Jump to content

mmart

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mmart objavio

  1. Hvala Borebna7 na odgovoru! Ako do toga dođe, može li na toj ostavini odreći nasljedstva?
  2. Ukoliko se kod javnog bilježnika suglasimo da se ne provodi ostavina jer nema imovine (što je i navedeno u Smrtnom listu) i JB donese takvorješenje - što je u tom slučaju sa dugovima umrlog?
  3. Ukoliko se kod javnog bilježnika suglasimo da se ne provodi ostavina jer nema imovine (što je i navedeno u Smrtnom listu) i JB donese takvo rješenje - što je u tom slučaju sa dugovima umrlog?
  4. Samo još ovo molim Vas - usmeno ili pismeno se odreći? Ukoliko je pismeno je li potrebno donijeti već pisano odricanje na ostavinsku raspravu? Postoji li neki obrazac i kome se za odricanje u pisanoj formi obratiti…
  5. Hvala na odgovoru! Trebam li za to angažirati odvjetnika? Da ne bih što propustila (previdjela) ili mislite da nije potrebno?
  6. Molim vas, u kojem točno trenutku je potrebno dati izjavu kod javnog bilježnika da se sin i ja odričemo nasljedstva. Negdje sam pročitala da ukoliko su iza umrle osobe ostale samo pokretnine da sud može odlučiti da se ne pokreće ostavinski postupak- kako i kada u tom slučaju dati izjavu za odricanje od nasljedstva? Iza supruga su ostala dva velika kredita i računi u bankama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija