Jump to content

buda2

Korisnik
  • Broj objava

    2241
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    19

Sve što je buda2 objavio

  1. Zaboravi tablicu postotka za RVI ( koju si prikazao ) i tablice po skupinama ( vrste bolesti ) za ID.nisu iste.ako želiš ID podnesi zamolbu za komisiju.
  2. Prvo su dobili invalidi koji su već imali neku vrst naknade.a to koliko njih neće ostvariti ID je nešto drugo bez obzira koliko tisuća ih je podnijelo zahtjev.koliki je broj branitelja koji su podnijeli zahtjev za RVI a nisu dobili pa opet nitko nije pisao o navali na komisiju.
  3. O kakvoj navali invalida zbog ID navodiš ?? 🤔🤔 ID je zamjena za osobnu invalidninu koja je bila 200€ a sada se bolesti kategoriziraju pa ID podijeljeno u tri skupine i veće su naknade.tu su i osobe koje su primale tuđu pomoć i njegu. U potvrdi samo piše da si u registru osoba sa invaliditetom. Na kakve kategorije invalidnosti aludiraš ?
  4. Nađi odvjetnika koji se bavi ( samo ) radnim pravom.zastara za dobivanje otpremnine je 3 godine.
  5. Naravno da možeš raditi sa općom ( ako nađeš poslodavca koji će Te prijaviti na 3 sata).
  6. U registru se vodimo kao invalidne osobe.ako smatraš da bi trebao dobiti ID trebaš u Socijalnom podnijeti zahtjev za komisiju koja određuje da li imaš pravo na ID kojoj skupini pripadaš.
  7. m2 je 800 €.umanjuje se za postotak invalidnosti , ako je zgrada starija od 10 godina 15%,ako naselje/grad ima manje od 15000 stanovnika 20%.samo to ulazi u umanjenje cijene stana.prvobitna cijena je bila 700 DM ( kada su se dodjeljivali prvi stanovi.ja sam dobio 2014. po 800 € m2 -30% -15% -20% )
  8. Stan je u vlasništvu Ministarstva branitelja ?
  9. Može Ti umanjiti ako Ti daju opću.inaće zadržavaš postojeći omjer ( ...suglasni smo da postoji pogoršanje ali ne u tolikoj mjeri da bi se promjenio omjer.jedna od rečenica u rješenju ako omjer ostane isti ).
  10. Da.samo nastavite sa otplatom kredita.da je otac bio u najmu , odnosno plaćao stanarinu ministarstvu, stan bi bio ponuđen drugom branitelju s pravom otkupa istog.
  11. Naravno.imao bi za 10 godina 20 usklađenja mirovine.malo po malo ...
  12. Mislio sam i na makaranina gdje piše da RVI sa više od 40% mogu " zamijeniti" invalidninu koju primaju kao RVI i dobiti ID , ali nije rekao koje bolesti su u pitanju.kako su meni objasnili u ZG za PTSP se ne dobija ID a i za dosta bolesti koje su posljedica DR ne priznaju za ID.pa smatram njegovu izjavu nepotpunu i stvara nekome sasvim drugu sliku o tome da bi se moglo dobiti više novca za invalidnost.uostalom ima na netu zakon i tablica bolesti koje se priznaju za ID.
  13. Pomiješao si civilne invalide i vojne invalide.civilni invalidi ako su imali osobnu invalidninu automatizmom dobivaju ID.ako je nekome isteklo rješenje ( 5 g.) mora ići na komisiju.nema odricanja od osobne invalidnine ( samo ako primatelj prima i invalidninu kao RVI ), jedino poslati novu medicinsku dokumentaciju.
  14. Ovo je samo " igra" tko će biti bliži odluci Vlade.😉😉
  15. Tko je rekao ? Onaj analitičar iz udruge umirovljenike ? Nika nije bilo po njegovom " izračunu ". Bit će kako Plenki odredi.ovo moje je samo pretpostavka. Po "željama " može biti i 200%.
  16. To je sa povećanjima kroz protekle godine.treba usporediti staro rješenje i novo.
  17. Nije bit u tome kada će te dobiti dionice ( naravno svi bi htjeli još jučer ), već je bitno da li ćete ih moći prodati i koliko za njih dobiti eurića od nominalne cijene.
  18. Obećano je povećanje invalidnina svake godine počevši od ove.obećanje se provodi.gdje je problem ?
  19. Ako ne želiš da Te drugi "jašu" neka j.d.o.o. otvori netko od Tvojih u obitelji.
  20. Dogovorite prijavu na 3 sata na dan.radi lakšeg izračuna.
  21. Zakon je isti u cijeloj RH.poanta je ako se " može " dobiti" 138 € u "zamjenu" za 30% rvi =20,78 € to je u redu.postoji mali rizik ako komisija ne prihvati, odnosno ne donese prihvatljivo rješenje za podnosioca ( odbijenica ),onda se zatraži ponovna isplata invalidnine.znači tu bi se radilo o gubitku do 6 invalidnina.po meni vrijedi probati.
  22. Danas sam bio kod pravnice u CZSR i rečeno mi je da svi branitelji koji imaju status RVI , naravno koji hoće, mogu podnijeti zahtjev za ID ali se prvo u uredu za obranu moraju odreći prava na primanje invalidnine ( dok traje postupak ) i tek onda podnijeti zahtjev za ID.
  23. Zakon kaže 30 dana od vještačenja ili 30 dana od podnošenja zahtjeva ?? Morate biti svjesni da djelatnicima Centra nije posao samo rješavanje ID već i ono čime su se bavili i prije.u Hrvatskoj nije podneseno samo 100 zahtjeva već nekoliko desetaka tisuća.morate biti malo strpljivi.naknada koja se primala prije prima se i dalje a po rješenju doći će i zaostaci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija