Jump to content

buda2

Korisnik
  • Broj objava

    2201
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    18

Sve što je buda2 objavio

  1. Ako Ti mama posjeduje auto neka ga pokloni Tebi i kao vlasnik vozila ne moraš plaćati naknadu za ceste pri registraciji.ujedno imaš i popust kod ugovaranja osiguranja za auto ( svoj auta davno " poklonio " supruzi ).
  2. Što je 22.siječnja odgovorio štovani huskyCRO ?
  3. Ali je bitna osnovica a i visina plaće tokom radnog staža.🤔
  4. Nije uopće bitno koliko dugo čekate.bitno je koje ćete dionice dobiti.da li ih možete prodati i koliko će te dobiti od nominalne vrijednosti.
  5. Moraš sam odnijeti medicinsku dokumentaciju i po potrebi donijeti još neku koja je potrebna a to ćeš saznati u uredu za branitelje.
  6. Da,u ured branitelja.to su dvije različite komisije.
  7. Nisam dobio ni ja prvih 5% , a obrazloženje je bilo da mi nisu umanjili mirovinu za 10% pa ih ne mogu ni vratiti.napisao sam žalbu ali mi nisu još odgovorili.na mirovini za siječanj ću vidjeti koliko će mi vratiti.
  8. Ipak bolničko liječenje ( ležanje ) ima "veću težinu " od kontrolnog pregleda i DB pogotovo ako se ide na komisiju povodom povećanja omjera.
  9. U globalu meni je nebitno da li je porezni odbitak 995 ili 1120 E jer mi je mirovina 705 E , pa ne plaćam porez na nju.porez plaćam ( odnosno plaća firma) na plaću a ja uplaćeni porez u cijelosti " pokupim" kad porezna uplati.
  10. Kada sam se zaposlio ( 6/2022),u računovodstvu firme su mi pokazali zakon gdje piše da je neoporezivi dio za RVI koji su zaposleni osnovica 7500 kuna dok je za ostale neoporezivi dio bio 5000 kuna.
  11. Koliki je neoporezivi dio za RVI koji su zaposleni ? Do sada je bilo 995 € ( 7500 kuna ).
  12. Za status RVI dokumentaciju osobno odnijeti u ured za branitelje.
  13. Terapijski grupni razgovori sa psihijatrom.njegova ciljana pitanja kojima on otkriva stanje pacijenta.
  14. Naravno ako vještačenje bude pozitivno riješeno.npr. 100% IV stupanj.
  15. Da li bi ledena_kisa bila ljubazna da u kratkom pojašnjenju prezentira tko ima pravo na dodatak iz II stupa a tko ne.
  16. Vjerovatno ništa.bilo je "priče" da se invalidnina povećava 20 %.
  17. Nemoj Ti ništa odmarati.neka doktorica napravi zahtjev što prije.to je njeno zakonsko pravo da ispuni formulare za komisiju.a to što se njoj ne radi to je nešto drugo.ipak će morati ispisati.što duže ona odugovlači Ti dobivaš manju mirovinu.samo " tiskaju " da ispuni obrasce što prije.
  18. Meni su objasnili da me prvih 5% " preskače " jer mi nisu skinuli 10% već samo 75 kuna pa bilo " ravno " 3500 kuna.sada bi mi po tom njihovom obrazloženju trebali vratiti samo 10€.na pitanje a zašto sam ja godinama plaćao 10% poreza ( kad mi se mirovina uvećala vremenom , kažu i drugi su plaćali isto.napisao sam prigovor,odnosno pojasnio izračun povrata ali nikakav odgovor nije stigao do danas.vidjet ću na mirovini koja će biti isplaćena u veljači.
  19. To će vrijediti od 01.01.2024. a to se prvo mora predložiti pa usvojiti i dok krene isplata eto Travnja.i naravno slijede zaostaci.računaj da će podići vrijednost za 30 % jer izborna je godina.
  20. Od psihičkih bolesti ( vjerovatno PTSP ) slabo da ćeš dobiti tjelesno jer to nije tjelesna bolest a za fizičke moraju biti teške operacije ( tumori ),amputacije ili bolesti unutrašnjih organa. uglavnom,ako netko misli da ima pravo na nešto, može pokušati ostvariti pravo koje mu zakon omogućuje.
  21. Zahtjev za tjelesno oštećenje : šture informacije .na kapaljku.zbog koje bolesti ne navodiš.možda netko na forumu ima istu bolest pa je bio na vještačenju pa Ti može nešto više objasniti.kakve su šanse za prolaz,koji postotak oštećenja ... ovdje se nemate čega ili koga bojati u pitanjima ali treba odmah obrazložiti sve potrebno za kvalitetan odgovor.
  22. Ideš na određivanje omjera kad poželiš u mirovinu. 20/80 Ti svakako slijedi.jedino ako želiš mirovinu pa ponovno raditi (više imaš novčano).
  23. Nisi napisao za što si predao u Mirovinskom.za kakvo vještačenje ? Za tuđu pomoć i njegu i osobnu invalidninu medicinsku dokumentaciju i zahtjev predaješ u Centru za socijalno ( stari naziv). Mirovinsko i socijalno dvije različite stvari.
  24. Ja sam bio kao civil u invalidskoj i nisam primao invalidninu.da prima osobnu invalidninu ,232 € , znao bi jer bi kao prvo morao na vještačenje u socijalnom( što bi svakako morao znati da je bio ),a morao bi imati i rješenje i osobna invalidnina se isplaćuje mimo mirovine oko 15.u mjesecu.
  25. Iako si u invalidskoj mirovinu ne primaš invalidninu jer nemaš utvrđen invaliditet.možeš imati i 80% a da ne primaš nikakav dodatak.nemaš status RVI pa nemaš ni taj dodatak.jedino utješno je da predaš ( kao što Ti je savjetovano ) za tuđu pomoć i njegu ali i to ovisi o bolestima koje imaš.sve ovisi o vještacima.što se tiče osobne invalidnine to ponekad ne dobiju ni 100 % invalidi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija