Jump to content

dvarga

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. poštovani, u slučaju da kupujem stan i s prodavateljem dogovorim da isplata dijela kupovnine ovisi o ispunjenju određenog uvjeta, može li se taj dio (radi se o otprilike 1/4 kupovnine) položiti u banku na čuvanje s naznakom da novac ima pripasti ugovornoj strani u čiju korist uvjet bude ispunjen (izostavljam detalje o uvjetu jer nisu bitni), uz prilaganje odgovarajućeg dokaza? ako to nije moguće provesti putem banke, postoji li neki drugi način? zbog sigurnosti obje ugovorne strane bilo bi idealno da novac bude položen kod treće osobe (radi izbjegavanja eventualnih sporova) zahvaljujem
  2. poštovani, je li moguće raditi kod poslodavca 6-12 mjeseci bez sklapanja klasicnog radnog odnosa? pri kraju sam studija i imat cu 6 do 8 sati slobodnog vremena svaki dan, pa bih to vrijeme iskoristio za stjecanje iskustva u struci napominjem da se ne radi o pokusaju zlouporabe prava/rada na crno - jednostavno mi trenutno nije potrebna novcana naknada, a zelim da taj odnos bude uredno pravno reguliran zahvaljujem
  3. prije donošenja odluke o prihvatu/odricanju od nasljedstva? imaju li potencijalni nasljednici pravo tražiti te podatke direktno od banke ili zahtijevati od javnog bilježnika da ih nabavi i predoči na ostavinskoj raspravi?
  4. Hvala na odgovoru. Ima li smisla slati mail javnom biljezniku i zahtijevati informaciju o dugovima prije rasprave? Ili oni daju te podatke na uvid tek na raspravi?
  5. Poštovani, ukoliko prihvatim nasljedstvo koje se sastoji od nekretnine i duga (kredita u banci), može li se taj dug na koji način prebaciti na nekretninu i/ili naplatiti iz nje, ili banka sa svojim potraživanjima automatski sjeda na moj bankovni račun i prihode? Također, je li moguće saznati točan iznos duga ostavitelja prema banci prije nego što dođem kod javnog bilježnika na ostavinsku raspravu (čisto da imam vremena donijeti odluku o prihvatu/odricanju od nasljedstva, da me se ne dovede pred gotov čin na ostavinskoj raspravi)? Hvala unaprijed.
  6. Poštovani, zna li itko za slučaj gdje je zahtjev za naknadu štete u ovom slučaju uspio? Sudovi tumače tu odredbu toliko usko da je ona praktički mrtvo slovo na papiru. Radi se o čl. 105. Zakona o sudovima: (1) Republika Hrvatska odgovara za štetu koju stranci u postupku nanese sudac svojim nezakonitim ili nepravilnim radom u obnašanju sudačke dužnosti. (2) Republika Hrvatska zatražit će od suca povrat isplaćene naknade samo kad je sudac štetu učinio namjerno ili iz krajnje nepažnje. (3) Republika Hrvatska tražit će od suca povrat isplaćene naknade zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku ako je povreda nastala namjerom ili krajnjom nepažnjom suca. (4) Predsjednik suda pred kojim je došlo do povrede prava na suđenje u razumnom roku u smislu stavka 3. ovog članka dužan je nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti podatke potrebne za pokretanje postupka iz stavka 3. ovoga članka. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija