Jump to content

eplpaj

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je eplpaj objavio

  1. Ne pravite paniku. Ja bih to najradije ponovno polagala, samo mi žao vremena. Da nije bilo toliko panike, imala bih puno bolje rezultate, makar sam zadovoljna i s ovima. Previše je tu fame..ok, naporan je, ali najviše zbog kvantitete. No, čak i to se da. Još sad ima i pravosudna akademija..ma, tko uči, 90% neće past. Naravno, uvijek se može "zalomit", ali..učite i sve će bit ok. Bez živaca.
  2. Zanima me može li se biti odvjetnički vježbenik i ako su stečeni uvjeti za upis u imenik odvjetnika? Ako je prvi poslodavac odvjetnik, a drugi neka tvrtka, je li moguće ponovno biti vježbenik?
  3. Meni ide na živce što su u mom gradu na doslovce s v a k u zelenu površinu (i na kojoj se očito djeca nisu i nikad neće igrati, i na one površine na koje ne želite da vam se djeca igraju) stavili znak "zabranjeno psima".
  4. Što je ako je prostor u kojem obavljaš tu dodatnu djelatnost, onaj isti u kojem obavljaš osnovnu djelatnost? Treba li kakav ugovor sa šefom za to, iako se radi o tvom - osnovnom - radnom mjestu, za kojeg već imaš ugovor o radu?
  5. mene ovo isto zanima - zar nema nikog da da odgovor?
  6. Zar nije moguć i ugovor o korištenju prostora bez naknade?
  7. Može li mi netko reći tko su sve "osobe koje obavljaju djelatnost osobnim radom"? Definicija je iz Zakona o zaštiti na radu. Zahvaljujem unaprijed.
  8. Prema ovom linku kojeg sam gore postavila, ispada da je moguće imati samo 18 dana na koje se dodaju extra dani godišnjeg odmora, ali na način da se zaprvao, svima dodaju ti "dodatni dani", odnodno, da tek uz dodatne dane, nitko ne može imati manje od 20 dana godišnjeg (ako tjedan ima pet, a ne šest radnih dana). Međutim, meni se osobno, takvo tumačenje ne čini pravilnim, bolje je reći, ne čini pravednim. Osnovica bi trebala biti 20 dana, što s ljudima najniže spreme i najmlađe životne dobi, najmanjeg staža? Što, oni onda moraju imat dva dodatna dana? Čemu onda uopće dodatni dani? Zašto osnovica nije 20 radnih dana, pa na nju idu dodaci? Ako je to uopće tako..? p.s. ne mrzite li jednostavno ove zakone, koje bi i laik trebao razumjeti, a ne može ni stručnjak? Zar nam baš za sve treba tumačenje od strane samoprozvanih stručnjaka, koji potom masno naplaćuju svoje knjige radi "tumačenja zakona", koje se pak, mijenjaju sukladno izmjenama zakona, koje izmjene su opet brže od Usain Bolta..
  9. kako onda objašnjavate sljedeće: "Svi poslodavci koji u svojim Pravilnicima i Ugovorima o radu imaju polaznu veličinu određenu na najmanje 18 dana, na taj broj dana i dalje dodaju dane koji su unaprijed određeni po točno utvrđenim kriterijima. Ukoliko za nekog od zaposlenika ukupan broj dana godišnjeg odmora bude manji od 4 tjedna, u tom slučaju treba zaposleniku dati najmanje četiri tjedna tj.20 ili 24 radna dana (ovisno kako se računa broj dana u tjednu)." Link: http://www.profitiraj.hr/racunovodstvo-i-porezi/godisnji-odmori-%E2%80%93-kako-ih-izracunati-prema-novom-zakonu-o-radu/
  10. kako izgleda taj certifikat međunarodni, za strane jezike? Čula sam da se sada priznaju i C2 ispiti iz centara za strane jezike, ako imaju odobrenje Ministarstva za to..je li to točno?
  11. prošla!! i mogu radit i u pravosuđu...zbilja sve dođe kad tamo sjedneš, nisam vjerovala, ali tako je..!!! I ne bojte se, svi vi koji polažete---dugo je trajalo, ali sve se može...držite se, svi koji sad učite!!
  12. ja više nemam pojma i bojim se "sigurnog" pada kojeg je i ta kolegica dobila...ovo mi je prestrašno, besmisleno bubatt, ne znam više baš ništa, nagomilano mi je gradivo, premalo vremena sam imala...a dobro..bar se ovo unedogled može ponavljat - da barem nije svaki put novo gradivo (promjene Ustava nas čekajuuu...)
  13. Svi kažu da ti se sve posloži, ja u to ne vjerujem..čini mi se besmisleno izlazit, kad samu sebe pitanjima testiram...
  14. kako učite ZTD??? Poludjet ću...
  15. eplpaj

    novi ZTD

    Ljudi, što ćete s tim??? ja se nikako ne snalazim...
  16. Znači, nije čudno što još nisam dobila poziv??
  17. Tako je, pitanja su samo naslovi, a ima ih koliko hoćeš, praktički sve. Osim toga, i prije su izlazila pitanja profesora, a koja su bila puno detaljnija i specifičnija, čak ovisna o pojedinom ispitivaču i to su izlazila baš na Legalisu, tako da ovo nije ništa novo.
  18. Što ako optuženik tijekom postupka nije direktno upitan da se očituje o tome smatra li se krivim? Onda moram napisat presudu za koju znam da "pada"? Kako se spremate za pismeni? Samo čitanjem, pa šta bude?
  19. khm, pet sati ispitivanja..jao.... Točno tako se i ja osjećam...baš kako si napisala, od riječi do riječi! Znam samo da se pismeni održava od 17-19.02., ali nisam još dobila nikakvu informaciju o tome, nisu mi poslali obavijest ili tako nešto. Brrr. Ma ja tek trebam do usmenog doć!! I da, već se mislim kad ću ja to ponovno učit...UFF!!! I ketrin, teha..ČESTITAM još jednom... (uz jedno tipično : "blaaago vam seee")
  20. ja još uvijek učim, živciram se i ne vjerujem da se može položiti (osjećam se grozno, malo je reći). Lijepo od vas što smirujete situaciju i svima vam ČESTITAM OD SRCA!! A sad...kako ste prošli pisani dio..to će me ubit....ne znam kako se za to spremit!! kako ste učili za to???
  21. Gledate li što i stara pitanja, ili samo ovo s kartica? Na karticama su praktički samo "naslovi", nema potpitanja..jel ko slušao ispit, ja nisam, kako to izgleda, jesu naporni?
  22. Da, no ovaj ZUS kojeg sad učim - a učim po skripti - utječe li novi ZUP kako na njega? Postoje li neke promjene? Npr. zahtjev za zaštitu zakonitosti, rokovi kod šutnje administracije...?
  23. identično se osjećam, ne mogu dalje, sve što prođem, zaboravim i mrzim sveeeee :tuzan:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija