Jump to content

Tillmann

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tillmann objavio

  1. Oh, naravno, ne mogu se ne složiti s tim. Nažalost, ne mogu pronaći prave linkove. Što kaže nadležno ministarstvo?
  2. Na općinskom sudu postoji takozvani pouzdanik. Mogu li vas kontaktirati sa zahtjevom? Ima li smisla? Ili je to više prepreka?
  3. Nažalost... Sudska odluka donesena je u ljeto 2021. Međutim, odluka suda još nije u pisanom obliku. Zašto je potrebno toliko vremena za pismenu kaznu. Je li to normalno, uobičajeno..?
  4. Ne razumijem tvoj post. Možeš li mi još jednom objasniti? Hvala vam Da, hvala na odgovoru. Predugovor uključuje pravo prodavatelja da odustane od ugovora. U tom slučaju, međutim, morat će platiti dvostruko veći iznos koji je platio kupac. To je puno. Potpuno se slažem. Ukupan iznos bit će isplaćen tek nakon primitka sudskog dopisa i pojašnjenja vlasništva i mogućih tereta. Ali zanima me i sljedeće: Je li istina da je potrebno nekoliko mjeseci da se donese sudska odluka i ......kako to skratiti. Hvala unaprijed na odgovorima). Puno hvala
  5. Izgradnja nekretnine ovisi o prostornom planu općine i može se tamo raspitati, a ako je to navedeno u ovom prostornom planu, investitor može podnijeti zahtjev za građenje. Međutim, postoji nekoliko prigovora na to.
  6. Da, hvala na odgovoru. Predugovor uključuje pravo prodavatelja da odustane od ugovora. U tom slučaju, međutim, mora platiti dvostruki iznos koji je platio kupac. To je veliki iznos. U tome se potpuno slažem s tobom. Ukupni iznos bit će uplaćen tek nakon što se zaprimi dopis suda i razjasne vlasnička struktura i mogući tereti. Ali zanima me i sljedeće: je li istina da je za izradu sudske odluke potrebno nekoliko mjeseci i......kako to skratiti. Unaprijed puno hvala na odgovoru(ima). Hvala vam Hvala na objavi. Ali ja ga ne razumijem. Možete li mi objasniti što mislite? Puno hvala
  7. Dobrovečer, Nov sam ovdje i možda malo naivno pitam, jer ne govorim ni vaš jezik, ali želim razumjeti i biti siguran u ophođenju s vlastima u Hrvatskoj. Na posao: Želim kupiti zemljište na Ugljanu. Predugovor je sastavljen od strane odvjetnika i potvrđen potpisima kupca i prodavatelja. Naveden je i pravni spor iz 2019. godine, koji je odlučen u ljeto 2021. godine u korist prodavatelja. Sada svi čekaju pismenu odluku okružnog suda kako bi mogli zaključiti prodaju, uključujući i plaćanje. Na moje pitanje zašto je tako dugo trajala ovakva pismena odluka, rečeno mi je da "sudovi rade malo duže, ovdje je potrebno strpljenje". Dakle, moje pitanje, je li to točno i kako možete ubrzati proces? Hvala vam na odgovorima. Prilažem izvadak iz gruntovnice koji također ne razumijem...!!!! Primljeno: 24.01.2019 14:05 Oznaka spisa: Sadržaj prijedloga: Uknjižba prava vlasništva Bilješka o kretanju spisa: OTPREMA Način rješenja: Udovoljeno Datum rješenja: 18.02.2019. Datum provedbe: 27.02.2019. Datum otpreme: 29.03.2019.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija