Jump to content

Mantonia

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čitam da se plaća godišni porez na kuću za odmor. Kako je definirana kuća za odmor? Ja imam kuću koju sam naslijedila i stan koji sam kupila. Koristim i jedno i drugo. Pripada li jedno od toga u kategoriju 'kuća za odmor' na koju se treba plaćati godišnji porez?
  2. Znači 'stjecanje' podrazumijeva ne samo kupnju dionica, već i dodijeljenje dionica kao naknadu za oduzetu imovinu za vrijeme jugoslavenke vlade? Nije li to isto kao nasljeđivanje na što se ne plaća porez? Ako se plaća porez, računa se dakle tržišna vrijednost datuma upisa u SKDD, ne rješenja o dodijeli dionica?
  3. Dobili smo dionice kao naknadu za povrat oduzete imovine 2020. godine. Plaća li se porez na kapitalnu dobit, to jest, razliku između tržišne cijene dionica na dan kada je stiglo rješenje i cijene po kojoj smo dionice prodali? Drugo pitanje: Dionice jednog dioničkog društva na dan rješenja nisu bile na burzi, tek tri tjedna kasnije sa cijenom od 12 kn. Prije toga tek u godini 2015. sa cijenom od 2,98 kn. Ako se mora obračunati porez na kapitalnu dobit, koja tržišna cijena se uzima u obzir, ili se uopće ne uzima u obzir?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija