Jump to content

ZG66

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. @Miran89 Ja nemam nikakvo osiguranje "vani", niti radim bilo gdje. Mirovinu imam u RH.
  2. Da nadodam na svoje upise, poznajem osobe koje su mirovinu zaslužile u Austriju, te uredno imaju liječenje u RH. Vjerujem, želim vjerovati, da je ovo samo moj problem. Ja ovaj problem mogu riješiti na način da se prijavim na nekoj adresi u RH, ali to ne želim, a isto to mi je predlagala osoba iz mup-a, prilikom registracije vozila koje sam uvezao na povlasticu (oštećenje donjih extremiteta veće od 50 %), pomoć pri kretanju, ali to sam odbio i prodao vozilo zbog nemogućnosti produženja registracije, a zabrana otuđenja istog, već mi je bila istekla.
  3. Provjerio sam na oib i na broj zdravstvene iskaznice, nema podataka.
  4. Da proširim malo opis. Znači, prvi put kad sam pristupio na IKU, dobio sam 90% privremeno, invalidnost. Još nekoliko put bilo je isti procenat, privremeno, zadnji put, trajno... Na mirovinskoj komisiji, nemam preostalu radnu sposobnost. Sve je potvrđeno i u drugostupanjskim postupcima. Znači, od 9/91 sam u ZNG, ista postrojba do umirovljenja po službenoj dužnosti, čin satnik HV, iako sam sudjelovao do kraja 95 u sestrinskoj postrojbi, ali nemam službeno niti dana u toj postrojbi, osim jednog papirnatog dokaza o postavljenju, na funkcijo kojoj formacijski pripada čin bojnika. Ne tražim čin ili bilo što drugo, svoj primjer sam stavio ovdje, jer i ono osnovno što mi navodno pripada, ne mogu koristiti.
  5. Provjerio sam, nema podataka za traženi uvjet.
  6. Poštovani, HRVI sam 3 grupa 90%, ranjavanje u borbi, 13 rana. Dragovoljac sam od 09/91. Umirovljen sam 94/95, nemam preostalu radnu sposobnost. Živio sam u HR do prije 8-9 godina. Bivšoj suprugi sam ostavio stan koji sam dobio od MO. Dokumente, osobne, imao sam na toj adresi. Nakon par godina, bivša me odjavila s te adrese. Na graničnom prijelazu, policija mi uzela osobnu iskaznicu, koja je vrijedila još par godina. Morao sam prodati i vozilo koje sam uvezao na povlasticu a na koju sam imao pravo svakih 7 godina... Od tada nisam bio kod liječnika, jer sam čuo da se osoba koja nema osobnu iskaznicu, navodno, automatski briše i iz zdravstvenog osiguranja. U međuvremenu, u mup HR, izvadio sam OI sa adresom druge države u kojoj živim. S istom OI nisam mogao produžiti registraciju vozila koje sam imao, znači, s istom mogu prelaziti granicu. Zdravstvena iskaznica koju posjedujem, nema ograničen rok, te ima prefiks HB. Zanima me, imam li pravo na ZO u HR, kod svog liječnika, koji ima moj karton i dalje? Malo je komplicirano, pokušao sam detaljno opisati slučaj. Mirovinu i osobnu invalidninu i dalje uredno dobijam na račun u HR.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija