Jump to content

RuffNtumble

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je RuffNtumble objavio

  1. Nisam pravnik, ali jednom sam pitao nešto slično svog odvjetnika i odgovor je bio da prvo OBAVEZNO moraš to prijaviti policiji jer je to ometanje suvlasničkog/zajedničkog posjeda ili tako nekako. Ugl da te on nebi tužio ti to prvo prijaviš, a onda ne smiješ sam ići obijati i mijenjati bravu nego moraš zvati bravara da to napravi. Za ovaj drugi dio o uklanjanju ne znam, pretpostavljam da se može, ali što priječi dotičnog da opet stavi bravu, ili lanac i lokot ili cijela vrata ako njih uklonite? Neka me isprave upućeniji, ali ovako nekako se ja toga sjećam.
  2. Pa ako nemaju dokaza da ste sa njima išta potpisivali. Onda vam nemaju kako naplatiti. Ugl agencije su zlo i uzimaju za ništa 3%+PDV, sretno i javite ishod, baš me zanima.
  3. Nisam pravnik, ali ovdje mi logika nalaže da usmeni dogovor nikad i nigdje ne vrijedi. Nema ovo veze sa promjenom vlasnika, ali ako ne postoji pisani i ovjereni ugovor o pravu korištenja prolaza ja bi rekao da ga vaš susjed ne smije koristiti ako vama to ne odgovara. A vama u korist ide i to da susjed ima osiguran pristup svojoj nekretnini direktno sa ceste. Neka me netko stručan ispravi ako sam krivo shvatio.
  4. Bok svima, Ukratko, obiteljska kuća sa 3 stana i 2 konobe/garaže i dvorištem. Sestra i ja na papiru imamo ravnopravni udio od 1/4, a starci 1/2. Zbog nepodnošljivo loših uvjet već godinama, ja bih to htio etažirati (ili podijeliti) i prodati. Mene zanima što mi je uopće pametnije i lakše i najbrže napraviti da imam čiste papire? Ne znam otkuda uopće krenuti, a i zanima me, mogu li me oni ikako pravno spriječiti u ovome pošto su odnosi takvi da se ni ne pozdravljamo (samo kad treba maltretirati, onda svi imaju jezik, no nebitno...), i naravno oni su strogo protiv raspodijele prodaje ili bilo čega, rečeno mi je da prihvaćaju samo moj odlazak i poklon moje nekretnine. Imam papire od legalizacije iz sredine 2000-ih kada su bile one akcije sa legalizacijama. Pretpostavljam da financijski sve pada na moja leđa pa me isto tako zanima cca neka cijena etažiranja, a i cijena eventualne razdiobe (da podijelimo npr dvorište i te pomoćne objekte...ili pomoćni objekti mogu u etažiranje?)? Baš ništa ne znam o postupku, a htio bi to riješiti ako je ikako moguće. Hvala svima na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija