Jump to content

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  10785
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  169

Sve što je sivko objavio

 1. Trebali bi obrisati jer i oni dobiju presudu.Ne bi smjeli reći preko telefona.Jedina brza opcija je pokušaj ulaska u RH.
 2. Ovdje imaš primjere Žalit se i tražiš smanjenje kazne i mjere zbog dosadašnje neosuđivanosti (ako jesi) i imovnog stanja (ako ne radiš ili manja plaća) pa će sud nešto smanjit a opet imaš pravo na plaćanje 2/3 u zadanom roku a možeš i tražit na rate.Traje više mjeseci.
 3. Nije od 2020 nego od 1.8.2019-te. Poništiti će ti cijelu vozačku (sve kategorije). E sad treba kemijat i vidjet kad ti istječu oni prvi bodovi pa se žalit na ovu vožnju pod zabranom jer se gleda stanje bodova kod pravomoćnih presuda (ova zadnja nije) da bi dobio rješenje o poništenju.
 4. U oglasu traže srednju školu,znači imaš viška pa te ne moraju ni uzet u razmatranje.
 5. sivko

  Neizdavanje računa

  Policiji,za prijevaru.
 6. Nisu bitni tjedni nego radni dan.Ne znam da li bi u ovom slučaju išao čl.64 st.1 i 5 https://www.zakon.hr/z/307/Zakon-o-radu
 7. Veoma,jer kad vidiš tamo znat će i prometnici da zabrana postoji.
 8. sivko

  Brisanje osude

  Izvadiš potvrdu pa ćeš vidjet da li je obrisani ili nije.Ako je potvrda čista sve ok a ako nije daš zahtjev za brisanje.
 9. Naravno da možeš jer piše "ili drugog smjera" a ne piše ili sličnog smjera.
 10. Stanka se mora imati. https://uznr.mrms.hr/stanka-kod-dvokratnog-radnog-vremena/
 11. Točno tako je na papiru a stvarnost je malo drugačija.Ovi što ubacuju početak zabrane nešto su sporiji ali je njihovo mjerodavno, zato treba non stop provjeravati.
 12. Možda sudac i riješi isti dan.Na njegovu se presudu možeš i žalit kao što se i mup može žalit.Kad će zabrana morate ćeš stalno provjeravati na mupovoj stranici https://mup.gov.hr/status-vozacke-dozvole/283633
 13. Pismeni ili usmeni zahtjev? Treba uputiti pismeni,naravno sa prijemnim pečatom i čekat pismeni odgovor.Ako neće računati nema veze jer će bit sve odrađeno za tužbu.Može se i čekat određeno vrijeme (god-dvije) da se nakupi sati pa onda tužit.Sati su sati što god bilo proglašeno.Bitno je da se negdje vodi točna "prisutnost na poslu".
 14. Može se dobit i ako bračni drug nema stalni boravak ali mora imati odobren boravak 1 godinu. Odlučuje ZG ali se ona nagledala svakakve dokumentacije i rješenja pa se malo zaigrala,doduše neprofesionalno.
 15. Rekli su ti prijatelji da si nepropisno zaustavljen.Nema rotirki,nema stop tablicae.Drot ti je objasnio ostalo.Vozio jesi,a na kraju ipak sudac odlučuje.
 16. Doda to u pravilnik ali će bit oporezivo.
 17. Topli obrok i bolesnima na bolovanju? Dodatak teško bolesnima? Dodatak da bude samo neoporeziv?
 18. Moguće je isplatiti razmjerni dio božićnice.
 19. Ne moraš uopće prijavit boravište jer nećeš boraviti 3 mjeseca u kontinuitetu.
 20. Naravno da je ozljeda a sudac će bit blag pošto si sam kriv a i nije neka jača ozljeda.
 21. Kod pravosuđa će se brisati nakon 3 godine pa ćeš moći reći da si nekažnjavan a kod policije nikad.
 22. Pa neka moli doma.Ima misu na TV-u jedino su uskraćeni za pričest ali zato nije manje katolik. Uostalom zna se tko će donesti pravorijek ako se podigne ustavna tužba.
 23. Bogu se možeš molit i doma. A šta ćeš prakticirati radnim danom u podne kad se ne drže mise?
×
×
 • Napravi novi...