Jump to content

marija34

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dobar dan, ako se iznajmljuje kao pausalac (dohodak do 300000kn) drzavljanin EU mora se obracunati 13% pdv po izdatim racunima. dali je istina da, ako se prijavi obrt, nije potrebno obračunati više tih 13% pdv po računima? dali se plaća onda neki drugih porez (osim još porez na dohodak, po krevetu)? hvala na pomoć!
  2. Stvarno? Netko piše o smještaju u kojem nikad nije bio niti vidio: bilo je jako prljavo. A to je za Vas "prenošenje iskustva"? Nije upozorio da nije osobno koristio. To ste pogrešno shvatili. Osoba u dopisivanju (samnom) piše da nije bila u smještaju. Tako sam pisala a ne kako Vi pišete.
  3. Razumijem što pišete. Naravno, odlučuje sud i nitko ovdje na forumu. Da bolje razumijem i samo za raspravu ovdje na forumu: Osoba piše negativnu ocjenu o smještaju "Smještaj je bio prljav". Osoba nikada nije bila u smještaju. Osoba u dopisivanju piše da nije bila u smještaju. U teoriji: zašto osoba piše ovu recenziju i koji je cilj?
  4. To nije problem i svatko može izraziti svoje mišljenje. Ali ne ako uopće nije bio u smještaju. Isto tako, ako netko prijeti, vratite mi novac ili ću napisati negativnu ocjenu. Što bi to trebalo značiti? Ostajem u smještaju, nije mi se svidjelo i želim svoj novac natrag. Zašto? Zašto jednostavno nisi otišao u drugi smještaj ako ti je previše prljav i neuredan, nego si ostao? Jeste li uopće dobro pročitali moje pitanje? Za to nisam ni pitala.
  5. Imam pitanje u vezi klevete. Iznajmljujem smještaj putem portala za putovanja. Gost je iznajmio moj smještaj za druge osobe. Nakon što su ljudi otišli, osoba koja je iznajmila smještaj mi je napisala da su gosti nezadovoljni i da traže povrat novca. Napisala sam da novac naravno neće biti vraćen. Osoba koja je iznajmila smještaj tada mi je napisala: Dobro, onda će biti objavljena negativna recenzija. Gost je na internetu objavio negativnu ocjenu da je moj smještaj vrlo prljav i neuredan. Dobila sam je najlošiju ocjenu. Na fotografijama se ne vidi ništa osim standardne opreme mog smještaja. Imam adresu te osobe i ljubazno sam je pitala u čemu je problem, ali nije htjela razgovarati. Gost je ostavio negativnu ocjenu iako nije bio u mom smještaju. Čak ni fotografije ne pokazuju ništa što potvrđuje njegovu tvrdnju. Budući da nisam pokrenula povrat novca, ocjena je negativna. Prošlo je već oko mjesec dana. Koliko sam pročitala rok za tuzbu radi klevete je 3 mjeseca i morao bih podnijeti privatnu tužbu sudu. Osjećam se ucijenjeno i oklevetano. Kako Vi to vidite? Zapravo, trebalo bi biti jednostavno uspjeti na sudu s privatnom tužbom, odnosno prepustiti to odvjetniku? Pozdrav
  6. Dobar dan, imam jedno pitanje za privatne iznajmljivace koji nistu obveznici pdv-a nego samo registrirani radi pdv-id. Citam po internetu da privatni placaju pausalno to sta trebaju platiti i to je to ako nisu obveznici pdv-a. To znaci nije moguce koristiti R1 racune ili obracunati nesto s porezom ako si pausalac. Tako citam po internetu. Sad pitam u poreznoj i oni tacno suprotno kazu da mogu i pausalci koji nisu obvenici pdv-a koristiti R1 racune. Dodatno kazu "morate slusati sta vam referenti porezne kazu a ne sta citate po internetu". Sad neznam uopce sta je istina. Netko od vas? Pozdrav i hvala na odgovor.
  7. Dobar dan, trazim odvjetnika u Zagrebu radi pripremnog rocista (ovrhe/ platni nalog) sa iskustvom. Hvala.
  8. Da. Predato je mom "novom" odvjetniku. Racun tog odvjetnika sam odmah nakon prigovora dobila i platila. Odvjetnik kaze sta se tice predmeta majke nema razloga da meni naplati. Nema tu nista da platim. Radi onih stari predmeta mora se vidjeti pred sudom kako je obracunato. Ako nema dogovora sa odvjetnicom kako se placa moze poslati odvjetnica jedan racun nakon pravomocne presude ukupno za svaki posao. Ako ima dogovor da naplati nakon svakog rada vazi zastara od pet godine od dana kad je mogla obracunati. Ja sam joj u ono vrijeme rekla hocu za svaki posao obracun. I to vise puta usmeno dok sam poslala email da mi posalje za svaki posao obracun. Na tu email mi poslala email da mi nece poslati racune za svaki posao. Sad ce valjda pred sudom odvjetnica tvrditi da nema dogovora a ja da ima.
  9. Dobar dan, dobila sam platni nalog Opcinskog suda Zagreba radi neplaceni racuni odvjetnice. Ne razumjem slijedece: odvjetnica je sudu u Zagrebu predala 2022 jedan racun koji je datiran od 2018 sa starim predmetima za koje nikad nisam dobila racune. predmeti su iz 2015 i 2016 godine. dalje je navela u tom racunu predmet u kojem je zastupala majku 2015. znaci hoce da platim i racun za majku. a stim predmetom nemam nista. To znaci odvjetnica može jednostavno pokrenuti platni nalog a osnove sud ne kontrolise? To je sudu vjerodostojno? I sta sad? Mogu poslati prigovor i napisati da nisam suglasna sa racunom od 2018, posto ga nisam ni doblia niti nemam nista sa predmetom od majke pa sto pplatiti Ili predati odvjetniku da to rijesi? Koliko ja razumjem odvjetnica pokusa izbegnuti zastaru za racune is 2015 i 2016 godine pa predaje sudu neki racun iz 2018 koji nisam dobila. Ima smisla? Hvala na odgovor!
  10. U presudi/ odluci je samo navedeno da se troškovi moraju nadoknaditi u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe. Ako kamata nije izričito navedena, ne postoji li pravo na kamatu?
  11. Tužitelj je izgubio na sudu i mora platiti tuženicima troškove postupka. Ovrha od listopada 2012. Tužitelj je nadoknadio troškove u 2019. Hoće li se obračunavati kamate za razdoblje od 2012. do isplate u 2019. godini i koliko dugo se to može tražiti? Mogu li se kamate zaračunati i provesti, npr. na imovinu dužnika?
  12. moj otac ima 85 godina i ne živi u Hrvatskoj nego u Njemačkoj gdje mu je i stalno prebivalište. U Hrvatskoj ima svoj stan u koji već dugo nije bio. Prestar je za putovanje. Dobio je tužbu iz Hrvatske. Odvjetnik zahtijeva plaćanje otvorene fakture. U tužbi se samo navodi da račun nije plaćen i sud bi trebao suditi u interesu odvjetnika. Odvjetnik je postupao, presuda je postala pravomoćna u ožujku 2012. godine u postupku u kojem je odvjetnik postupao. Račun je iz listopada 2012. i dospijeva u studenom 2012. Ako sam dobro istražila, zastara je 5 godina i odvjetnik bi svoje potraživanje morao tužiti na prebivalištu dužnika? Može li moj otac jednostavno odgovoriti na tužbu - postoji zastara i sud u Hrvatskoj nije nadležan za novčanu tražbinu ili treba angažirati odvjetnika za odgovor na tužbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija