Jump to content

thegazda

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://-
  1. da samo dodam, istaknutu tvrtku na ulazu morate imati u propisanoj velični i obaveznim podacima- napominjem uz naziv , ime i prezime vlasnika, adresa...veličina slova itd. Obratiti pažnju i na te gluposti! a osim istaknute ploče na ulaznim vratima kće mislim da moraš imati čak i na vratima sobe u kojoj vršiš djelanost. Ako se dobro sjećam. Ali ne garantiram za ovo zadnje. Treba pogledati zakon.
  2. Imaš u Dodatku na Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju za svaku vrstu robe koliki postotak vrijednosti upotrijebljenog materijala treba biti da bi se dobio željeni status robe, tj. podrijetlo. Roba s preferencijalnim ili nepreferencijalnim podrijetlom ovisi i o dostatnoj i nedostatnoj preradi. Pravilo o razlićčitom tarifnom broju prije i poslije obrade, je uglavnom napušteno. Obrazac izjave o podrijetlu robe ti stoji na ovom topicu pod naslovom EUR-1 obrazac. Sretno! Osim toga, u Zakonu se navodi da se domaćim podrijetlom smatra zemlja u kojoj se vrši ZADNJA BITNA obrada ili prerada. E pa sad , ovisi što točno radiš i koliko na tom setu. Ali samo pakiranje, sastavljanje ili pak sklapanje ne spada u dostatnu obradu na temelju koje bi se dobile carinske povlastice.
  3. 2. Dugoročna izjava dobavljača za robu s podrijetlom izgleda ovako: Ja, dolje potpisani, izjavljujem da je dolje navedena roba ________________________(1) ________________________(2) ________________________ ________________________ ________________________ ________________________ koja se redovito dostavlja poduzeću ________________________ (3) proizvedena u Hrvatskoj te udovoljava pravilima podrijetla robe koja vrijede u trgovini sa ________________________(4). Ova izjava vrijedi za sve daljnje isporuke ovih proizvoda otpremljenih u vremenskom razdoblju od ______ do ______(5). Obvezujem se odmah izvijestiti ________________________(3) ukoliko izjava prestane vrijediti. Obvezujem se, ukoliko se to traži, dati na uvid carinskim vlastima dokaze koji potvrđuju ovu izjavu. ________________________ (6) ________________________(7) ________________________(8) _____________ (1) Opis robe (2) Trgovačka oznaka (broj modela, tip, itd.) (3) Ime poduzeća kojemu se roba dostavlja (4) Zemlja na koju se odnose pravila o preferencijalnom podrijetlu (5) Period za koji se izdaje dugoročna izjava (ne duže od 12 mjeseci) (6) Mjesto i datum (7) Potpis (8) Ime i prezime osobe koja je potpisala izjavu i funkcija u poduzeću
  4. e pa nije baš tako. Prvo, radi se o granici od 6 000 eura, a drugo imate točno kako teba izgledati izjava , kratkoročna i dugoročna: Pravilnik o obrascima za carinsku primjenu: 1. Kratkoročna izjava dobavljača za robu s podrijetlom Ja, dolje potpisani, izjavljujem da je roba navedena na ovom računu ________________________ (1) proizvedena u Hrvatskoj te da udovoljava pravilima podrijetla robe koja vrijede u preferencijalnoj trgovini sa ________________________(2) Obvezujem se, ukoliko se to traži, dati na uvid carinskim vlastima dokaze koji potvrđuju ovu izjavu. ________________________ (3) ________________________(4) ________________________(5) ________________________(6) (1) Broj i datum izdavanja računa. Ako je samo dio robe sa računa obuhvaćen izjavom, tu robu treba posebno označiti (npr. zvjezdicom*), a na izjavi se treba pozvati na posebnu oznaku. Ukoliko se koristi neki drugi komercijalni dokument a ne račun, umjesto riječi ¯računuŽ staviti naziv tog dokumenta. (2) Zemlja na koju se odnose pravila o preferencijalnom podrijetlu (3) Datum i mjesto (4) Naziv poduzeća (5) Potpis (6) Ime i prezime osobe koja je potpisala izjavu i funkcija u poduzeću I u ovom konkretnom slučaju ne možete napisati da je u proizvod u cijelosti dobiven u Hrvatskoj, jer su proizvođači iz ostalih zemalja, a u Hrvatskoj se dogodila samo obrada i prerada. I treba točno znati da li obrada spada u dostatnu ili nedostatnu. Osim toga , treba imati i DOKAZE o obradi (dizajnu...) Nije to nimalo bezazlena izjava. Odgovornost stoji na onome tko je izjavu potpisao. A kazne su astronomske.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija