Jump to content

filip.lat

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne, novac bi isao svakako na racun drustva. Pitanje je moze li blokirano drustvo vodit postupke izravne naplate ili postupak izravne naplate nije moguce vodit zbog toga sto je blokirano i primjenjuju se neka druga pravila zato sto je drustvo blokirano? Odnosno, da li se potrazivanje blokiranog drustva vise ne moze potrazivat jer se primjenjuju druga pravila koja vaze za blokirana drustva?
  2. Isprike, blokirano trgovačko društvo (d.o.o.) uspjelo je u ovrsnom postupku i ima pravmocno rjesenje o ovrsi protiv drugog trgovackog drustva. obzirom da je drustvo koje je uspjelo u ovrsnom postupku u blokadi, zanima me koja je daljnja procedura?
  3. Pozdrav svima, Blokirano drustvo uspjelo je s ovrhom, pa me zanima koje je daljnja procedura? Da li sada zapocinje postupak izravne naplate i da li se potrazivanje blokiranog drustva moze prenositi cesijom, pretpostavljam da ne?
  4. Pozdrav, Možete li mi pomoći kako da definiram dežurstvo i isto predložim poslodavcu kao odredbu ugovora. Kao vodoinstalater (hitne intervencije), jednom tjedno trebao bih biti dežuran i dostupan izvan radnog radnog vremena do nekog doba u danu, ne znam još precizno. Definiranje dežurstva trebalo bi biti što jednostavnije, a opet precizno. U Zakonu u radu ne nalazim ništa. Lijepi pozdrav i unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.
  5. Zaboravio sam se zahvaliti, pa eto onda ovim putem zahvaljujem :)
  6. Dobar dan svima, Naime, radi se o sljedećem. Više od 5-6 godina na mojem zemljištu nalazi se vozilo koje je u derutnom stanju. Iza vlasnika nije vođena ostavina, a navodno je vozilo kupljeno na leasing. Koliko sam saznao ne mogu pokrenuti postupak naknadno pronađene imovine jer ostavinska rasprava nije incijalno vođena i jer se ne radi o nekretninama. Koji su mi daljnji koraci? Da li da zovem neku službu da ukloni vozilo na trošak vlasnika ili potencijalnih nasljednika ili kako da pokušam saznati tko je vlasnik vozila, pa ukoliko je leasing kuća pozvati istu ili potraživati ležarinu, ne znamo što mi je činiti.
  7. Ugovor o najmu stana nam je pred istekom i podstanari su odlučili da više ne žele biti u najmu moga stana. Obzirom da su bili stvarno dugo u najmu, uopće nemam predodžbu što napraviti prije/kada odu. Ono što mislim da treba napraviti je sljedeće: 1. Sporazumnu raskid ugovora o najmu 2. Odjava podstanara 3. Pregledat stan prije sporazumnog raskida 4. Promjenit brave 5. Prikupit potvrde o režijama za travanj jer to nisu još dostavili. Da li sam što propustio, pravno pogotovo?
  8. Pozdrav clanovi, imam kratak upit vezano uz povlacenje tuzbe u tijeku stecajnog postupka. Naime, stecajni upravitelj je podnio prijedlog skupstini vjerovnika da se povuce tuzba u postupku koju je vodilo drustvo prije nego sto je otvoren stecajni postupak. Skupstina vjerovnika odoborila je prijedlog i tuzba je povucena, rjesenje je doneseno i postalo je pravomocno. Obzirom da ce drustvo biti brisano, sto uciniti, moze li se tuzba ponovno podnijeti? Generalno znam da moze, ali kako podnijeti tuzbu ako se drustvo obrise.
  9. Pozdrav svima, Nakon prelistavanja google-a i stečajnog zakona, odlucio sam ovdje postaviti upit obzirom da ne nalazim odgovor nigdje. Radi ostvarivanja predstecajnog sporazuma, odrekao sam se dijela potrazivanja, no predstecajni sporazum nije uspio, odnosno nisu ispunjene obveze utvrdene u istom, stoga je ove godine otvoren stecajni postupak. Zanima me koje potrazivanje ja prijavljujem u stecajni postupak, puno potrazivanje ili ovo koje sam prijavio u predstecajni postupak obzirom da sam se u predstecajnom postupku odrekao dijela potrazivanja? Ne mogu naci odredbu zakona koja mi daje odgovor na pitanje. Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Lijepi pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija