Jump to content

MayCheck

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MayCheck objavio

  1. Ali ako taj stan nije predmet ostavinske rasprave jer dakle nije ostavstina vec je moje privatno vlasnistvo, dakle oni moraju digniti tuzbu protiv mene i traziti svoj nuzni dio. Ako i budu trazili, koliki su njihovi dijelovi,da ponovim,baka je imala sina i kci. Oprosti mi sto sam neuk,nisam dobar sa pravom
  2. Cak i ako su na djedinoj ostavinskoj raspravi svoj dio dali majci. Dakle ona je bila vlasnik 1/1. Zar se na svakoj ostavinskoj raspravi moze dijeliti iste stvari. Dakle stan je vec bia predmet jedne rasprave i sad posto je dar meni...on ima pravo potrazivanja od mene?
  3. Dobar dan,postovanje svima, Dakle nakon smrti bake sljedi ostavinska rasprava,ja(unuk) brinuo san se sam sa nju zadnjih 5 godina i ona je meni prije godinu dana darovala svoj stan(klasicni darovni ugovor. Ima li ostatak moje obitelji na ostavinskoj raspravi pravo zahtijevati nuzni dio tog stana iako je stan moj i mogu li pobiti njihovo pravo na nuzni dio s obzirom da nikoga nije bila briga za baku dok je bila ziva. Da naglasim da nismo sklopili ugovor o uzdrzavanju(znam da san trebao ali nisam mislio da ce tako brzo otici). Hvala svima na odgovorima i razumijevanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija