Jump to content

Hrvat007

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Od 01.01.2023. se, koliko sam upoznat, ukida Visa za ulazak u zemlje van Schengen područja za supružnike EU građana koji imaju boravišnu iskaznicu (privremeni ili stalni boravak). Supružnici u pratnji svog EU supružnika mogu putovati, živjeti ili raditi bez potrebe za Visa-om. Sada vam ne treba Visa za ulazak u Irsku recimo, ako idete u pratnji supružnika. Živjeti i raditi u zemlji ukoliko vam supružnik živi u istoj, nije problem. Evo @sivko, potvrdi
  2. Išli smo danas provjeriti u Irsku Ambasadu u Zagrebu i oni su nam rekli da treba Viza. E sad... Da li je to tako ili baš i ne u stvarnosti? Ako mogu pitati, da li je taj odgovor što ste dali provjeren? Hvala još jednom @sivko i isprike na sto i jednom pitanju
  3. Poštovani, Mlada obitelj sa malim djetetom želi otići u Irsku na par dana. Žena ima EU državljanstvo, muž ima privremeni boravak i BiH papire. Putovali bi sa djetetom od 3 godine. Da li je potrebna Viza za ulazak za muža ili je dovoljno pokazati Vjenčani List pri ulasku u Irsku? U braku su 3 pune godine, a 5 godina živi u Hrvatskoj. Hvala!
  4. Malo informacija nije na odmet... Pošto se čeka odobrenje na Stalni Boravak, zanima me da li je kome stiglo isto ove godine i u kom periodu (mjesecu)?
  5. Ne znam... Nekako mi je logično s obzirom da ste svoji poslodavci i da plaćate veći porez nego klasičan radnik jer imate svoju firmu unutar RH, da imate bolji položaj po tom pitanju nego ostali. RH ima više koristi od vas. Postoji mogućnost i da policajac koji vam je to rekao ne zna što govori. Slično nešto kao i osobe za šalterom koje, doduše ne sve, glume da znaju Zakon bolje od svih ostalih.
  6. Ajmo malo ići logikom... 1. Otišli ste na godišnji odmor na dva tjedna izvan države, a prijavljeni ste u RH na poslu, zašto bi se to teretilo kao izbivanje? Plaćate porez državi svojim radom. 2. Ako ste nezaposleni, nemate posao, svaki izlazak iz države se tereti kao izbivanje, jer ne radite u državi i ne plaćate joj porez iako imate prebivalište ili boravište u istoj. 3. Mislite li da bi vas poslodavac trpio i držao na poslu da odete negdje na 2 mjeseca van države i držao vas prijavljenim? Ne, ne bi. Onda se automatski taj boravak vani ne uzima kao klasično izbivanje. Ja se nadam da ne griješim. A koliko vidim, @sivko je jedna od osoba ovdje koja ima ogromno iskustvo, vjerujem da čovjek zna što govori.
  7. Tako je, to je logično nekako. Zašto bi se ubrajalo pod izbivanje ako si zaposlen u RH i još imaš prebivalište tu gdje jesi? Birokracija bi nam bila u k da nije tako...
  8. Veliko hvala! A recite mi, s obzirom da on čeka na odobrenje Stalnog Boravka od početka petog mjeseca, postoji li mogućnost da ga dobije do kraja godine? Znam da nitko nema definitivan odgovor, ali sudeći po tome da institucije rade aktivnije od početka desetog mjeseca nakon godišnjih odmora, ima li se prostora za nadati?
  9. Poštovani, Poznanik je predao zahtjev za Stalni Boravak prije par mjeseci. Polovinom 2018te godine pa sve do kraja 2018te godine je izbivao po par tjedana iz Hrvatske gdje je imao Privremeni Boravak, maksimalno do 5 tjedana po jednom izbivanju (bilo ih je sveukupno 3 ili 4), u Njemačku radi poslovnog usavršavanja. Tijekom izbivanja je bio prijavljen čitavo vrijeme u firmi na području Hrvatske, te je imao boravak. Da li se to računa kao izbivanje iz države ili ne? Koliko sam ja upoznat, ukoliko je osoba prijavljena na Hrvatsku firmu i ima boravak u državi, ne računa se kao klasično izbivanje. @sivko molit ću Vašu pomoć. I unaprijed veliko hvala!
  10. Pozdrav, Koliko dugo se u prosjeku čeka na odobrenje za Stalni Boravak? Hvala.
  11. Eh, ovako... Jako dobar prijatelj zeli predati zahtjev za Stalni Boravak u Lijepoj Našoj, jer nema državljanstvo. 2018 se preselio u RH, radio na radnu dozvolu sve do 2019 kada se ozenio za RH drzavljanku. Privremeni Boravak ima od 2020 godine i jucer mu je receno da vec ove godine moze predati za Stalni Boravak, jer je 4g u Hrvatskoj neprekidno a i u braku je. Eh sad, njega jako zanima (s obzirom da zakon govori da se Stalni Boravak uzima nakon 4 godine Privremenog Boravka za one koji su u braku sa RH državljaninom), ima li on zaista pravo ove godine uzeti Stalni Boravak? Informaciju da moze je dobio direktno u MUP-u, ali takoder mu je druga osoba koja radi u drugom odjelu MUP-a rekla da ne moze. Ima li netko iskustva sa tim? Evo, da malo covjeku olaksam psihu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija