Jump to content

sivko

Korisnik
  • Broj objava

    14263
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    337

Sve što je sivko objavio

  1. Ne mora promjenit prezime ako neće. Odeš na policiju sa rješenjem o razvodu i odjaviš joj prebivalište a oni će joj ukinut boravak jer nema više uvjeta za isti (spajanje obitelji).
  2. Pa nećeš ni ti odmah na sud.Prvo istraga pa onda podizanje optužnice pa onda sud pa ćeš i ti čekat godinu dvije.Koliko će te oderati zavisi što sve bude u mobitelima.
  3. Privremeno će ti uzet vozačku i dalje ne možeš vozit.Po vozačku ćeš doći po kod njih nakon 12 sati a i za daljnju vožnju moraš pronaći drugog vozača.
  4. Neće bit ništa od toga.Pokušao je i nije uspio.
  5. Zašto bi bila enigma?Tako je napisano u Zakonu i to je to. Ne može se ni buniti jer je sve dobio po automatizmom i po "službenoj dužnosti".
  6. Ne radi se o nasilnim prekršajima nego o kaznenim djelima. Uvjerenje je samo znak da trenutno protiv tebe nije podignuta optužnica,da nije pokrenita istraga,da nemaš presudu o izdavanju kaznenog naloga i da nemaš nepravomoćnu presudu. A ne da nisi kažnjen u zadnje 3 godine jer se za to izdaje druga potvrda zvana Izvod iz kaznene evidencije (ili prekršajne).
  7. Da,komunalni redar.Kazne ovise o gradskoj odluci o komunalnom redu.
  8. Odeš na tehnički i tamo ga odajeve i platiš nove tablice i novu prometnu. Ako te uhvate dok ga voziš s tim tablicama platit ćeš kaznu.
  9. Smije. Mora bit naljepnica Prostor je pod video nadzorom.
  10. Točno tako. Međutim onaj tko dobije prekršajni nalog (i na sudu možebitnu opomenu) ulazi u prekršajnu evidenciju i nema više opomena ,a da je odmah plaćeno 45 eura evidencije ne bi bilo.
  11. Neće. Da su htjeli poslali bi upozorenje da motor nije registriran i da se u roku 8 dana registrira ili odjavi ili će bit kazne (načelo oportuniteta),ali eto nisu.
  12. Upisati će kad budu imali vremena.Može ih se kontaktirati da li su dobili i oni rješenje.
  13. Progon će započet kad se izda prekršajni nalog.
  14. Ma imaju vremena.Kazna je plaćena i to m je bitno.Negdje su sporiji a negdje brži,ovisno koliko imaju posla i volje.
  15. Troškove sudskog vještaka trenutno snosite sami a tko će refundirati ovisi o postupku. Krim policija je napravila svoje i s time je njihov posao gotov i neće snositi ničije daljnje troškove.Radi se o ozljedi na radu a policija nije nadležna za te stvari.
  16. Prijava ozljede na radu je 8 dana od nastanka ozljede. A 100% bolovanje je ako u HZZO-u potvrde ozljedu na radu.
  17. Shvaćam da ste frustrirani ali je tako kako je.A sa takvim stavom se mogu produžiti "kontrolni" razgovori.Možda se baziraju i na presudi suda jer većina dobije novčanu a ne zatvorsku kaznu (iako uvjetnu).
  18. Nebitno.Bitno je što piše u njezinom rješenju o državljanstvu i kad je upisana u knjigu državljana.Da je primljena po podrijetlom bila bi državljanka od rođenja a izgleda da je državljanka od dobivanja rješenja.
  19. I oni su u pravu jer se radi o obiteljskom nasilju.Mogu zvat dok god misle da je potrebno.Svi su "materijal" za Centar kad se radi o nasilju bez obzira na visinu primanja. Uredno se odazvati,bit smiren na razgovoru i možda bude kraj priče.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija