Jump to content

hulio01

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pitanje jedne majke poginulog hrv. branitelja, odnosno molba za pomoc. Naime, sin je poginuo u borbama oko Mostara za vrijeme rata, te je pocela mjesecno dobivati 6.000,00 kn i to dugi niz godina, ali joj je nedavno sve to uknito s obrazlozenjem da sin nije poginuo kao hrv. branitelj. I sada treba dobrog odvjetnika koji se bavi tim podrucjem, za pokrenuti upravi spor. Znam da je zabranjeno reklamirati, ali kako pomoci nesretnoj majci koja je sina izgubila, a drzava za koju je poginuo - sada stvara administrativne probleme??!!??
  2. Naime, ako tko ima živaca da mi malo objasni, naime stekla sam uvjete prije mjesec,dva i otvorila bi zajednicki odvjetnicki ured s kolegicom koja je vec odvjetnica, ali u jednom drugom uredu, e sad mi bi se osamostalile, a zanimaju me tehnicke stvari, naknade, knjigovodstvo i svi opceniti ostali savjeti....HVALAAAAAAA
  3. hvala MASTER, no ako je firma iz vanka, tuzenik ima sjediste u RH, kako se moze negdje drugdje podici tuzba osim u RH? I ako se podigne, moze li tuzenik uspjesno prigovarati nadleznosti??
  4. Naime, jedna tvrtka iz Austrije zeli tuziti hrvatsku tvrtku zbog koristenja vec zasticenog imena vani,itd,...e sad da li se tuzba moze podici na kojem drugom sudu osim u RH, po sjedistu tuzenika?????????
  5. Mislim da isto nije moguće, jel zna tko sudsku praksu u tom smjeru?
  6. Naime, evo cinjenice; -jedna firma je sklopila Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji s fizickom osobom, te bi on dokapitalizirao, ulozio sredstva, ishodio dokumentaciju za legalan rad, a firma bi mu dala prirodne resurse, da ih crpi -no, on je ulozio jedan traktor i tako toboze povecao vrijednost, nije ishodio papire za legalan rad, tako da je firma gotovo non stop nelegalno radila, on je na crno izvlacio prirodno bogatstvo koje ta firma ima Znaci, firma bi sad raskinila ugovor o suradnji, i naravno u pitanje dolazi i odluka o promjeni clana drustva, temeljni kapital, izmjenjena izjava o osnivanju i sve to... Molim Vas za pomoc!!!!!!!!!
  7. Sory ako je naslov dugacak, ali sam htjela iznjeti srz problema odmah u naslovu. Naime, molim kolege da mi pomognu...jedna firma u RH vec 7,8 godina ima proizvod kojem je dala ime ono sasvim slucajno, te se jedna reklamica nalazi i na netu. U meduvremenu dolazi dopis od jedne poznate firme iz tog podrucja kako oni imaju to zasticeno ime, ali ne i u RH, vec zemlje Beneluxa i Njemacka, Vel. Brit, i još par zemalja. Nasa firma odmah povalci ime s trzista, skida reklamu s neta i sve ok. No, sada ta firma iz vana trazi cca 10-ak tisuca eura kao za troskove i bla,bla... E sad PITANJE, platiti ili ne!Ili se ispplti samo odgovoriti kako nasa firma nije znala, mada neznanje ne opravdava, ali opet odakle saznanja kada ime nije zasticeno u RH...molim savjet??!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija