Jump to content

Charlie5

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Charlie5 objavio

  1. Znam o kojem se poligonu radi jer često prolazim onuda. Vlasnik poligona je grad Zagreb i to tamo i piše na tabli (Grad Zagreb - vježbalište za obuku vozača). Dakle, radi se o javnoj površini, a ne privatnoj. A onih par parkirnih mjesta tamo ucrtanih su također dio poligona, a ne parkiralište uz poligon. Služe da se budući vozači uče parkirati. Zapravo, poligon je sve čim se uđe iz ulice nakon znaka. Ali, osim znaka zabrane parkiranja, čini mi se da je tamo bio i znak zabrane prometa sa dopunskom tablom "osim za vozila autoškole". Nisam zagledao da li je još tamo. Pogrešno ste protumačili "pisani zahtjev za premještanje", zapravo nalog, njega izdaje pauk službi policajac ili komunalni redar. U vašem slučaju - policajac koji je naredio odnošenje.
  2. Može li netko molim vas vidjeti da li je ovo dobra žalba, treba li nešto izbaciti, dodati... "Poštovani, S obzirom da je navedeni prekršaj počinjen 08.10.2006. godine, a nepravomoćno rješenje prvostupanjskog suda doneseno 13.05.2009. godine, u navedenom prekršajnom postupku je nastupila apsolutna zastara prekršajnog progona (čl.76. st.5. ZOP/02) i to prije donošenja nepravomoćnog rješenja prvostupanjskog suda. Molim Visoki prekršajni sud RH da donese rješenje o zastari prekršajnog progona." Kako vam se čini? To moram danas predati, a nisam siguran je li dobro.
  3. Molim vas za pomoć. Počinio sam prometni prekršaj 08.10.2006. Sud je 06.12.2006.izdao prekršajni nalog, kojeg su mi dostavili tek 13.03.2008. Podnio sam prigovor u roku i zatražio da se provede glavna rasprava u predmetu. Nisu me uopće zvali na sud i sad (27.08.2009.) mi je stiglo rješenje prvostupanjskog suda od 13.05.2009 da sam kriv. Prekršaj je počinjen dok je bio na snazi stari zakon. Zar nije trebala do sada nastupiti apsolutna zastara, 2 god. od počinjenja prekršaja? Što da radim ako je? Što da napišem u žalbi i kako se pozvati na zastaru? Na koga nasloviti žalbu, piše na VPS? Molim vas hitno pomoć, moram u roku predati žalbu. Zahvaljujem.
  4. Lijepi pozdrav, novi sam ovdje. Molim vas hitno za savjet. Danas (13.03 2008.) sam dobio od suda Prekršajni nalog izdan 06.12.2006. za prekršaj počinjen 21.10.2006. Tog dana su me zaustavili radi prekoračenja brzine (101km/h u "naseljenom" mjestu) i zapisali podatke, istog datuma je i podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Sud je izdao nalog kojim me kažnjava sa 2500 + 110kn, 5 mjeseci bez vozačke i 3 boda, bez da su me pozvali u sud i bez provođenja glavne rasprave. Protiv prekršajnog naloga mogu podnesti prigovor u roku 8 dana od preuzimanja i tad pretpostavljam ide u redovnu proceduru. Sud nije baš pretrpan predmetima (nije u Zagrebu). Plan mi je dovesti ovaj postupak u zastaru. Zanima me ako sad podnesem prigovor, ide li to u zastaru po starom zakonu i kad zastara nastupa? U pogledu čega da podnesem prigovor? Piše da ako izjavim prigovor samo u pogledu kazne, o takvom prigovoru odlučuje VPS. Da negiram prekršaj, tako da ne ide odmah na VPS? Ako zastara nastupa 2 god od prekršaja, to je još 7 mjeseci. To bih mogao razvući, saslušanje, pa slijedeća parnica suočenje, mogao bih predložiti i svjedoka koji je bio samnom u autu, ne podići poziv odmah, itd. Nadam se da se mojim prigovorom na nalog ne otvara novi postupak, kojem bi bio rok zastare po novom zakonu? Jer ako je tako, onda bolje da ide samo na VPS, pa po starom zakonu? Molim vas za pomoć. I oprostite na dugom postu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija