Jump to content

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  10562
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  153

Sve što je sivko objavio

 1. Ako vlasnik me dobije obavijest da da podatke o vozaču neće bit ni kazne.
 2. Dobro je kad se ne slažeš.Pročitao sam da je bila uhićena i napisao da će se to vrijeme uračunat.Ostalo vrijeme nije bila uhićena ni lišena slobode. Poštovana Ruby je bila opširnija.
 3. Nije zadržana niti je lišena slobode tako da joj to neće uračunavat u kaznu.Ono vrijeme koje je bila uhićena bit će joj uračunato.
 4. Po zakonu (za dvo,oso..) po kojem je išao u mirovinu nema dodatka. Ima opciju 2.
 5. Misliš zastara za pokretanje prekršajnog postupka neprijavljivanja prebivališta/boravišta?Ako je to onda je 4 godine.
 6. sivko

  Javna isprava

  Pa lijepo piše samo ako je tu potvrdu izdalo državno tijelo.
 7. sivko

  Javna isprava

  https://www.pravobih.com/elementi-javne-isprave-t624.html
 8. Ne može te nitko u konzulatu kazniti.Samo će zaprimiti odjavu i proslijediti MUP-u.
 9. Znači da je osumnjičen da je on ili u kakvoj ekipi istukao tu osobu pa će ga ispitat sve vezano za događaj (gdje,što,kako,kada zašto...).Može im sve ispričat a i ne mora ništa reći.
 10. Znaju oni gdje ima stručnjaka,možda i volontera.
 11. Nije nedozvoljeno snimanje.Samo snimak ne smije davati neovlaštenima.
 12. 7.5 mjeseci. Uvjetni otpust se može tražit nakon1/2 odsluženje kazne. Upravitelj po službenoj dužnosti traži uvjetni otpust 1 mjesec prije odslužene 2/3 kazne.
 13. To zavisi od DO i suca istrage
 14. Možeš i ti njih kontaktirati da odgovoriš kad ti odgovara.Neće te kažnjavat. Snimaju ako DO to traži tj.ako se tako dogovore.
 15. Policija nije ni ovlaštena ni osposobljena da svjedoči o nečijem psihičkom stanju. Ako se nema više prava žalbe može se ići sa izvanrednim pravnim lijekom po čl.213-216 https://zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon Ovi znaju pomoći i uputiti http://sos-rijeka.org/pokretanje-i-tijek-prekrsajnog-postupka-u-slucaju-nasilja-u-obitelji/
 16. Priznanje i kajanje za prekršaj i dosadašnja neosuđivanost (ako jesi). U prigovoru možeš napisat samo da prigovarao na nalog i da tražiš saslušanje kod suca ili da to napišeš u prigovoru.
 17. Policija će zauvjek znat za djelo.
 18. Zdravstveno ne treba jer je potpisan ugovor.Ako im za uzdržavanje nije dovoljno određena plaća u ugovoru treba imati preslike zadnjih 6 plaća.
 19. https://www.mirovinsko.hr/hr/postavite-pitanje/444
 20. Bolovanje ne ulazi u otkazni rok osim ako te poslodavac ne oslobodi obveze rada. Za nedolazak na posao 5 dana prestaje ti služba po sili zakona od prvog dana od kad te nema i dobivaš nečastan otpis. Otkazni rok ti mora bit 2.5 mjeseci.
 21. Ne može vas natjerati da date takav otkaz.
 22. Mirovinski se plaća u zemlji u kojoj se radi tako da onda naše mirovinsko ne bi imalo ništa s time pa se ne može onda tražit upis toga rada u Austriji i preračunavanje mirovine. Da, dobivam cijelu ali ja sam u starosnoj mirovini. A onaj tko je u invalidskoj mirovini obustavlja se mirovina. https://www.mirovinsko.hr/hr/zaposljavanje-i-mirovina/290 Pošto u Austriji poslodavac nije dužan uplaćivati mirovinsko pitanje bi trebalo postaviti direktno ministarstvu pošto ovaj slučaj nije svakodnevan pa nisu sigurni u odgovor.A i ja sam predvidio da je riječ o invalidskoj mirovini.
 23. Obično i slikaju da imaju i "dokaz". Znaju marku vozila i ako je samo jedan broj i slovo krivo lako za minut-dva pronađu pravu registraciju.
×
×
 • Napravi novi...