Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1791
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Sve što je buda2 objavio

 1. Sad bi bilo u redu ( sa Tvoje strane ) da napišeš koliki postotak invalidnosti imaš ( da li si HRVI ili civilna invalidna osoba ).jer visina postotka invalidnosti ne znači i da osoba prima invalidninu.stoga je ovo da se i drugi mogu " ravnati " po pitanju oslobsđanja pristojbe.
 2. Nisu krive informacije ( član zakona), već je krivo tumačenje zakona kod pojedinaca.trebalo bi pogledati/ pitati da li visina mirovine može umanjiti davanja državi.
 3. Znam što je tuđa pomoć i njega.i tko isplaćuje.ali to nije socijalna pomoć koju primaju osobe bez prihoda.njegova egzistencija je mirovina.ako u Centu ne žele odgovoriti onda pitati u sud.
 4. On ne prima socijalnu skrb.ima mirovinu.doplatak i njega nije “ socijala“.oni koji primaju socijalnu pomoć vjerovatno imaju besplatnu pravnu pomoć.
 5. buda2

  HRVI

  Čim vidiš poštara eto i rješenja 😉😉😉 .čemu žurba ? sve ide svojim tokom.sve Vas izjeda nervoza.ionako ne možete ubrzati “njihov“ rad ( vještaka i pisara).samo opušteno.
 6. Da li ta osoba ima neki prihod ( mirovina , socijalna pomoć ) ? Najbolje upitati u zavodu za socijalno.
 7. Zašto pad ? Mogu jednostavno zamrznuti mirovine.onda neka smanje i plaće koliko su dignuli u zadnje dvije godine. 😂😂😂
 8. Na jesen su parlamentarni izbori.vidjet će se koliko će se “ isprsiti “ tada.možda padne još jedna “ pozajmnica“ vani u zamjenu za državne obveznice.
 9. buda2

  HRVI

  Možeš uložiti žalbu.samo moraš dobro obrazložiti gdje je pogrešila DLP.ako u rješenju piše da nema žalbe ,slijedi tužba.
 10. E sad pitanjce : da li službenici u javnoj upravi i svi oni koji dobivaju osobni dohodak , da nekažem plaću , dobivaju povećanje osobnog dohotka ( “ izboreno “po kolektivnom ugovoru ) ili usklađivanje istog ?? Ako dobivaju povećanje zašto i umirovljenici ne dobivaju povećanje već usklađivanje mirovine ? Povećanje cijena + inflacija = presipavanje iz šupljeg u prazno. 😉😉😉😉
 11. Što sada slijedi ? Redovito usklađuvanje mirovina ( povećanje troškova života ) ili povećanje mirovina ?
 12. Mislio je na sva povećanja dok je on predsjednik vlade.
 13. Možda ja Plenki računao 0,7 % prvi put + 1,3 % drugi put je 2% + onih 10% u ranijem povečanju daju nevjerovatno puno od 12% za njihova mandata. Morat ćemo pričekati sjednicu HZMO.
 14. Ne moraš puknuti.čekali su i oni koji su predali 2005.i dočekali.ali razlika od onda i sada je da se mirovina mogla dobiti,odnosno pristupiti komisiji HZMO_a sa prvim drugostupanjskim rješenjem,što je “ olakšalo“ situaciju.ali ako si na bolovanju ( imaš primanja) onda je situacija skoro ista.sve je u glavi. LP.
 15. Ne ljutim se uopće.ali sam primjetio na forumu da branitelji koji su predali zahtjeve sa zadnjim zakom o stjecanju statusa HRVI “žele“ skratiti postupak zato što se eto oni lijeće duži niz godina.to je trebalo naglasiti u zakonu npr: ..zahtjev mogu podnijeti samo oni koji se lijeće duže od 10 godina..što bi bilo sa onima drugima koji imaju manji broj godina ptsp ( 6-8) ?? Znam da ima i onih koji su pošli psihiću tek kad je donešen zakon ( vidio sam dečke kako odlaze razočarani sa predkomisije u bolnici).zakon je donešen da svi mogu predati zahtjeve a tko će dobiti status odlučit će komisija.uvijek će biti razočaranih.mnogi navode koliko su dugo bili u DR ali komisija gleda kolika je bolest “ proizlašla“ iz DR.za dužinu sudjelovanja u DR su dobiveni udjeli u FHB.
 16. Možeš Ti uložiti žalbu, ali odgovor će biti da se za sve radi po zakonu ( bez obzira na dužinu lječenja ),a to je tri izlaska na PLP a onda trajno.zašto bi Ti bio iznimka ?
 17. Čemu žurba ? Sve ide po zakonu.tri izlaska na PLP i onda trajno.tako je bilo i onima koji su predali zahtjeve 2005.malo je i prešlo tri godine , ali je bilo više od 35000 zahtjeva.i većina je dočekala trajno.sada je predano daleko manje zahtjeva ali ( sada) jedan član zakona kaže da se novi izračun može napraviti tek kad se dobije trajno rješenje, za razliku od 2005. kad se to moglo sa prvim drugostupanjskim rješenjem.
 18. Prognoze analitičara su bile 2010. 4% a 2011. 5%. A ovo je i izborna godina.
 19. Mogao sam mu i ja dati savjet : uloži žalbu .ali ako se piše žalba ili tužba mora se znati koji zakon povređen u odbijenici.Ti si naveo ( predložio/savjetovao) da se ponovno počne liječiti i da bi to pomoglo pri žalbenom postupku.ali vještaci su ga " otkantali" zbog prestanka liječenja ( " rupa" od 16 godina), i u eventualnom žalbenom postupku "držati" će se prekida liječenja, zbog kojeg je i dobivena odbijenica.po mome se trebalo početi liječiti 2005.i onda predati zahtjev.bile bi veće šanse za prolaz s obzirom na dotadašnju dužinu liječenja.
 20. Uz dužno poštovanje zkova, ovdje se radi o odbijenici zbog " rupe" u odlaska psihijatru od 16 godina.zbog toga je odbijenica.vještaci idu po onome : ako ne dolaziš na kontrole ozdravio si.
 21. Da li je netko kome je priznato sudjelovanje u NZ dobio povećanje mirovine ( iz civilne invalidske u braniteljsku ) ?
 22. buda2

  Mirovina

  Da li je opća ili nije ? Navodiš različito u dva posta.kad dobiješ za trajno ideš na ponovni izračun ( dragovoljac i rvi ) i kako Ti izračunaju.promjeniti će se AVM i povećati koeficijent na 1.85.imaš još vremena do tada.opusti se i uživaj.( pusti ono što bi bilo kad bi bilo )
 23. Kako Ti se onda " našla" šifra ako bolest ne postoji kod Tebe ?
 24. Tek kada se budeš " izliječio" od alkohola onda će Ti nestati f10.1 ( a to će potrajati) onda možeš zatražiti status rvi.ali navodiš i da imaš puno šifri f , a za ptsp je bitno da imaš samo f43.1.sve ostalo "razvodnjava" ptsp kao bolest ( nije primarna bolest).dobar dio misli da ako ima puno f šifri da će lakše do statusa rvi, a to je pogrešno mišljenje.
×
×
 • Napravi novi...