Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1865
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Sve što je buda2 objavio

 1. Nije riječ o rezervnim brigadama, nego o nečemu trulom, da je Tebi koji si dezerter i zatvorenik dobio te dane pripisane kao da si bio u DR, i k tome status dragovoljca ( vjerovatno što si dragovoljno zdimio ),a ispijao si pivo po Zagrebu.ima branitelja kojima su " ukrali " dane u DR a Ti si za svoje " djelo" nagrađen. Mislim da si na forumu kukao kako nemožeš ostvariti mirovinu.
 2. U prvom postu si napisao da se nisi odazvao na mobilizaciju.sad navodiš da si se odazvao pa " uhvatio maglu ".i poslije si završio u zatvoru, što su ti priznali za sudjelovanje u DR.vrlo zanimljiv ratni put 😂😂. I Ti se " svrstavaš" uz bok dečkima iz Tigrova.
 3. Da li si bio na komisiji radi određivanja omjera ? A koliko sam upoznat na komisiju ideš kad dobiješ rješenje za trajno.
 4. Znači status si dobio na " mulu ". Po nijednom zakonu nemaš " uvjet" za status dragovoljca.
 5. Ti si dobio zbog toga što,vjerovatno,nije bilo prekida ni jedan dan između dana provedenih u NZ i mobilizacije u ZNG.a Tvoji prijatelji nisu dobili status " borbeni sektor".
 6. Da li je zatražio priznavanje dana provedeno u NZ ? Ako je borbeni sektor onda ima status branitelja, pa tek onda dalje zatražiti status dragoviljca. Mislim da se NZ priznaje samo do 24.12.1991.( naravno da ima i " početak " ( službeni) učestvovanja u NZ.
 7. Koji datumi su u rješenju o demobilizaciji ?
 8. buda2

  Nasljedeni dug

  Nije li trebalo u gruntovnom izvatku nekretnine umrle trebala biti zabilježena teretovnica a javni bilježnik upozoriti na to ?
 9. Pošto si ranjen u NZ a ne u ZNG, po tadašnjem zakonu nisi bio borbeni sektor nisi mogao ostvariti vojnu mirovinu.nisi napisao kada si stekao status RVI. Da li je Tvoj doktor poslao prijedlog za komisiju da Ti odrede omjer ?
 10. Zašto nisi otišao u mirovinu prijašnjih godina ?
 11. Imaju oni dobre kompove.ne brinite.nitkome se ne šalju " gotove" uplatnice.znate koliko trebate plaćati mjesećno.prvi mjesec napravite uplatnicu a sljedeći ponesete staru i podastrete " teti" u banci i ona napravi uplatu.
 12. Zašto si napisao da imaš HRVI a tražiš braniteljsku mirovinu ?
 13. Objasnite koje su dionice u pitanju.možda firma čije dionice imate i ne isplaćuje dividendu ??
 14. buda2

  braniteljske dionice

  Neno čemu čuđenje ?? Znaš li koje dionice čine braniteljski fond ?? Znaš li kako ide podjela novca od dividende u Fondu ??Znaš li kolika je dividenda na te dionice ??
 15. I ja sam otišao sa posla i poslije 12 mjeseci se vratio i na rješenju o mirovini imam " rupu" u radnom stažu.ako znate član zakona koji priznaje vrijeme provedeno u JNA, a na taj vremenski period nisu plaćeni doprinosi za mirovinsko, molim Vas da tu informaciju podijelite sa nama. LP.
 16. Vrijeme provedeno u JNA se ne računa u radni staž.
 17. Koji je razlog da nisi otišao u mirovinu prije,ako se liječiš od '92 ?? Zašto nisi podnio zahtjev 2005 ? Što to piše u med.dokumentaciji da poslije liječenja od 28 godina nisi dobio rvi ???
 18. Kako 1% ??? Može samo manje od 20%. Kada dobiješ rješenje možeš se žaliti na ishod.u rješenju će pisati pravni lijek.
 19. Tu nema određenog roka.sve zavisi koliko vještaka radi u područnom uredu i koliko " predmeta" je ispred Tvoga.u konačnici komisije su dva dana a ostalo se pišu rješenja i " pregledavaju " novi zahtjevi. Naoružaj se strpljenjem i čekaj.prihoda vjerovatno imaš pa Ti je lakše čekati.
 20. A tko mu je rekao ( utupio u glavu ) da će ostati bez mirovine ?? Sigurno netko tko nema status rvi.određivanjem omjera mu se samo može povečati mirovina.u slučaju da je izračun manji zadržava veću mirovinu.mirovina je trajno pravo i ne ukida se kad netko zaželi.
 21. Sve 5.rad kod privatnika je malo zaheban.gleda da ako si često na bolovanju da te se riješi.za postupak dobivanja rvi treba li biti stalno na bolovanju ili samo odrađivati češće kontrole ( 4 godišnje) a eventualno bolnićko biti na bolovanju ??? Ja sam već bio u mirovini kada sam bio u postupku priznavanja statusa. t-34 je sada između čekića i nakovnja.
 22. Mister X, mišljenja sam da tenk pokrene postupak " čisto " ( bez obzira na rezultat ), da si poslije , jednog dana ne bi prigovorio da je bio prelijen ili šlušao krive naputke.on jednostavno nema što izgubiti.nekoliko izlaza na PLP i redovne kontole.ako je to neki "veliki i neizvedivi" posao onda .....
 23. O tome zadnju riječ kažu vještaci.prijatelj je mogao na kontrolu već pred kraj svibnja pa na dalje.zašto nije išao ne mogu odgovoriti.treba predati svu dokumentaciju koju ima i ako je ikako moguće što prije odraditi jednu kontrolu.
 24. Ako smijem i ja Tebi nešto objasniti.uoćava se Tvoja frustriranost spram vještaka i vještačenja.objasnio sam Ti " brzinu" dobivanja rješenja od prije 15 godina.neusporedivo brže nego sada.a i dijelovi zakona nisu isti. Što se tiće ratnog puta ( 3 stranice A4),nemam što za dodati.ali poanta je u tome da vještak gleda povijest Tvoje bolesti.naravno da je ratni put polazište bolesti.ali ima branitelja koji imaju isti/slićan ratni put ali nemaju PTSP.na drugoj strani imaju branitelji, kako navodiš ratni put od tri reda napisan, a imaju PTSP. tako da stresne situacije, iz kojih proizlazi/manif
 25. Ma kako nije ??? t-34 nije uopće napisao da je ranjen '92,već da je imao ozljedu na prvoj llinii.ozljediti šaku/prste je mogao i istovarujući municiju, nošenje debala za sklonište, premještanje/transport topa ...nigdje eksplicitno ne navodi da je ranjen.svi koje poznam a znam da su ranjeni , kažu ranjen sam, a ne ozljeda na prvoj crti.
×
×
 • Napravi novi...