Jump to content

Tomis030

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tomis030 objavio

  1. zahvaljujem na informaciji. Sukladno članku 162. kazna za fizičku osobu bi iznosila 15-20 tisuća kn u ovom slučaju
  2. Poštovani korisnici foruma, zanima me kakve su kazne u praksi za gradnju obiteljske kuće bez građevinske dozvole (koja se još uvijek čeka) ali u skladu sa svim projektima ? Dakle, radi uštede vremena, koliko nas mogu kazniti ako krenemo s izvođenjem radova prije vremena?
  3. Planiram kupiti građevinsko zemljište , koje ima ucrtan put (posebna čestica). Taj put vodi do ukupno 6 građevinskih čestica i suvlasnici tog puta su u određenim omjerima vlasnici tih 6 čestica. Ono što me brine je to da vlasnik zemljišta koje bih htio kupiti ima u suvlasništvu taj put ali samo suvlasništvo 5/100 , dok neki imaju 40/100 iako im je potreban manji dio puta do njihove čestice. Nigdje nije naznačeno točno koji dio puta pripada kome nego samo suvlasnički omjeri (bar u zemljišnim knjigama). Da li je to sve skupa u redu ili tu negdje postoji potencijalni problem? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima
  4. Planiram investiciju s prijateljem, točnije kupnju zemljišta na kojemu bismo izgradili kuću te ju potom prodali. S obzirom da je prijatelj odmah pri novcu on bi svojim sredstvima kupio zemljište, financirao sve potrebne doprinose i izradu projekta - do dobivanja građevinske dozvole. Tek nakon svega toga bih ja uložio svoj dio ,točnije izgradio kuću. Ono što me zanima je na koji način urediti takav poslovni odnos, da smo zaštićeni i on i ja? Zaradu bismo podjelili u omjeru tko je koliko uložio. Također, na koga staviti zemljište pri kupnji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija