Jump to content

Iva321

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Iva321 objavio

  1. Poštovana, molim vas odgovor na još jedno pitanje, vezano za isto dugovanje navedeno u prijašnjim pitanjima. Naime, u Prijedlogu za ovrhu odnosno Rješenju o ovrsi koje mi je pristiglo od strane javnog bilježnika stoji da se određuje ovrha općenito na imovini ovršenika te da se nalaže ovršenikovom dužniku (poslodavcu ili uplatitelju drugog novčanog primanja i banci koja vodi račun ovršenika) da navedeni novčani iznos za koji je određena ovrha isplati ovrhovoditelju na žiro račun.... Nakon što mi je pristigao taj Prijedlog za ovrhu, uložen je prigovor te je pokrenuta parnica, a sud je potom potvrdio pravomoćnost Rješenja. Nekoliko mjeseci kasnije ovrhovoditelj je zatražio naplatu putem FINE temeljem tog Rješenja, a poslodavcu nije pristiglo ništa osim naravno Obavijesti da dio primanja uplaćuje na zaštićeni račun nakon što je isti otvoren. Zbunjuje me zapravo ovo da u Rješenju stoji da se nalaže ovršenikovom dužniku da navedeni novčani iznos za koji je određena ovrha isplati ovrhovoditelju na žiro račun, a zapravo je zatražena naplata putem FINE, a ne s plaće. Znači li to da je ovrhovoditelj odabrao naplatu putem FINE, bez obzira na ovo što stoji u Rješenju i je li to sve u redu?
  2. Puno hvala na odgovoru, znači ukoliko bi poslodavcu pristigao takav zahtjev, on mora dalje njima uplaćivati nezaštićeni dio plaće na njihov račun, a zaštićeni dio na moj zaštićeni račun? Po onome što ste mi napisali, a i po svemu što sam čitala na ovom forumu, ovrha putem plaće ima kao neku "prednost" nad ovrhom putem FINE? Ukoliko bi se, naravno teoretski, nakon što se naplate putem plaće, pokušali još dodatno naplatiti i putem FINE, kako se mogu zaštititi sukladno zakonu budući da se radi o jednom te istom dugu? I posljednje pitanje, ukoliko ostanu pri naplati putem FINE, i nakon što se dug u potpunosti isplati na taj način, odnosno stanje preostalog duga bude 0,00 trebaju li oni i dalje poslati dokument FINI kojim se ta ovrha "zatvara" ili FINA automatski deblokira račun? Puno hvala još jednom na vremenu i trudu koji ulažete.
  3. Poštovani, javljam se na istu temu. PBZ mi je također poslao obavijest da je EOS MATRIX preuzeo dug, te su se danas javili kako bi me o tome obavijestili. U mom slučaju to mi je jedina ovrha i redovno mi se usteže na FINI nezaštićeni dio plaće. Rekli su mi telefonski također da će ostati ovrha na FINI te da će se tim putem i dalje naplaćivati. Koliko sam pročitala, oni se mogu upisati kao novi ovrhovoditelj bez mog pristanka i s te strane je sve OK. Ono što me zanima je zapravo ono što je i Ena27 pitala, odnosno može li EOS MATRIX poslodavcu poslati zahtjev da se njima direktno uplaćuje onaj nezaštićeni dio plaće, a ne na Finu, odnosno je li moguće u isto vrijeme imati ovrhu na FINI i da se direktno s plaće usteže za isti dug (dakle dvije ustege za isti dug, samo različitim putem)? Nadam se da je pitanje razumljivo, i uistinu bih bila zahvalna na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija