Jump to content

pakak

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pakak objavio

  1. Pozdrav, je li dozvoljeno postavljanje tende na terasu bez pristanka suvlasnika? Tenda bi bila širine oko 5 metara i izvlačne duljine oko 2 metra. Iznad tenda nikome ne smeta, a ni ispod. Postavila bi se u međukatnu konstukciju, u pitanju je rolo tenda koja se namotava, bez ikakvih bočnih konstrukcija, samo konstrukcija u koju je namotana bi bila zabušena u međukatnu konstrukciju, a kačila bi se za balkonsku ogradu. Hvala na odgovoru. Lijep pozdrav.
  2. Poštovani, radovi na terasi rađeni su te su imali garantni rok. Nakon sanacije je utvrđeno očevidom da je prilikom izvođenja došlo do propusta zbog kojeg dolazi do oštećenja terase, fasade, ograda. Unutar garancije sanirani su dijelovi, ali se ubrzo pokazalo da je djelomično/loše izvedena sanacija. Garantni rok je istekao, zapisnik o očevidu koji je napravljen unutar garantnog roka, a njime je utvrđeno da se radi o propustu izvođača napravljen je i potpisan od strane upravitelja i izvođača. Novim očevidom (koji je izrađen izvan garantnog roka) jasno je da se radi o daljnjim oštećenjima, ali izvođač to ne želi sanirati jer je izvan garantnog roka. Zanima me je li sljedeći korak angažman neovisnog sudskog vještaka za graditeljstvo te je li moguće rješavanje i dogovor bez daljnih sudskih postupaka?
  3. Poštovani, ograda balkona/terase etažiranog stana s nosačima u zidu i medukatnoj konstrukciji definira se kao zajedničko vlasništvo suvlasnika ili kao vlasništvo vlasnika stana? Ako dođe do oštećenja nosača, saniraju li se iz zajedničke pričuve ili je to trošak vlasnika stana čiji je balkon/terasa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija