Jump to content

policajac1978

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je policajac1978 objavio

  1. Hvala na savjetu. Uz pomoć odvjetnika oslobođen. Bilo je prekrasno gledati kako se znoje kada im je zaprijetio tužbom za povredu ljudskih prava. Inače sam legalist, i sam prilikom obnašanja službe maksimalno poštivam ljudska prava i svoje ovlasti, a sam pokazatelj je i bezbroj uporaba sredstava prisile koje su odrađene na zakonit način bez repova i tužbi osoba nad kojima su sredstva prisile primjenjena. Isto tako tražim da se poštuju i moja prava. Još jednom hvala.

  2. Imam problem, molim savjet i pomoć. Prije par dana sam zaustavio vozilo suprotno vidno postavljenom prometnom znaku(čl.12.st.4. ZoSPC-a). Prekršaj nije sporan i spreman sam platiti kaznu, ukoliko to Sud odredi. Sjedio sam u vozilu, dok je supruga izletila do bankomata, kada sam u retrovizoru primjetio da mi neka osoba fotografira vozilo. Izađem do te osobe i upitak tko je on? Zašto mi fotografira vozilo? Da bi isti odgovorio, da radi za grad, te da vrši naplatu parkiranja. Na moj upit dali je on prometni redar, isti je odgovorio da ne, već da on samo fotografira vozila, što šalje prometnom redaru, koji na osnovu tih fotografija šalje obavijesti i kazne. Napominjem da mi se isti nije htio predstaviti, dok mu se nisam legitimirao značkom i inzistirao na njegovom imenu i prezimenu. Pitanje, dali može prometno redarstvo raditi na taj način? Mislim, sa obzirom da su prometni redari morali proći tečaj za preuzimanje i rad na poslovima prometa u mirovanju iz ZoSPC-a, te dali je fotografija pribavljena na način od osobe koja nije nadležna i ovlaštena za to, pravno prihvatljiva a ujedno dali mogu na sudu rušiti predmet na osnovu novih navoda jer prekršaj nije utvrđen od ovlaštene osobe tj.pol.službenika ili prometnog redara.

  3. Policijski sam službenik već 17 godina. Kao i većina građana ove naše lijepe države imam Facebook profil na kojem sam između ostalog i komentirao svakodnevne događaje i vijesti dnevnih i tjednih web tiskovina, pritom pazeći da nikog ne uvrijedim i ne potičem na mržnju i sl, bez obzira na nacionalnost, vjeru, sexualnu opredjeljenost i sl. Netko od rukovoditelja u MUP-u je pročitao neke od mojih komentara(najvjerojatnije se prati većini policajaca uz prisluškivanje telefona i mobitela), te je zatražen za mene disciplinski postupak pred Disciplinskom komisijom MUP-a, zbog kako kažu narušavanja ugleda policijske službe. Napominjem da profil nije lažan, već puno ime i prezime kao i slike koje nemaju nikakve veze sa MUP-om ni policijom. Komentari su bili iz srca, koji su po meni bili u tom trenutku potrebni. Po svemu ispada da su policajci građani drugog reda jer nesmiju imati mišljenje, već izgleda da moraju biti kao ovce.Neznam dali sam Vam barem malo približio svoj problem, ali smatram da su povrijeđena moja ustavna prava, te me zanima šta i kako dalje napraviti. Dali mogu ići ustavnom tužbom i sl.? Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija