Jump to content

Lola03

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da, to sam i ja citala u zakonu o ugostiteljstvu, ali ipak mi se cini da bi covjek trebao imati vece pravo raspolaganja vlastitom imovinom nego sto je propisano tim zakonom. Da li znate kojem organu uprave bi se trebala obratiti s tim pitanjem. Zemljiste se nalazi u Ivandolcu na Hvaru - katastar je u Starom gradu. Da li bi to trebao biti Ured za prostorno uredjenje koji se mozda nalazi u Hvaru - ili tko drugi? Meni je to apsurdno i mislim da se kosi sa pravima u drugim drzavama. Konkretno ja zivim u Svedskoj i za usporedbu ovdje se smije kampirati i na tudjem zemljistu uz saglasnost vlasnika. Mi smo zemljiste kupili jer smo mislili da ce biti gradjevinsko (sto ce mozda i biti u slijedecem prostornom planu). Sad ispada da na njemu ne mozemo nista pa cak ni kampirati. A sta da ja radim sa zemljistem koje je u katastru suma (vrlo mlada), na kojem ne smijem za sada nista graditi a po ovom zakonu niti parkirati kamp-prikolicu.Prijedlog prostornog plana za podrucje Ivandolca je donesen ali nije jos usvojen. Nase zemljiste se po tom prijedlogu granici sa gradjevinskom zonom. Mi smo ulozili primjedbu na taj prijedlog i jos nismo dobili odgovor iako smo po zakonu trebali dobiti odgovor u roku od 3 mjeseca.
  2. To sam si i mislila da bi trebalo tako biti, te da nema nekog osnova zabraniti ljudima boravljenje na vlastitom zemljistu u kamp prikolici. Vase iskustvo to samo potvrdjuje. Problem mi je samo sto ne zivim u Hrvatskoj nego vani, sto znaci da nisam prijavljena u Hrvatskoj sa mjestom prebivalista. Bojim se da ce mi onda kaznu htjeti odmah naplatiti jer me nemaju gdje pozvati na sud po mjestu prebivalista. Sta vi mislite?
  3. Ima vec 1,5 godina da sam kupila 3 katastarske cestice u ukupnoj povrsini od 880 kvm. Prijevod u katastru jos nije stigao na red - dakle cekamo na vlasnicki list. To je sud u Starom gradu i cini mi se da oni tek rjesavaju 2005 godinu. Ono sto mene zanima je da li ja mogu na to svoje zemljiste dovesti kampprikolicu i da li je sigurno da necu biti kaznjena za to. Naime cula sam da je zabranjeno kampirati izvan kampova - ali to se valjda ne moze odnositi i na vlastito zemljiste. Inace sam hrvatska drzavljanka ako mi je to u ovom slucaju prednost.Postavljanje kamp prikolice na vlastito zemljiste
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija