto ostalo nejasno ili imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite. U svakom trenutku možete podnijeti i pritužbu Hrvatskoj narodnoj banci. Hvala Vam na razumijevanju i srdačan pozdrav, Ja sam ih kao direktor pitao da mi pošalju odgovor na temelju kojeg su nam zakona ili pravilnika onemogućili raspolaganje sa vlastitim sredstvima te o kakvoj se tu "dubinskoj analizi" radi. Naravno da su se oglušili na naš zahtjev te nam uopće ne odgovaraju. Firma je mala i jedva da nešto radi sa zanemarivim prometom, ali ipak se ovdje radi o principima.
  6. Na sudskom registru nemaju pojma kako rješiti sutuaciju, Pitanje glasi: ima li banka pravo ustazati korištenje sredstava sa računa tvrtke (dakle onemogućiti redovno poslovanje) tražeći od nas kao klijenta novi izvadak iz sudskog registra na kojem se vide promjene, a posebno uzimajući u obzir da mi ne možemo utjecati na brzinu promjena u sudskom registru?
  7. Moram priznati da se u više od 25 godina poduzetništva nisam susreo s ovakvim problemom. ZABA je zablokirala sredstva na računu trgovačkog društva i ne dozvoljava nikakve isplate iako su na računu sredstva vidljiva i nigdje ne piše da je posrijedi neka ustega. Kada ispunim nalog i pokušam izvršiti plaćanje dobijem poruku: "obilježje partije nije dobro" Nazovem službu za korisnike i lijepo me usmjere na bankara zaduženog za našu firmu. Naravno to je bilo iz 16h kada bankar više ne radi. Poslovni partner očekuje novac na svom računu (isto u ZABAi) jer sam rekao da mu upravo idem platiti. Sada ispadam lažov i nepouzdan partner. ZABA očekuje od mene da im donesem novi izvadak iz sudskog registra gdje se vidi da je jedan od tri osnivača (d.o.o.) prije nekoliko dana brisan iz sudskog registra. Kada sam ja ušao na stranice SUDREGa tamo još uvijek stoji kao osnivač to dotično društvo. Dakle nije izmjenjeno u našem izvatku društva. Kako da ja sada izvadim novi ažurirani izvadak na kojem su vidljive promjene? Na trgovakči sud ne mogu otiči zbog epidemiloških mjera. Banka mi ne da raspolagati sredstvima dok ne donesem novi izvadak.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija