Jump to content

kevininthecut

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

139 pregleda profila
  1. Dobar dan, imam pitanje u vezi probacije, tj. kako se to odvija. Znači imaš svog probacijskog službenika i on te nekada posjećuje, ali što to točno uključuje? Recimo kada probacijski službenik dolazi na mjesto stanovanja, dolazi li sam ili u pratnji policije (iako je on policija) i koje su njegove ovlasti na mjestu stanovanja? Smije li probacijski službenik recimo pronjuškati mjesto stanovanja sam ili u pratnji policije? Lp.
  2. Poštovani, imam upit u vezi načina na koji se kažnjava za ilegalni posjed određenog oružja. Dakle postoji kazneno djelo nabavljanja i posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Mislio sam da bi i ilegalno posjedovanje poluautomatskog pištolja također spadalo u kazneno djelo, ali iz razgovora sa ljudima koji imaju takvo iskustvo mi je rečeno da su prilikom privođenja radi pištolja bili samo prekršajno kažnjeni, jer je pištolj bio čist i kako oni kažu nije automatski. Iz tih priča navodno posjedovanje bilo kojeg oružja koje nije rafalno nije niti kazneno djelo. U davnom razgovoru sa mojim odvjetnikom o oružju mislim da je bilo rečeno kako bilo koje oružje dostupno civilima sa dozvolom za posjedovanje ukoliko biva pronađeno u ilegalnom posjedu spada pod prekršaj. Zanima me isključivo bi li onda posjedovanje poluautomatskog pištolja ili recimo lovačke puške poput sačmarice ili karabina bio prekršaj ili kazneno djelo. Molim da mi netko potvrdi što je točno i što nije.
  3. Poštovani, smije li policija obaviti pretres stana ili kuće bez nazočnosti vlasnika, samo uz ljude koji prebivaju tamo. Pitam jer konkretno moja baka je vlasnica stana gdje prebivam koji je pretražen od strane policije, a ona nije bila ovdje kada se to zbilo.
  4. Pozdrav, imam upit u vezi obveznog psihijatrijskog liječenja. Naime nakon odležane kazne zatvora sam dobio i mjeru liječenja u trajanju od 3 godine. Zanima me mogu li ja za svog psihijatra odabrati privatnog stručnjaka? Stvar je u tome što neki ljudi su mi rekli da mogu, a jedan pravosudni policajac mi je rekao da ne mogu jer taj psihijatar mora biti u sustavu. Privatni stručnjak kojeg sam pozvao je rekao da i ovako ne prima više pacijenata, ali da nije siguran mogu li uzeti privatnog stručnjaka, misli da mora biti "forenzički specijalist".
  5. Imam pitanje vezano uz dobavljanje kompletnog sudskog spisa. Tijekom istrage i nakon pravomoćnosti ja u nijednom trenutku nisam dobio spis u ruke. Jednom sam to spomenuo odvjetniku, ali nisam ga dobio. Sada kada idem u žalbu vidim da je dobavljanje spisa zapravo pravi zadatak. Moj spis ima nekih 500 stranica, a rekli su mi da plaćam kunu po stranici. Ne samo to nego i da po spis mogu doći tek za više od tjedan dana što za mene predstavlja problem, jer ne živim u blizini tog suda. Dan kada sam došao na sud po oduzeti mobitel sam htio uzeti i spis. Nije mi jasno, ako ja nikad nisam niti dobio taj spis na koji imam pravo, zašto bi ga morao plaćati?
  6. Poštovani, pišem vam jer želim ići u tužbu protiv zatvora, te napraviti prijavu za prijetnju protiv osobe koja je mene prijavila. Odradio sam 11 mjeseci djelomično uvjetne kazne zatvora za djela protupravne naplate i posjedovanja oružja, te trenutačno imam 3 godine uvjeta i obavezno psihijatrijsko liječenje. Radi se o tome da sam od osobe koja me prijavila kupovao oružje, ali ta osoba me prevarila. Radilo se o iznosu od 2500 eura. Taj novac sam ja utjerivao i spletom nesretnih okolnosti ta tako reći "žrtva" je podnijela prijavu kako je iznos od 2000 eura posudio od mene, te sam taj novac ja utjerivao. Prilikom pretresa je pronađeno 2 vrste streljiva i ručna bomba, te mobitel koji je oduzet a nije vještačen iako se na njemu nalazi prijeteća poruka od strane "žrtve". Djelo sam odmah priznao, ali istraga je tekla vrlo sporo iako nije bilo puno toga što se treba istražiti. Točka 3. ponavljanje dijela me je držala u zatvoru iako se ona zasniva na laži. Navedeno je kako sam taj novac utjerivao puno dulje nego što jesam, te kako sam zbog toga bio jako uporan. "Žrtvu" sam upoznao pred kraj 2020. godine, a on je naveo kako sam novac utjerivao od siječnja 2019. U presudi na kraju stoji kako je utjerivanje duga započelo u siječnju 2020. g. U zatvor sam došao sa navršenih 20 godina u šoku, te sam zatražio psihijatrijsku pomoć koja mi nije bila pružena iako sam od prije dijagnosticiran kao psihički bolesnik. Zatvorski psihijatar me pozvao tek nakon mjesec dana, jer sam na produljivanju rekao kako "ne planiram ostati ovdje ako mi se istražni zatvor produlji". Brojao sam dane do sljedećeg videolinka za produživanje ili ukidanje istražnog zatvora, ali mi je bilo jasno kako će ga zasigurno produljiti, jer svoj posao nisu odradili na vrijeme. Naime u mojoj istrazi jedine dvije stvari za provest su bile Psihijatrijsko vještačenje i ispitivanje svjedoka. Problem je u tome što je istražni zatvor bio produljen 3 puta i u svakom rješenju je pisalo kako se istražni zatvor produljuje, jer je potrebno obaviti psihijatrijsko vještačenje, te kako će se ono obaviti u sljedećih mjesec dana, ali nikako da ga obave. Kada sam napokon dobio nalog kako će psihijatrijsko vještačenje biti obavljeno bio sam sretan što se nešto događa, ali ono nije bilo dovršeno do kada je bilo naloženo, te nije uvršteno u optužnicu. Kao što sam rekao, trebao bi prijaviti i osobu koja me je prijavila, tj, "žrtvu" u ovom slučaju za prijetnju. Kako je rečeno od ove osobe sam kupovao oružje prilikom čega sam prevaren, te kada sam išao utjerati novac sam prijavljen. Od ove osobe imam jednu prijeteću poruku upućenu meni sadržaja "dead man walking", u prijevodu hodajući mrtvac. Dokaz o tome da je on meni prodao oružje nemam, ali imam tekstualne poruke gdje me vrijeđa i na kojima se vidi da on nije tako nevin kako se predstavlja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija