Jump to content

Vanilla234

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U redu, hvala puno na odgovorima. Znači li to onda da nakon proteka tog roka odmah donosi rješenje? I onda po tom rješenju ovrhovoditelj može i ne mora pokrenuti prisilnu naplatu? Ili se to automatski pokreće?
  2. Još nisam ništa zaprimila na kućnu adresu, samo u E građani pretinac od Ministarstva pravosuđa da je došlo do promjene po predmetu ovrhe u kojem piše da je podnesen prijedlog za ovrhu. Mislim da još nije ni moglo biti rješenje jer je predmet skroz svježi, bila sam 10 dana u kašnjenju prekjučer kad sam dobila tu obavijest na E građani. Šaljem sliku što su mi napisali ispod specifikacije dugovanja. Nakon toga su mi ponudili plaćanje u ratama. Ne razumijem sad kakvi su to troškovi JB i odvjetnika? Jesu to troškovi za slanje prijedloga za ovrhu?
  3. Evo iskreno ne znam, samo su stavili i te troškove uz glavnicu. Šaljem vam sliku. Zato mi i nije jasno - znaci li to da su već pokrenuli postupak ovrhe, bez obzira na naš dogovor? Ili je to trošak prijedloga za ovrhu?
  4. Hvala na odgovoru. Uspjeli smo se nekako dogovoriti, ali u dugovanje su mi već uračunali trošak JB i odvjetnika. Znači li to da bez obzira idu i na ovrhu? Mogu li me ovršiti i ako budem uredno plaćala sve po dogovoru?
  5. Pozdrav svima! Molila bih neku pametniju i iskusniju dušu da mi pomogne sa savjetom. Prvi put sam u ovoj situaciji i ne znam što napraviti i što će uslijediti. Naime, zaprimila sam Prijedloge za ovrhu za 3 vjerovnika (internet pozajmice). Nisam bila u mogućnosti platiti dugove u cijelosti i dogovorila sam s njima da dugovanja pošalju agenciji za naplatu potraživanja pa da otplatim u obrocima, no oni su izgleda ipak i uz to poslali predmete na ovrhu. Cijelo jutro sam s tom agencijom u kontaktu, pokušavamo dogovoriti otplatu, ali oni ne pristaju ni na jednu opciju koja bi meni bila prihvatljiva. E sad mene zanima: Ako ne uspijem dogovoriti otplatu s agencijom, što će se sljedeće dogoditi? Ako se uspijem dogovoriti s agencijom, hoće li mi svejedno doći rješenje i ovrha? Šalje li nalog za prisilnu naplatu vjerovnik ili ta agencija? Koliko imam vremena od prijedloga za ovrhu do rješenja i same ovrhe? Da li da plaćam po malo, koliko mogu? Hoću li time išta dobiti?
  6. Pozdrav svima.Imam jednu neobičnu situaciju s Ferratumom i Sia Dep jamstvom pa tražim mišljenje, savjet ako je netko imao slično iskustvo.Naime, 11.11. sam uzela kredit kod Ferratuma koji treba biti osiguran jamstvom. Sia Dep mi je javila da će jamčiti za kredit i da ću u roku 5 dana zaprimiti ugovor i račun. Kako nisam zaprimila račun, 29.11. sam ih kontaktirala da mi ga pošalju na što su oni odgovorili da ću račun zaprimiti kada ih vjerovnik obavijesti da je kredit isplaćen jer tek tada jamstvo postaje aktivno.Jučer mi šalju ugovor i račun i nakon što sam pročitala ugovor naišla sam na točku u kojoj piše da se ugovor smatra sklopljenim kada jamac obavijesti korisnika putem email-a da je ugovor sklopljen. Pozvala sam se na tu točku, poslala sliku njihovog odgovora od 29.11.i zahtijevala da mi promijene otplatni plan jer smatram da jamstvo počinje teći od dana kada su mi poslali ugovor.Vjerojatno su vijećali neko vrijeme da bi mi se krajem dana javili mail-om da zbog greške u sustavu nisam dobila račun te da će mi promijeniti otplatni plan i da će mi prva rata doći na naplatu za 30 dana.Nakon toga sam išla opet čitati sve ugovore jer mi je bilo neobično da su tako lako pristali na to, mislila sam da će se puno više buniti.Htjela sam pronaći nešto u ugovoru što bi me možda osobodilo plaćanja tog jamstva. Kredit za Ferratum sam plaćala svaki mjesec, s malim kašnjenjem do 10 dana, a jamstvo nisam plaćala jer nisam imala račun.S obzirom na to da su tako lako pristali na moj zahtjev, razmišljam si da možda postoji neka točka u ugovoru koja bi me oslobodila plaćanja jamstva te da su mi odlučili promijeniti plan da bar nešto izvuku. Možda sam u krivu, ne znam, ali mislim da vrijedi pokušati.Jedino što mi malo "zvoni" u ugovoru je točka u kojoj piše da je jamac odgovoran za bilo kakve materijalne nedostatke u ispunjenju svojih obaveza iz ugovora, ali ne znam što bi to točno značilo. Jer oni ova 3 mjeseca nisu ispunili obavezu jamstva.Eto, nisam pametna, pomagajte.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija