Jump to content

Drazen1989

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne, račun je interno blokiran s pozitivnim saldom, isključivo na temelju ta tri mjeseca neplaćanja. Iako sam tražio od banke reprogram kad sam se zaposlio 4 mjesec i čak rekao da ću odmah uplatiti te tri rate, oni su rekli da ne mogu tu ništa, da otkaz kredita ide automatski, i od travnja do studenog su plijenili kompletnu plaću.
  2. Zanima me samo još jedna stvar, je li banka meni 6 mjeseci protuzakonito plijenila cijelu plaću, zaobilazeći ovršni zakon?
  3. Što preporučate kao najbezbolnije rješenje? Da uplatim 16000 kuna, za ostalo se probam dogovoriti? Da uplaćujem po 1000 kuna mjesecno, ali to se bojim da će se razduljit i nikad kraja također mi nije jasno zašto navaljuju s tim simboličnim prvim uplatama od 50 kuna
  4. Zapravo su oni meni ponudili "popust", odnosno otpis dijela duga, ako platim u gotovini jednokratno ,i rekli da ponudim nešto, a onda moj prijedlog odbili. Bi li bilo više uspjeha da dam odvjetniku da složi taj prijedlog?
  5. Poštovanje, iako sam pregledao skoro sve postove vezane za Matrix, nisam našao odgovor, pa ću iznijeti svoj problem u novom postu, možda nekome pomogne kao i meni. Dakle, prošle godine sam ostao bez posla i tri mjeseca sam bio u nemogućnosti plaćati kredite u PBZ-u. Banka je odmah otkazala jedan kredit, i postavila mi internu blokadu na tekući račun s kojeg su otkad sam se zaposlio, od travnja do studenog, skidali kompletnu plaću isključivo vezanu za taj kredit, i nisam bio u mogucnosti iako sam primao plaću, plaćati još dva mala kredita u istoj banci. U prosincu sam otvorio račun u drugoj banci jer nisam htio biti bez kune za blagdane. Znači, ne radi se o ovrsi u FINI, nego nekoj njihovoj internoj. Prije nekoliko dana dobijam dopis od banke, kako je moj dug preuzeo EOS Matrix i ukupno iznosi 21 000 kuna. Ubrzo su me oni kontaktirali i zahtjevali bilo kakvu simboličnu uplatu da pokažem "dobru volju". Rekao sam da ne vidim smisao u tome, i ponudio im jednokratno 16 000 kuna, u svrhu nagodbe. Rekli su da će uputiti dopis upravi i javiti se. Zatim su me za dva dana zvali ponovno, i ponovno tražili inicijalnu simboličnu uplatu, kao još čekaju odgovor od uprave, ali ako mogu nešto sitno uplatiti. Rekoh, i dalje ne vidim svrhu, javite se kad stigne odgovor od uprave. Danas se javljaju ponovno, kaže prijedlog je odbijen, ali eto ako mogu uplatiti nešto inicijalno, možda može prijedlog ponovno poslati. Zaista ih želim skinut s vrata, ali jako mi je sumnjivo ovo s inicijalnim uplatama. Znam da tako mame ljude kad su dugovi u zastari, ali kako i sam radim s ugovorima, palo mi je na pamet da možda u aneksu ugovora između njih i banke stoji da postajem njihov dužnik tek nakon prve uplate. Zaista ne znam, i ne znam gdje bih se savjetovao. Volio bi ih se riješiti, i ne negiram dug, ali sve mi je to sumnjivo, ako im ja nudim jednokratno zatvaranje, a oni uporno traže tu inicijalnu uplatu. Bio bih zahvalan na svakom odgovoru, lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija