Jump to content

Abcd1950

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, kod istog polodavca radim neprekidno manje od godinu dana (8 mjeseci) i ugovorom o radu propisan je otkazni rok 30 dana. Prema Zakonu o radu otkazni rok za osobu koja radi manje od godinu dana je dva tjedna. Nejasan je onaj dio da se za radnika uzima povoljnija opcija prema Zor-u, može li se to i u ovom slučaju ako u ugovoru piše 30 dana?
  2. Mislite li da se ne isplati upustati u takve situacije?
  3. Nema takve stavke osim onog dijela da se bilo kakav spor vodi na opcinskom sudu, itd. Klasican ugovor uz tu dodatnu stavku otkaznig roka od 30 dana. Konkretno znam za veliku firmu koja se promovira i na TV-u, a da radnicima nudi da plate otkazni rok, odnosno ne isplate im zadnju placu i mogu kud zele s danom kad daju otkaz.
  4. Ugovorom imam određen otkazni rok 30 dana, ali moguce je da cu dobiti novi posao i datum pocetka rada je uskoro. Daleko nemam mogucnost i vrijeme za odraditi otkazni rok. Novi posao je puno bolja prilika i ono vazno, u struci je. Ja bih ponudila poslodavcu da zadrzi moju placu i da me pusti da odem bez otkaznog roka. Jel to uopce moguce? Vremena za ici na to da dobijem izvanredni otkaz nema, a i nije mi to cilj vec iskljucivo da ni poslodavac nije toliko na gubitku, a ni ja ako mogu ici raditi na novi posao.
  5. Sanitarna iskaznica je obnovljena u rujnu 2021. godine i kratko nakon toga radni odnos je prekinut. Sanitarnu iskaznicu su zadrzali. Mogu li ja zatraziti duplikat sanitarne iskaznice i sto mi je sve potrebno za istu? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija