Jump to content

kristina_02

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kristina_02 objavio

  1. Dobar dan, molila bi za savjet u ime maćehe. Nakon ostavinske rasprave, maćeha i njena sestra naslijedile su grob svaka po pola, kome se šalju uplatnice za godišnju grobnu naknadu, svakoj po pola ili svake godine drugoj i što ako jedna ne plaća svoj dio održavanja. Hvala na odgovoru.
  2. Ukratko, roditelji su nakon sklapanja braka napravili kuću koja je bila samo djelomično uređena u kojoj smo živjeli do 89 kada je tata od firme dobio stan na rok otplate od 30 godina. tada se selimo u stan, a u kući smo boravili preko vikenda i nije bila u potpunosti uređena. Prije same rastave 2004. mama je naslijedila zemlju. Budući da je rastava protekla poprilično žustro, dogovor je bio da se stan prepiše na mene, a kuća na sestru s time da tata ima pravo doživotnog boravka. Mama je ostala živjeti samnom iako nije stajala klauzula o doživotnom boravku. Mama je prodala nasljeđenu zemlju i kupila stan te od 2009.g. više ne živi samnom. U moj stan ulagali su i tata i mama za vrijeme braka, s time da od kad se tata odselio u kuću koju je u međuvremenu uredio. U stanu smo živjele mama i ja jer se sestra udala. Jedno vrijeme mama nije ni dobivala plaću te sam nas ja financirala uz pomoć student servisa. Tata je za vrijeme mog školovanja davao 600 kn prema usmenom dogovoru. Sada mi mama prijeti da je moram isplatiti iz stana na način da joj dam za dio namještaja koji je navodno ona platila u cijelosti jer sam ga ja nakon preuređenja stana dala sestri i tati. Traži i djelomičnu isplatu pvc prozora i parketa za koji ne postoji račun, međutim kako je to bio stari namještaj ne postoje više računi. Budući da je prošao rok od 5 godina od kada nije u istom kućanstvu, ima li pravo na ikakvu isplatu te pravo na dio stana?
  3. trebala bih hitno jedan savjet vezan za studiranje i rad. Tijekom studija našla sam poslovaca i kod njega radila preko servisa. Sada sam apsolvent (redovni student još uvijek-ostala su mi dva ispita i diplomski). Ponuđen mi je rad sa srednjom stručnom spremom dok ne diplomiram. Da li je to moguće ili se trebam prebaciti na izvanredni studij budući da nemam više obaveze na faksu osim položiti ta dva ispita i napisati diplomski. Poslodavac bi i pričekao dok ne diplomiram ali se mijenja truktura u firmi i na taj način bih ostala raditi a nebi izvisila.Svatko priča različito. Sada više neznam što da radim. Molim pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija