Jump to content

Tango1

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam da je mogu sam preuzeti, problem je samo da li će me oni obavijesti da mi je stigao paket?Ono što mi u biti nije jasno jest da li carina kad dobi paket ocarini pa proslijedi dalje (špediteru) koji pošalje paket u Poreč i debelo si naplati poštarinu ili me oni obavijeste tipa «stigao je za Vas paket morate ga preuzeti». Do sad sam naručivao samo manje stvari. Obavijestili bi me da je paket stigao samo ako u njemu nije bio račun ako ne ocarini bi ga prema računu i poslali mi doma. To su međutim bili mali paketi često ispod 300 kn. Ne znam da li kad ja platim prodavaču u Njemačkoj troškove prijevoza to podrazumijeva prijevoz do Hrvatske odnosno carine ili do mog doba? Hvala
  2. Pozdrav, Živim u Poreču. Kupio sam ebayem bicikl (u biti samo okvir i vilicu) iz Njemačke koji će mi prodavač poslati poštom. Bicikl će stići poštom u Rijeku. Znam da ću na vrijednost predmeta platiti 5 % carine + 22 % PDV-a. Ono što mi nije jasno jest da li ako je u cijenu uključen prijevoz znači da će mi bicikl ocariniti i poslati na kućnu adresu bez dodatnih troškova ili ću još morati platiti špeditera od Rijeke do Poreča (oko 100 km)? Ako da koliko će mi to otprilike koštati ? Mogu li zatražiti da mi predmet ocarine ali ne i pošalju već da ga sam dođem podići u Rijeku? Ako da mora li prodavač koji mi šalje paket napisati nešto posebno na paketu, da ovi iz carine znaju da predmet mislim sam preuzeti, a da ne želim da mi ga pošalju ? Hvala na odgovoru.
  3. Pozdrav svima, Da li mi netko može pojasniti postupak carinjenja robe. Pokušao sam sam to skužiti na carina.hr, ali za mene je to viša matematika. Naime htio bih kupiti bicikl od jedne Njemačke tvrtke. Bicikl je proizveden u Tajvanu (mislim da jer to bitno zbog carinjenja obzirom da nije proizveden u EU-u). Kupio bih ga za 510 € (uključujući troškove poštarine). Zanima me koliko ću na to platiti carinu i PDV i koliko ću platiti okvirno špediciju od granice do mog doma. Postoji li neki broj da čovjek može nazvati pa da dobije te informacije od carine RH? Hvala unaprijed svima na odgovoru.
  4. Ma to sve stoji…. Nisam ja za ne kazniti one koje voze ludo, u pijanom stanju ili slično… I ne mislim da su svi policajci glupi, bahati itd. Kad sam pogriješio (prekoračio brzinu, ne upalio svijetla drugog dana nakon uvođenja zakona, preticao punom crtom) platio sam uredno kaznu i rekao sam sebi «budala» i nije mi padalo na pamet da se žalim, pišem prigovore ili slično... Ali tu se govori o sasvim drugom slučaju. Tu je učinjena katastrofalna nepravda, naravno govoreći o prekršaju u prometu. Moj ti je otac tip koji ne bi prekršio zakon nikada, ono… uzoran građanin koji ne bi popio čašu vina 3 dana prije ako zna da mora voziti, koji se uvijek veže, uvijek ima svijeta, itd. Mislim da uzornijeg vozača u Hrvatskoj nema.. . A od kada su postrožili kazne za prometne prekršaje vozi kao puž… Znam da zvuči totalno glupo, ali vjeruj mi da ga je to dosta emotivno pogodilo. Ima 73 godine, malu penziju i dobio je 1000 kn za ništa. Da je bar bahat, pa da kažeš možda se policajac uvrijedio, ali vjeruj mi ni to. Taj BUDALA od policajca nije imao ama baš nikakav razlog da mu napravi tu kaznu, vidio je sramežljivog i uplašenog starčića koji vozi svoj stari auto i pomislio : «ajd da mu opalim kaznu…ja veliki čovjek!, i onako mi se neće žaliti, a ako da tko će mu povjerovati…star je i glup». To je ono što me nervira. Vjeruj mi da je moj otac stvarno pogriješio ja bih bio prvi koji bi mu rekao da šuti i plati, ali ovako…Bože moj, znam da razmjerno nepravdama koje se svakodnevno dešavaju o našoj državi ovo je mrvica….platit ću mu ja kaznu i zaboravit će sve za mjesec dana, ali molim vas da ne stavljamo sve u istu košaru. Nemojmo miješati neke mlade pijane i bahate vozače s uzornim ili prosječnim vozačima koji sretnu nekog prometnog debila koji napravi takvu svinjariju. Štitite policajce, a kad bi dobro radili svoj posao onda ti koji pijani jure po našim cestama odavno bi bili bez dozvole. Ali lakše je kazniti jadnika koji pokušava pošteno preživjeti u ovoj ####noj državi.
  5. Prema članku 32. st. 1 odnosno da se nisam zaustavio kad mi je postavio pločicu "STOP". Štos je što me nije zaustavio sa "Stopom" već znakom ruke, nije ni imao kapu (ma da ne znam da li je to uopće bitno). Uredno sam stao uzeo mi je podatke i 2 mjeseca poslije(danas) dobio kaznu od 1000kn. Suludo ....jer policajac laže na veliko, ali kako da to dokažem. U poslijednjih 20 godina nisam dobio ni jednu kaznu, ja i žena penzioneri (primanja mala) a moramo i na terapije. 1000 kn za mene je strašno puno. Znam kako idu te nepravde, pa bi se zadovoljio da mi smanje kaznu ili da bar ne moram platiti sve odmah. Ali ne znam što mi je točno činiti. Dosta sam frustriran jer baš zbog velikih kazni jako pazim na brzinu, alkohol, pojas, svjetla i ostalo, a onda dobim 1000 kn ovako nepošteno. Znam da je život takav i da nemogu puno, ali ako mi neko može dati neki pametan savjet reći ću mu hvala! Da li mi je bolje priznati da sam kriv iako nisam pa tražiti da mi smanje kaznu, ili žaliti se i nadati da se sud smiluje ili posuditi tih 1000kn platiti pa vraćati novce prijateljima. Hvala ponovo
  6. Kužim! Inače radi se o prekršajnom nalogu. Iako sam 100% siguran da nisam kriv ne da mi se pisati žalbu, ići na sud i na kraju dobiti kaznu i sudske troškove. Možete mi reći da li ima smisla napisati žalbu tipa "znam da nisam kriv, objasniti zašto, ali prihvaćam kaznu i molim da mi se smanji zbog male penzije ili zdravlja". Ako sud mi ne smanji kaznu može mi je povečati ili dotati kazni i sudske troškove? Prekršajni se nalog temelji samo na neposrednom opažanju policijskog službenika koji je LAGAO na veliko, pa teoretski bi se ja mogao žaliti, ali kako dokazati da je lagao. Moja riječ protiv njegove? zna se kome će sud vjerovati! Molim Vas da mi kažete koji je najbolji način da smanjim kaznu.
  7. Bok, prema onom što sam pročitao u ovom forumu ako se ide na sud na sučeljavanje s policajcem mogućnost da se dobije je jednaka 0. I osim kazne plaćaš i sudske troškove. A može li se u prigovoru za kaznenu prijavu odmah i zatražiti smanjenje kazne zbog male penzije, zdravstvenog stanja ili slično, ili moram prvo žalbu za kaznenu prijavu, pa nakon eventualnog negativnog ishoda presude zatražiti smanjenje kazne zbog opravdanih razloga. Koliko često se sudac smiluje? Radi se o kazni od 1000 kn na penziji od 2200 kn. Hvala
  8. Može mi neko reći koliko su sudski troškovi kad vas sud pozove na suočavanje s policajcem i izgubite? Ima smisla u prigovoru tražite bar smanjenje kazne obzirom na primanja ili ako to tražite indirektno priznajete krivnju?
  9. Molim savjet. Mojeg je oca prije 2 mjeseca zaustavila policija radi kontrole. Međutim, policajac koji ga je zaustavio rekao mu je da nije odmah stao već da je «stao u zadnji čas». Moj otac kaže da policajac nije imao palicu, nego da je tek nekako mahnuo rukom, da nije nosio kapu i da je pred njim bio kombi kojeg su kontrolirali, te da nije vozio uopće brzo i stao prije parkiranog policijskog auta, odnosno da uopće nije stao u zadnji čas već na vrijeme, obzirom da je i kolnik bio mokar. Policajac mu je uzeo podatke i rekao mu da će podnijeti prijavu. Danas je dobio pismenu obavijest o kaznenoj prijavi od strane MUP-a, visina kazne 1000 kn za nepoštivanje policijskih znakova. Obzirom da je moj otac stao i da mu policajac nije uručio nikakvu obavijest na licu mjesta, niti je išta potpisao kome se mora žaliti (sudu ili policiji). Napominjem da moj otac nije napravio nikakav prekršaj već godinama (bar 20), da je penzioner ( 73 g.) s malim primanjima (kao većina naših penzića). Što mora napisati u žalbi? I kakvi su izgledi da dobi? Ako sud potvrdi kaznu morat će platiti i sudske troškove? Prema pismenoj obavijesti o kazni izgleda ne da nije stao na vrijeme već da uopće nije stao(ali to je samo moja pretpostavka). Puno hvala na pomoći i odgovoru!
  10. Molim savjet. Jučer je policija zaustavila mog oca radi kontrole. Međutim policajac koji ga je zaustavio rekao mu da nije odmah stao već da je «stao u zadnji čak i da nije se on maknuo da bi mu pregazio nogu». Moj otac kaže da policajac nije imao palicu, da je pred njim bio kombi kojeg su kontrolirali i da nije vozio uopće brzo te stao prije parkiranog policijskog auta, odnosno da uopće nije stao u zadnji čas već na vrijeme. Policajac mu je uzeo podatke i rekao mu da će podnijeti prijavu prekršajnom sucu. Zanimam me zašto ga nije kaznio odmah i što zapravo riskira moj otac. Mogu li mu oduzeti dozvolu. Napominjem da nije napravio nikakav prekršaj već godinama. Ako dobi rješenje da nešto mora platiti ili da mora kod prekršajnog suca, što može poduzeti. I eventualno ako smatra da je izrečena kazna nepoštena, jer nije da fakto ništa uradio kome se mora žaliti. Puno hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija