Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1874
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Sve što je buda2 objavio

 1. Moraš imati za stalno da bi išao na povjerenstvo/komisiju za mirovinu.naravno ako dobiješ mirovinu. Za opću moraš podnijeti zahtjev ali pošto nisi u mirovini ništa od toga ( btw.opća se ne dijeli,moraš biti “ dobro bolestan“ da je ostvariš. 20% ne igra ništa vezano za Tvoje pitanje).
 2. Za sve “ beneficije“ treba biti trajno rješenje jer time “ stječeš“ status rvi.
 3. Visina naknade za tjelesno oštećenje,odnosno invalidnina,određena je zakonom o pravima hrvi.invalidnina se nije mijenjala od 2000.godine.invalidninu isplaćuje ministarstvo branitelja.( na netu ima tablica oštećenja i kako se izračunava visina invalidnine za pojedine grupe ovisno o postotku invalidnosti)
 4. buda2

  F-10

  F10 je alkoholizam.možda je ptsp utvrđen prije problema sa alkoholom ( kao posljedica ).
 5. Naravno da možeš.samo moraš dobro napisati tužbu.moraš znati koji zakon je “ povrijeđen“ ( moraš navesti što u odbijenici nisu uzeli u obzir.) Za svaki slučaj propitaj se koliko košta pisanje tužbe kod odvjetnika.probaj se dogovoriti način plaćanja.
 6. Trebaš naći odvjetnika i sa njim dogovoriti sve o pokretanju tužbe.ne zaboravi da onaj tko izgubi plaća sudske troškove.
 7. Da li si " usporedio" svoju bolest srca sa bolestima srca koja su navedena u tablici za priznavanje rvi ? Ovdje navodiš da Ti nisu priznali bolest u direktnoj vezi sa DR. Što dobivaš sa žalbom sa 20% na 30% ? - povećanu invalidninu -malo više dionica ( sa 18500 na 24500 kn) -povećan odbitak koji se ne vraća za 10% u slučaju kredita za stan
 8. Ima li kakve mogučnosti da budete na višegodišnjem bolovanju ? Možda bi bolovanje bilo više od mirovine, a ne bi Vas penalili za mirovinu ?
 9. U banci zatražite izvadak od mirovine i sve bi Vam trebalo biti jasnije.
 10. Nije riječ o rezervnim brigadama, nego o nečemu trulom, da je Tebi koji si dezerter i zatvorenik dobio te dane pripisane kao da si bio u DR, i k tome status dragovoljca ( vjerovatno što si dragovoljno zdimio ),a ispijao si pivo po Zagrebu.ima branitelja kojima su " ukrali " dane u DR a Ti si za svoje " djelo" nagrađen. Mislim da si na forumu kukao kako nemožeš ostvariti mirovinu.
 11. U prvom postu si napisao da se nisi odazvao na mobilizaciju.sad navodiš da si se odazvao pa " uhvatio maglu ".i poslije si završio u zatvoru, što su ti priznali za sudjelovanje u DR.vrlo zanimljiv ratni put 😂😂. I Ti se " svrstavaš" uz bok dečkima iz Tigrova.
 12. Da li si bio na komisiji radi određivanja omjera ? A koliko sam upoznat na komisiju ideš kad dobiješ rješenje za trajno.
 13. Znači status si dobio na " mulu ". Po nijednom zakonu nemaš " uvjet" za status dragovoljca.
 14. Ti si dobio zbog toga što,vjerovatno,nije bilo prekida ni jedan dan između dana provedenih u NZ i mobilizacije u ZNG.a Tvoji prijatelji nisu dobili status " borbeni sektor".
 15. Da li je zatražio priznavanje dana provedeno u NZ ? Ako je borbeni sektor onda ima status branitelja, pa tek onda dalje zatražiti status dragoviljca. Mislim da se NZ priznaje samo do 24.12.1991.( naravno da ima i " početak " ( službeni) učestvovanja u NZ.
 16. Koji datumi su u rješenju o demobilizaciji ?
 17. buda2

  Nasljedeni dug

  Nije li trebalo u gruntovnom izvatku nekretnine umrle trebala biti zabilježena teretovnica a javni bilježnik upozoriti na to ?
 18. Pošto si ranjen u NZ a ne u ZNG, po tadašnjem zakonu nisi bio borbeni sektor nisi mogao ostvariti vojnu mirovinu.nisi napisao kada si stekao status RVI. Da li je Tvoj doktor poslao prijedlog za komisiju da Ti odrede omjer ?
 19. Zašto nisi otišao u mirovinu prijašnjih godina ?
 20. Imaju oni dobre kompove.ne brinite.nitkome se ne šalju " gotove" uplatnice.znate koliko trebate plaćati mjesećno.prvi mjesec napravite uplatnicu a sljedeći ponesete staru i podastrete " teti" u banci i ona napravi uplatu.
 21. Zašto si napisao da imaš HRVI a tražiš braniteljsku mirovinu ?
 22. Objasnite koje su dionice u pitanju.možda firma čije dionice imate i ne isplaćuje dividendu ??
 23. buda2

  braniteljske dionice

  Neno čemu čuđenje ?? Znaš li koje dionice čine braniteljski fond ?? Znaš li kako ide podjela novca od dividende u Fondu ??Znaš li kolika je dividenda na te dionice ??
 24. I ja sam otišao sa posla i poslije 12 mjeseci se vratio i na rješenju o mirovini imam " rupu" u radnom stažu.ako znate član zakona koji priznaje vrijeme provedeno u JNA, a na taj vremenski period nisu plaćeni doprinosi za mirovinsko, molim Vas da tu informaciju podijelite sa nama. LP.
 25. Vrijeme provedeno u JNA se ne računa u radni staž.
×
×
 • Napravi novi...