Jump to content

markoprk

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Slijedom mnogih neugodnosti koje sam doživio sa VIP-om ponovno se javljam naovom forumu i molim za pomioć i savjet. Želja mi je biti u mogućnosti koristiti povoljnije cijene za korištenje Homebox-a. naime potipsao sam sa VIP-om ugovor na 24 mj. i po tom ugovru trebam plaćati 0,20 kn za 1 MB prometa na internetu. odnedavno su uveli novu cijenu koja je važeća za NOVE korisnike.I po tom cjeniku cijena j 0,01 kn po 1 MB. No u općim uvjetima poslovanja piše: Članak 7. Cjenovni sustav i uvjeti plaćanja 7.1. Cjenovni sustav 7.1.1. Cjenovni sustav javnih komunikacijskih Usluga, kao i sve druge naknade na koje Vipnet ima pravo temeljem ovih Općih uvjeta, utvrđene su Vipnetovim cjenikom koji bude na snazi u vrijeme korištenja Usluga (u daljnjem tekstu: Cjenik). Vipnet je ovlašten mijenjati Cjenik te se obvezuje objaviti ga i učiniti dostupnim na uobičajen i pristupačan način. Cjenik će biti dostupan barem na svakom ovlaštenom Vipnetovom prodajnom mjestu gdje se zaprimaju Zahtjevi, kao i sve informacije o dodatnim uslugama koje Vipnet nudi, te cijenama roaming prometa. 7.1.2. Cjenikom se mogu predvidjeti posebni tarifni modeli kao i dodatne usluge. U slučaju izmjena cjenovnog sustava Vipnet je obvezan izvijestiti Pretplatnike pisanim ili elektroničkim putem o predloženim izmjenama i pravu na raskid pretplatničkog odnosa u skladu s Općim uvjetima poslovanja, a Vipnet može primijeniti izmjene na postojeće Pretplatnike najranije 30 dana od dana objave istih, osim izmjena koje su u korist Pretplatnika, a koje se primjenjuju bez odgode. U slučaju da su izmjene nepovoljnije za Pretplatnika u odnosu na ugovorene cijene Pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički odnos bez naknade u roku od 30 dana od dana objave predmetnih izmjena. Tako da ja smatram da imam pravo na korištenje novih cijena. Dali sam u pravu?Malo sam gledao Zakon o obveznim odnosima i Zakon o zaštiti potrošača pa mi se čini da imam. Ukoliko je to tako molim Vas za savjet na koji način da ostvarim svoje pravo. Ukoliko sam ja u krivu te nemam pravo koristiti povoljniju tarife-to je loša vijest.ali je ipak vijest. hvala vam svima koji budete mogli i htjeli pomoći.Posebno stoga što ja nisam jedini koji ima ovakvih nedoumica.
  2. Poznate su mi te mogućnosti,no problem je da ne postoji niti jedan način da pratim svoju potrošnju a da te podatke VIPnet uvaži kao relevantne. Istovremeno oni meni tvrde da im je susutav dobar i da nema grešaka.dakako bez dokaza o istom. što se tiče zaštitie svoje linije ,odmah po uključenju zaštitio sam svoju mrežu solidnom lozinkom.Za sada nema pokazatelja da mi se netko kači na mrežu. Raskid ugovora je opcija koju sam im ponudio,i to bez da mi plate bilo kakvu naknadu. Još sam predložio da samo maknemo vremensku odrednicu iz ugovora.Pa da mogu odjaviti priključak čim postanu bezobrazni. U ovom trenutku bih volio dobiti malo stručnije mišljenje-pravno gledano,nego je moje.ja sam naime pravna neznalica,ali znam da trebam pitati ljude koji znaju.
  3. konstantno imam problem sa Vipnetom i njihovim tumačenjima ugovora. Sklopili smo ugovor za 150 kn mj.pretplate u cijenu je uključeno 2048 MB i 50 min.razgovora. No nemem nikavu mogućnost praćenja svoje potrošnje pa moram ili potrošiti više nego želim ili manje nego moram platiti. dali mi moraju omogućiti nekakav način da mogu dobiti točno onoliko koliko sam platio(2048 MB). zatim su mi rekli prije mjesec dana da mi imaju pravo zaračunavati stavke retroaktivno 90 dana. I kažu da je to u skladu sa zakonom. Dali jeste? Molim pomoć,ako treba više podataka tu sam.
  4. Sve je lijepo napisano,ali ja kao laik baš i ne kužim sve te formulacije:) Ovo što je napisano ja sam shvatio ovako: Da nisu ništa poduzeli godinu dan od dan dospjeća računa na naplatu mogao sam se pozvati na zastaru. Ovako mi preostaje čekati 10 godina da zastari odluka Suda o ovrsi temeljem koje je izvršena blokada. I koliko piše još nešto u zadnjem članku što uopće ne razumijem. Molim pojašnjenje za nas laike.
  5. Rok zastare u slučaju prekida Članak 245. (1) Nakon prekida zastara počinje teći iznova, a vrijeme koje je proteklo prije prekida ne računa se u zakonom određeni rok za zastaru. (2) Zastara prekinuta priznanjem od strane dužnika počinje teći iznova od priznanja. (3) Kad je prekid zastare nastao podnošenjem tužbe ili pozivanjem u zaštitu, ili isticanjem prijeboja tražbine u sporu, odnosno prijavljivanjem tražbine u nekom drugom postupku, zastara počinje teći iznova od dana kad je spor okončan ili završen na neki drugi način. (4) Kad je prekid zastare nastao prijavom tražbine u stečajnom postupku, zastara počinje teći iznova od dana okončanja toga postupka. (5) Isto vrijedi i kad je prekid zastare nastao zahtjevom ovrhe ili osiguranja. (6) Zastara koja počinje teći iznova poslije prekida navršava se kad protekne onoliko vremena koliko je zakonom određeno za zastaru koja je prekinuta. Dali je ovo članak zakona koji se odnosi na rečeno???? Ako je što to u stvari znači????
  6. Ajmo ponoviti sve što je vjerovatno negdje već rečeno. Javni bilježnici hanžeković živković i škaričić-sinčić su mi poslali 28.04.2006. ovršni prijedlog u ime T-mobile-a. kako sam u to vrijeme bio u"banani" nisam ništa poduzimao po tom pitanju.Nikakvu žalbu ili slično. Dug je iznosio na taj dan 2.859,81 kn,u ovom trenutku mi je žiro račun (poduzeće) blokiran od strane t-mobilea na iznos od 7.200,00 kn. Vjerovatno se radi o kamatama. Dug je nastao(dospijeće plaćanja) 20.06.2005. 431,75 kn 20.07.2005. 324,10 kn 25.08.2005. 191,00 kn 20.11.2005. 1.912,96 kn Zanima me postoji li neka zakonska odredba koja mi omogućuje da nakon proteka određenog perioda ovo potraživanje ode u zastaru.Te da mogu neplatiti račun,a odblokirati svoj žiro račun. Vjerovatno je ovo već odogovoreno do sada,stoga hvala na razumijevanju.
  7. Nažalost moram reći da sam zaboravio pripomenutida su svi suvlasnicu u mnaje više lošim odnosima. prema tome ne dolazi u obzir da se dogovore oko bilo čega a kamoli oko tako bitne stvari kao što je podjela imovine. Nisam znao da je to toliko jednostavno.Majci je sasvim prihvatljiva ideja de se to napravi i na taj način. zanima me što sve trebam dostaviti sudu uz zahtjev za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Vlasnički list,posjedovni list i sl. dali je ovo hrvatski ili BiH zakon???
  8. Dakle radi se o zemljištu koje je u BiH. Davne 1975 g.Sud u Brčkom je donio riješenje o naslijeđivanju u koje je jasno i nedvosmisleno podijelio imovinu pokojnika svim zakonskim nasljednicima.Svi nasljednici su potpisali riješenje o naslijeđivanju. Do danas nije izvršena fizička podjela predmetnih nekretnina(dvorišta,kuće,oranice,šume i livade).Nitko od nasljednika nije nikada uložio bilo kakav prigovor ili žalbu na riješenje o nasljeđivanju. Kako je moja majka jedna od nasljednika izrazila je želju da svoj dio proda.Mene zanima(jer ću ja biti onaj koji će posao odraditi) na koji način majka može najjednostavnije izaći iz suvlasničke zajednice. Majka je državljanin RH. Točno se zna nad kojim nekretninama ima vlasništvi i u kojem omjeru. Ne želimo ničim dovesti u pitanje prava drugih suvlasnika. Sve će se događati u Bosni i Hercegovini.Točnije Sud u Orašju (posavska županija-mislim barem da se tako zove) Ukoliko netko poznaje pravne propise susjedne nam države molim ga za savjet. Osobno se nadam da nam zakonski propisi po ovom pitanju ne bi trebali biti previše različiti-tako da će od pomoći biti i savjet kako se to radi u RH. Hvala unaprijed svima koji mogu pomoći,savjetom ili iskustvom .
  9. Oprostite ,samo mi još molim Vas recite koji zakon i koji članak tog zakona. Znate kako je sa poreznom,bez citiranja i znanja zakona ne daju ni pare
  10. dali ja mogu uplatiti taj dug pa da onda tražim povrat poreza
  11. podnio sam poreznu prijavu za 2007 god. U njoj sam uredno naveo sve svoje prihode i rashode iz kojih je proizilazila obveza države da mi vrati dio poreza koji je uplaćen. u poreznoj prijavi sam priložio i PK od poslodavca koji mi nije isplatio niti jednu jedinu lipu plaće za siječanj i veljaču 2007. Shodno tome po tom osnovu nisam ni mogao imati povrat poreza. krajem 2008(24.12) saznao sam u poreznoj da ne mogu ostvariti pravo na povrat više uplaćenog novca zbog toga što je jedan od poslodavaca u blokadi. dakako radi se o onome što mi je ostao dužan. ukoliko je ovo dovoljno podataka molim Vas za savjet-što da radim . Volio bih veoma dobiti svoj novac nazad,dali postoji bilo koji način za to.
  12. Zakon možeš pročitati ovdje, a izmjene i dopune ovdje z Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (»Narodne novine«, br. 163/03.) članak 3. mijenja se i glasi: »Fond ima Upravni odbor. Imovinu Fonda čine dionice, odnosno udjeli trgovačkih druš­tava rezervirani za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji iz privatizacije pravnih osoba u vlasništvu Republike Hrvat­ske kao i donacije. Fond je po svojoj naravi otvoreni investicijski fond i nema svojstvo pravne osobe.« Kao što vidiš Fond je po naravi OTVORENI investicijski fond-dakle na njega se odnosi Zakon o investicijskim fondovima.Soga nema isplate po vrijednosti od 60.dana od dana podnošenja zahtjeva.(članak 159.Zakona o investicijskim fondovima) Članovi Fonda su: – hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, – hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata, – članovi obitelji poginuloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i članovi obitelji umrloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, – članovi obitelji zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja, – članovi obitelji hrvatskog branitelja koji je od rane ili ozljede zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske umro nakon 31. prosinca 1996., odnosno nakon 31. prosinca 1997. ukoliko je smrt posljedica bolesti, pogoršanja bolesti ili suicida. Ukoliko nekome nije jasno tko su ovdje pobrojani ljudi-molim pogledati Zakon o pravima Hrv.branitelja članak 2. stavak 1. i posebno 2. Dakle i dalje tvrdim da po Zakonima RH neborbeni sektor NE SIMJE imati bilo što sa Fondom Hrvatskih branitelja. I nigdje nije objavljen niti jedan službeni dokument iz kojeg je razvidno da se braniteljima imaju smatrati i osobe koje su na drugi način sudjelovale u obani RH. Ukolio netko zna za tako nešto molim da nam hitno javi. Da više ne lupetam gluposti i da se odmah ispričam svima koje sam uvrijedio.
  13. Nisam ja u boljoj situaciji od tebe,samo mi se čini da mi je draže dobiti više novaca nego manje.Neborbeni sektor za koga ti **be ti je uzeo min 1 000 000 000,00 kn.To su TVOJI novci ,zato se trebamo boriti da nam ih daju,.
  14. kojom uredbom,gdje je objavljena i kada su izmjenili Zakon o Fondu????? Do tih podataka nikako ne mogu doći a trebaju mi,iznimno su mi važni. Ukoliko znaš molim te javi!!!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija