Jump to content

dj84

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vlasnik je opća bolnica Pula. Što god to značilo kad se gledaju zakoni...
  2. Joj, nisam vidio poruku! Taj prostor je pod rampom. Jbg., nekim slučajem rampa je bila dignuta kad sam dolazi, a kad sam išao u rikverc potpuno sam zabor. na nju i nisam je vidio jer paziš da ti netko ne naiđe, a još auto ima i onu mrežu iza jer je N1.
  3. Mogu li osporiti osumnjičenje na prometne prekršaje prema Zakonu o sig. prometa na cestama ako dokažem da taj kolnik kojim sam se ja kretao u krugu bolnice NIJE cesta prema Zakonu o cestama?? Jer prometna nesreća je događaj na CESTI, a ako ovo moje nije cesta nema prometnog prekršaja nego samo oštećenje tuđe imovine, kako god se to zvalo...
  4. Poštovani, Zanima me da li "Zakon o cestama" nadilazi "Zakon o sigurnosti prometa na cestama" kad se radi o definicijama vrsta cesta? Tu se prvenstveno radi o Nerazvrstanim cestama gdje Zakon o sig. prometa na cestama kaže: Čl. 2, sr. 9. - »nerazvrstana cesta« je površina koja se koristi za promet po bilo kojoj osnovi i koja je dostupna većem broju raznih korisnika (seoski, poljski i šumski putovi, putovi na nasipima za obranu od poplava, pristupne ceste i prostori parkirališta, benzinskih crpki i sl.) Dok Zakon o Cestama kaže: Čl. 2, st. 6. -Nerazvrstane ceste su ceste koje se koriste za promet vozilima i koje svatko može slobodno koristiti na način i pod uvjetima određenim Zakonom o cestama i drugim propisima, a koje nisu razvrstane kao javne ceste u smislu ovog Zakona. Čl. 101 Nerazvrstana cesta je javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu jedinice lokalne samouprave na čijem se području nalazi.
  5. Poštovani,Prije nekoliko dana kretajući se u rikverc vozilom caddy s upaljenim žmigavcima udario sam svojim staklom rampu na cesti. Staklo mi se nije razbilo, a rampa nije pukla i pala nego sam iz auta samo vidio da se malo savila kod konzole (rampa je plastična) i krenuo sam naprijed svojim putem. Nakon dan i pol zvao me prijatelj iz policije da je opća bolnica Pula poslala mail MUP-u sa snimkom da sam oštetio rampu i postupak je pokrenut protiv mene kao prometna nesreća s mater. štetom i bijeg. Ja sam istog trena riješio stvar sa bolnicom ali naravno, predmet je zaveden i ne mogu ga povući ali radi se o sljedećem...Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, prometna nesreća je događaj na CESTI, a CESTA je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet.... ali moj događaj se, po mojem mišljenju, nije dogodio na niti jednom od to troje, te time želim skinuti "prometnu nesreću" jer je novčana kazna velika i 6mj. bez dozvole.Kolnik kojim sam se ja kretao nalazi se unutar dvorišta bolnice i zajedničke katast. čestice (632/3, k.o. Pula) zajedno sa vrtom, zgradama, prometnicama... čiji je vlasnik Opća bolnica Pula, tako da predmetna prometnica na niti jednim kartama Pule nema upisan naziv ulice, kao niti na terenu, a javna i nerazvrstana cesta svakako nije prema onim zakonima, barem tako mislim. K.č. bolnice nije niti na popisu Grada Pule što se tiče nerazvrstanih cesta.Što vi mislite o tome, ima li netko iskustva i može li netko malo pogledati?Jer nzm da li se žalim klasičnom žalbom ili da idem na sve ili ništa, pa pišem kako to prema Zakonu o cestama nije cesta, te se moja nezgoda ne može smatrati prometna nesreća nego šteta na tuđoj imovini....?? Evo po kojim zakonima sam osumnjičen...https://postimg.cc/rzMChyCj https://postimg.cc/MXpYRJw1Tu se nalazi navedena prometnica, obojano narandžastom. Policija je slikala i auto, i stvarno nema nikakve štete. Pomozite ako možete! Unaprijed hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija