Jump to content

Lucya

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.lucija.shorturl.com
  1. ! Oćeš da ti velim? To je zato što to nije staromodan posao! Lečnik, učitelj, pekar, cvećar... Čak je i smetlarstvo i čistačarstvo popularnitarije u srednjem veku od PRAVA!I nek mi na tisuće ljudi vele da sam rasista, ali ja ću da idem u lečnike i kraj! Ne popularisujem posla za koje drugi ljudi, kao npr. naši stari, trebaju da pitaju A koji je to posao? Eno moje mame, rekla je kada sam joj saopćila da hoću da budem pravnica: Pa dobro dete, kakav je to posao?! Ja volim jedinstvenost, ali više od toga volim jednostavnost i neprimjetnost i hoću da budem takva u ničemu osim u dobrom obavljanju posla, a ne u samom odabiru posla! Možda sam takva persona, šta te ja znam, ali ja oću da budem takva kakva ti, deco draga - forumski čitači - , i jesam
  2. Lucya

    O pravnicima i pravu

    Na one koji jednostavno TUŽE I BRANE, TUŽE PA BRANE, TUŽE... Mislim da im plaća samo zavisi o vezama koje imaju NEGDJE...Svako moea da se snađe na koleđu, treba da se živi... Samo šta niko od brucoša neće da prizna - a ni mi nećemo da priznamo! Zato i jedemo govna!
  3. Lucya

    Pravo i Medicina

    Ja sam za to da mi neko konačno kaže jeli je dobro postat liječnica ili ne i kakvu šušku dobivam za to!
  4. Lucya

    O pravnicima i pravu

    Molim vas da mi kažete (tražim samo savjete već postojećih pravnika i brucoša) kako je biti pravnik (moj je cilj: odvjetništvo)! Nađe li se zamjenski posao na faksu lako ili.... Onako, znate, da imate PO NOVOM CJENIKU 7800 kn godišnje za troškove studija. I kakve su njima plaće??? Svi ovdje govore da liječnici imaju ogromne, a pravnici male. Ipak, u medijima se nagađa da prema doktorima ipak nije pošteno jer imaju tek `oskudnih´ 5.000 kn mj. a odvjetnici za krive i namjerne optužbe imaju više od 14.000 kn...?! Je li 1. ili 2. istina? Ostavite ne samo odgovore, već i komentare na pravništvo OVDJE!!!
  5. Nema ničega od toga, osim da se dogovori sa sudom da prizna kako bi dobio samo par tisuća kn kazne za izlazak iz zatvora. Inače, ako on sam ne pristane na to, može biti svašta, a i postoji mogućnost da se godinama natežete po sudovima, što košta cijelu NJEGOVU godišnju plaću... Bolje da se ne petljaš s takvim odvjetnikom, a ako misliš da radi protiv tebe NAKON ŠTO SI GA ZAPOSLIO/la, jednostavno traži promjenu svoga branitelja iz `osobnih´ razloga. Ako, još bolje, imaš posla sa privatnikom, neka krene svako svojim putem - vuk sit, a ovce na broju... Iz vlastitog iskustva (po zanimanju: tužiteljica)... A imala sam posla i sa takvima o kojima pišem u postu...
  6. Plaća jedne pristojne 30-godišnje tužiteljice poput mene iznosi 10.000 kn. U mojih pravosudnih kolega/suparnika odvjetnika (poznajem mnoge dobre i loše!) ona bi iznosila oko 12.000 kn pa sve do 20.000 kn, ovisi kakav je odvjetnik/ca i je li sposoban izvršiti svoj posao. To u mnogim situacijama zna ovisiti i o tankoj niti poslovanja tvrtke, pa tako za odvjetnika T-Com-a plaća je velika, i do 100.000 kn mjesečno (toliko ni brokeri ne zarađuju!) ! Valamar Holding za svoga pravnika bi izdvojio tek 19.000, a Vip do 58.000 kn. Zanimljivo je reći i da je u Europi i svim naprednim članicama EU (u njih čak 21 od 27) prvotne plaće za mlade pravnike, ma kakav cilj imali (sudac/odvjetnik/tužitelj/računovođa itd.), velike, i to od 7.000 do 9.000 kn ( ). Na to bi sad svi hrvatski pravnici koji već godinama stoje na toj poziciji i imaju plaće identične njihovima, rekli: Ma što si to ti klinje umišljaju, da bi trebali na početku karijere imati toliku plaću, pa nisu oni toga vrijedni!!! O da, zaslužuju i previše, posebice oni najradišniji, kakvih je u Njemačkoj i polovini bivše Rusije puno... Jednostavno je, Hrvatska nema prihode za pravnike jer rasipa novac na gluposti i to je to!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija