Jump to content

Stari radio

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Stari radio objavio

  1. Pozdrav ,molim vas ako možete da kažete da li ste angažovali advokata i ako nije tajna na šta ste se konkretno žalili,moju ćerku je odbio Mup Hrvatske za državljanstvo pa ima predlog da se žali upravnom sudu ,zato nam treba savet hvala unapred
  2. Prvi korak je da kontaktirate matičnu službu u R Hrvatskoj u mestu gde vam je majka upisana ako imate njenu Domovnicu piše vam koje je mesto i gde je izdata ,i da ih pitate da li ste vi nakon rođenja upisani na osnovu majke u knjige,hrvatskih državljana to je prvi korak i odmah to proverite jer ako ste upisani to sve olakšava,pirajte ih svakako .
  3. Samim činom rođenja na teritoriji R.Srbije automatski se upisujete u državljane R.Srbije bez rešenja ,zato nema rešenja ,u vašoj matičnoj službi tražite da vam izdaju uverenje kako ste,kada i na koji način stekli državljanstvo R.Srbije,morate popuniti zahtev i predati tamo gde vam je prijava rođenja (porodilišta)ja sam vadila pre 1 mesec za ćerku .
  4. Ukoliko je vaša majka rođena u Hrvatskoj, onda je u trenutku vašeg rođenja bila Hrvatski državljanin, moja mlađa ćerka rođena 1995 u Bgd otac rođen u Hrvatskoj zvanično domovnicu dobio 2004,dobila je domovnicu jer je otac u trenutku njenog rođenja bio Hrvatski državljanin ,ako je i kod vas taj slučaj ispunjavate uslove,tako da požurite sa predajom papira rok je do kraja godine a zakazuje se.
  5. Poštovani mislila sam,, plus ,,zbog toga što joj je otac tada imao samo Hrvatsko državljanstvo ,a istovremeno je rađen zapisnik o priznanju očinstva a mi smo živeli u vanbračnoj zajednici jedino što su nas pitali to je oko imena ,i napravljem je tada propust jer trebala je i po ocu (njegovom mestu rođenja )da bude upisana . Hvala
  6. Poštovani da li možda znate kad piše da je državljanstvo dobila po ,poreklu,,tj po majci jer nismo bili u braku ja i suprug te 1988 god kad se ona rodila i upisana je odmah nakon rođenja u Državjanstvo R Srbije a suprug je tada imao samo R Hrvatske da li joj je to plus za upis u knjige Hrvatskih Državljana .
  7. Mojoj ćerki su napisali da im pošalje poštom u Zagreb .
  8. Moja mlađa ćerka čekala 11 meseci ,ako ste u grupi koja je rođena od 91 godine pa na dalje a imate uslove čeka se od 6 meseci do 1 godine i pod uslovom da vam netraže neku dopunu .
  9. Poštovani ćerki su odgovorili traži se dopuna tj dokaz kako je i pod kojim uslovima upisana u knjige državljana u R Srbiji tj u rubrici državljanstvo po kom osnovu šta mislite ima li nade za pozitivan ishod?
  10. Poštovani ,moja ćerka je rođena 1988 god u Beogradu ,u vreme njenog rođenja ja i suprug nismo bili venčani ,pa je ona po majci tj meni upisana automatski u matične knjige Republike Srbije ,suprug je rođen i živeo je u Virovitici (kao i njegovi roditelji ),ima domovnicu koju je zvanično zatražio 2004 godine ,a Srpsko državljanstvo je dobio tek 2000 godine ,mi smo se venčali 2005 .Sobzirom da nismo bili venčani kad se ćerka rodila suprug je priznao ćerku u matičnoj službi. Da li naša ćerka na osnovu ovih podataka ima pravo na naknadni upis u matične knjige Hrvatskih državljana na osnovu jednog roditelja ,ona je inače predala zahtev još u avgustu 2020 god i nije još dobila odgovor ?Hvala .
  11. Poštovani ,moja ćerka je rođena 1988 god u Beogradu ,u vreme njenog rođenja ja i suprug nismo bili venčani ,pa je ona po majci tj meni upisana automatski u matične knjige Republike Srbije ,suprug je rođen i živeo je u Virovitici (kao i njegovi roditelji ),ima domovnicu koju je zvanično zatražio 2004 godine ,a Srpsko državljanstvo je dobio tek 2000 godine ,mi smo se venčali 2005 .Sobzirom da nismo bili venčani kad se ćerka rodila suprug je priznao ćerku u matičnoj službi. Da li naša ćerka na osnovu ovih podataka ima pravo na naknadni upis u matične knjige Hrvatskih državljana na osnovu jednog roditelja ,ona je inače predala zahtev još u avgustu 2020 god i nije još dobila odgovor ?Hvala .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija