Jump to content

pepeljuga_ri

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. aha znači u tome je stvar! u redu, hvala puno!
  2. Poštovani, danas sam išla na Poreznu po uvjerenje o ostvarenom dohotku za mene i supruga za potreba upisa u vrtić. Moj suprug je otvorio j.d.. sa partnerom u 7. mjesecu prošle godine. Na poreznom uvjerenju piše da u 2013 godini nije ostvario nikakav dohodak i po onim stavkama su sve 0,00. Da li to može biti greška, ili može biti ga partner nije ni prijavio? On je plaću primao na banku ali nikada nismo išli za time tko ju uplaćuje. Je li moguće da nije ni bio prijavljen ili te nule na uvjerenju nemaju veze? Hvala i LP.
  3. U redu, hvala na odgovoru, nadati ćemo se najboljem...
  4. olakotne okolonosti su koje sam navela + priznanje svega i kajanje, a otegotnu okolnost navode jednu ali ja ju ne mogu iščitati iz presude.
  5. za čl. 272. piše: na temelju čl. 272. st. 2 KZ-a, kazna zatvora... znači nehaj? doduše ima tu još drugih stavaka: čl. 263. st. 1, čl. 273. st. 1, čl. 311. st. 2. Ali kaže da mu se na temelju čl. 263. st. 1 u svezi s čl. 60. st. 1 i st. 2 daje zatvor u trajanju 1g i 2mj, a temeljem članka 67. st. 1,2 i 3 uvjetna osuda 4 godine. Ne razumijem se u te članke, ali nekako mi najgore zvuči članak 263.?
  6. Pozdrav! Dakle, radi se o slučaju mog supruga. On je prije nekih 6-7 godina izazvao prometnu nesreću, točnije proklizao je na kiši i pokosio nekoliko parkiranih automobila u kojima su bili ljudi te također jednu gospođu koja je stajala uz cestu da ju pređe (nije bilo pješačkoga), nju je odbacio te je zadobila teže ozljede (frakturu lubanje). To je naravno otišlo na sud te je dobio 4 godine uvjetno. Razlozi su bili da je prošlo puno vremena, otada nije imao niti jedan prometni ili bilo kakav dugi prekršaj, postao je otac dvoje djece itd. Međutim, državni tužilac se žalio na presudu i traži zatvor u trajanju od godinu i 2 mj. Obzirom na to da su nam djeca zaista mala (3 g i 9 mj.), ja sam nezaposlena, strah nas je da će sud poništiti odluku. Ima li netko iskustva, možete li mi reći iz vašeg iskustva i prema vašem mišljenju hoće li sud poništiti odluku? Lijepi pozdrav.
  7. Pozdrav, radi se o susjedima u zgradi od 8 stanova. Naime, čim smo se doselili počeli su problemi. Oni su počeli dilati drogu i to su radili na očigled nas drugih stanara. U krugu zgrade smo često znali naći iskorištene igle itd. Neću ni spominjati česte premetačine sa psima i svjedočenja prilikom istih. Radi se o obiteljskoj zgradi gdje su skoro svi stanovi mladi roditelji sa malom djecom. I oni imaju isto curicu. On je nakon 3 godine napokon završio u zatvoru, međutim ako se ne varam jučer je izašao jer su imali tulum do 2 ujutro. Bio je u zatvoru par mjeseci. E sada, nismo se miješali u ništa od ovoga najviše zbog straha. Ali mi sada imamo drugačijih problema koji su možda "sitni" ali nemam više tolerancije za njih. Naime, imaju dva psa. Jedan je mali kao neki pinč a drugi nešto kao pitbull. Ovaj drugi ima 6-7 mjeseci jako je živahan i voli skakati po ljudima. Problem je u tome što oni njega izvode u šetnju bez uzice pa on izleti van iz zgrade i skače po djeci. Radi se o maloj djeci 3-4 godine koje onda sruši na pod (oni udare glavom) i onda još skače po njima. Njihova izlika je "da im je u sekundi pobjegao". Meni je prekipilo prije nekoliko dana kada mi je sin od 3 godine bio na vrhu stepenica na izlazu iz zgrade i taj pas je skočio na njega i zamalo ga srušio niz te stepenice. Rekla sam joj da ga stavi na uzicu i da ga više ne pušta bez uzice. I na sve to jučer sam primjetila nekakvu žutu ljepljivu tekućinu na terasi i ispred toga dio spaljene trave. Pogled na tendu mi je bio dovoljan da skužim o čemu se radi. Oni preko dana kada ih nema pse drže na svome balkonu (nije ih briga ni što je vani 32 stupnja) i ti psi pišaju po tom balkonu a meni se to onda slijeva niz odvod za kišu s njihovog balkona po tendi na terasu i vrt. Opet napominjem, meni se u tom vrtu igra sin a ubrzo će i kćer i ne želim da im po glavama kapa pseća pišaka i da se igraju u tome. Valjda postoji neki zakon koji me štiti od toga? Molim pomoć jer sam na rubu živaca.
  8. novi zaplet, molim hitnu pomoć... navedeni paket sam primila prije nekih tjedan dana. i danas me zovu iz dhl-a i počne dečko nešto pričati o carini i ja mu kažem da sam primila paket. ostao je zbunjen i onda smo par rečenica razmijenili o sadržaju paketa jer nije mogao vjerovati da se radi o tom paketu. i nakon što sam ga uvjerila da je to taj jedini koji sam očekivala, rekla sam mu da sam pitala dečka koji je paket donio da li nešto trebam platiti i on je rekao da ne. ovaj na telefonu je ostao još zbunjeniji i pitao me da li su mi uspjeli nešto naplatiti na što sam ja rekla da ne. nasmijao se i rekao, hvala i doviđenja. jasno mi je da sam carinu trebala platiti, ali kako sam paket primila, potpisala za njega i već je kod šogorice odavno, zanima me da li će se carina trebati naknadno platiti? imaju li pravo zahtjevati ikakav novac naknadno? hvala....
  9. Pozdrav, prije 10-ak dana sam za šogoricu naručila iz Kine vjenčanicu i sav dodatan asesoar u vrijednosti 1300 kn. ona je htjela preko dhl-a pa smo tako i naručile. u tih 1300 kn je i dostava uključena. danas su me zvali da im pošaljem svoj oib i račun sa paypala. ne zamjeram jer bi i meni bilo čudno da je cijela vjenčanica i veo itd plaćeno 1300 kn. zanima me na koje stvari da se pozovem kada/ako mi budu tražili da potpišem punomoć. vidjela sam par savjeta u postovima gore, ali ako može malo pobliže... također, što me očekuje kada odbijem potpisati tu punomoć?
  10. joj Bože dragi... nema veze, zanemarite moj upit. odgovor ću pronaći na manje tvrdoglavom mjestu.
  11. po 3. put... okućnica je upisana u vlasnički list i u ugovor o kupoprodaji i u mom je vlasništvu a ne u suvlasništvu, zato vas molim da mi ne govorite drugačije jer vidim da se ne razumijete u potpunosti. nisam glupa i znam što govorim.
  12. kao što sam napisala taj vrt se nalazi u sklopu posl. prostora i u mojem je vlasništvu.
  13. Poštovani, imam sličan problem. naime, prije godinu dana sam kupila poslovni prostor u novogradnji. u sklopu tog posl.prostora je i vrt na kojem se nalazi hep-ov drveni stup. imam li pravo zatražiti od njih da ga premjeste sa moga posjeda?
  14. ja mislim da su donacije oslobođene PDV-a ali stvarno nisam sigurna a ni stručna
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija