Jump to content

Adri888

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Na njega glasi i kredit i kuca no steceno je u braku stoga ja moram potrazivati svoj dio, a ja zelim isplatu jer ne planiram nista vise sa tom kucom. Meni je nejasno na koji nacin on mene mora isplatiti jer sam ja pretpostavljala da mi mora samo isplatiti za ovaj dio sto smo placali kredit zajedno dok smo zivjeli zajedno no odvjetnik me uvjerava da bivsi muz mora placati tu ratu kredita banci ako on ostaje u kuci te da uz to mora jos i meni mjesecno uplacivati na racun iznos u visini pola rate tog kredita i tako sve do kraja kredita tj. dok se kredit ne isplati do kraja sto meni nekako nije logicno da on placa taj kredit banci koja ce ostati njemu plus da meni jos placa pola rate jer kazem, po nekoj mojoj "logici" on bi mene trebao samo isplatiti za onaj dio sto smo zivjeli skupa.
  2. Pozdrav, zanima me je li netko imao slucaj da je kuca kupljena u braku na kredit te se razveo prije nego je kredit otplacen? Odobren mi je besplatan odvjetnik te mi je objasnio moja prava i rekao mi je da mi bivsi muz mora placati mjesecno pola rate kredita sve dok se kredit ne otplati jer njemu ostaje kuca pa me zanima je li to istina jer meni to nekako nerealno zvuci no ja se u pravo ne razumijem.. Zapravo ja u to ne bi ni sumnjala nego me zvao odvjetnik bivseg muza i rekao mi je da to rade ti "besplatni odvjetnici" samo da bi to otislo na sud da oni dobiju nekakvu naknadu novcanu, a da cu ja ostati bez svega i necu dobiti nista i sad me strah, a moj odvjetnik danas vise ne radi..
  3. Da nego sam mislila s onim gore moze li se i preko drzavnog inspektorata ili samo privatnom tuzbom pa zato samo.
  4. Samo da javim cisto za info da ostane, poslala sam prijavu prvo na drzavni inspektorat i oni su ga za dva dana zvali te mi je uplatio novce, nisam morala na sud.
  5. Moze Vam otkazati ugovor tako da napise da niste zadovoljili na probnom radu nazalost.. Ne znam kakav posao radite, ali pokusajte ostati na poslu do iza isteka probnog roka ako mozete.
  6. Pozdrav! Ima li netko ovdje iskustva. Naime dala sam mentalni otkaz u 5. mjesecu jer se necu imati mogucnosti vratiti raditi i nisam koristila godisnji ni od prosle ni od ove godine jos jer sam proslu bila na komplikacijama i porodiljnom te mi porodiljni jos traje. On mi ne zeli isplatiti godisnji, ministarstvo rada mi je na mail poslalo link drzavnog inspektorata da ga prijavim, a preko telefona mi govore jedino privatna tuzba pa sad ne znam evo je li netko to prosao?
  7. Mozete nazvati HZZO i obratiti im se s tim problemom, tako sam i ja u prvoj trudnoci jer mi zamjena isto nije htjela dati komplikacije, niti me zaprimiti uopce i zvala HZZO, oni zvali njega i iduci dan sam imala i pregled i otvorene komplikacije.
  8. Adri888

    Obrt

    Nasim zajednickim novcima. Ne, on je, ja nisam jer sam ja zavrsila na komplikacijama kao zaposlena u jednoj firmi prije otvaranja obrta, a zatim na porodiljnom koji mi jos uvijek traje. No u međuvremenu sam bila kod odvjetnika i sve mu objasnila te mi je rekao da je i obrt bracna stecevina te da se dijele prihodi koji budu u tom trenu na racunu, alat, sluzbeni kombi itd itd.
  9. Najbolje da se javite na centar pa vidite s njima jer cete ionako morati s njima rjesavati za alimentaciju i ostalo.
  10. Javite se vasoj zupaniji upitom o besplatnoj pravnoj pomoci i oni ce vam poslati zahtjeve koje morate ispuniti i dostaviti im, tako sam i ja. Zelim vam svu srecu i da pronađete sebe opet.
  11. Odete na socijal i trazite da ga jedan dovozi, a drugi odvozi, tako je nama gospođa na socijalu rekla da je tako fer prema jednom i prema drugom roditelju.
  12. Sljedeci puta kad vam krene prijetiti nazovite policiju, tako sam ja bivsem muzu za psihicko nasilje, prvi puta su dosli i ostao je u kuci, isao je na sud i dobio kaznu, drugi puta su dosli i odveli ga u pritvor, dobio je zabranu prilaska i morao je van iz kuce. Sto se tice sprejeva i ostalog, mislim da se to ne moze nabaviti legalno i mislim da se ne smije koristiti.
  13. Mi nismo mogli u kuci prijaviti prebivaliste na isnovu tih papira sve dok nismo dobili vlasnicki list, nisu dali na policiji pa ne znam sad..
  14. Adri888

    Obrt

    Pozdrav! Moze li mi netko objasniti na koji nacin se "dijeli" obrt koji je otvoren u braku te trenutno glasi na suprugovo ime?
  15. Pozdrav! Suprug i ja se rastajemo sporazumno, kuca glasi na njega, ali je kupljena u braku na kredit. Sporazumno smo dogovorili iznos za isplatu, polovicu placenih rata do sad na savjet odvjetnika jer kredit jos nije otplacen do kraja no zanima me kako da mi to stavimo na papir? Napisemo rucno da mi je dao toliko i toliko novaca kao isplatu od kuce ili? Zaboravili smo pitati odvjetnika.. Također na njega glasi auto te njegov sluzbeni kombi, na socijalu mu je radnica rekla da mora dati auto meni zbog dvoje djece koja ostaju sa mnom, a da on ima sluzbeni kombi i s tim se on slozio, mogu li ja njega traziti da on taj auto prepise na mene jer auto je kod mene i jos uvijek glasi na njega i ne mogu nista s autom bez njega?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija