Jump to content

Vrbovec

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da ali ako ja sa roditeljima kupim npr. vikendicu na Krku, zašto bi on imao pravo na to?
  2. 😑 Totalno neshvatljiv zakon. Da sve moram dijeliti s njim (jer ima još nekretnina koje glase na roditelje) koji se samo rodio i dobio pravo na to dok pokojna sestra, uz dužno poštovanje prema njoj, nije uložila kune u ništa. Znači ne preostaje mi ništa drugo nego moliti se Bogu da ne odraste u nekog turbo probisvijeta koji će mi raditi probleme pod stare dane. Divota.
  3. Hvala opet na odgovoru. No recite mi, kako da spriječim to; da nećak dijeli sve samnom nakon smrti mojih roditelja već da naslijedi sve tek nakon moje smrti?
  4. Hvala na odgovoru. No, kada staraca više ne bude, koliko pravo onda on ima na kuću i na što sve? Tj. da li ima pravo samo nećak ili šogor također?
  5. Sestra mi je umrla 2014g i iza sebe ostavila muža i dvogodišnjeg dječaka. Živjeli su s nama u kući (starci i ja dolje, njih troje gore). Šogor se odselio sa malim prije 6 godina i ja se planiram preseliti gore na kat. Mene zanima da li nećak ima ikakvo pravo nasljedstva koje bi šogor mogao tražiti dok smo moji starci (oni su vlasnici kuće i samo oni) i ja živi i da li ima ikakvo pravo na išta? Unaprijed hvala na odgovoru.
  6. Puno hvala na odgovoru. Da, tako i nekako pretpostavih. Stvari su uredno gore, meni ne trebaju i može slobodno doći po njih bilo kada. Ovo za povrat mi je razumljivo iako sumnjam da bi tražio. Uglavnom, hvala puno.
  7. Itko? Neki savjet? Ili pitam totalnu glupost? Kuća je od staraca. Nemam šta koga pitati (njega) već se samo preseliti gore i to je to?
  8. Živim u kući sa roditeljima (glasi na njih) u prizemlju. Sestra mi je umrla 2014. godine koja je živjela s mužem i djetetom na katu. Sredili si kat (nešto oni svojim sredstvima, nešto joj pomogli roditelji). Nakon godinu dana šogor se s djetetom odselio i uzeo većinu svog namještaja. Nekoliko stvari je još gore jer nezgodno mu ih je smjestiti u novom smještaju. Želim se preseliti gore i stvari mi ne smetaju (smjestio bi ih u jednu sobu) pa u biti pitam smijem li ja se gore komotno preseliti bez da kršim neki zakon ili diram nekoga u slabu točku? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija