Jump to content

sivko

Korisnik
  • Broj objava

    14318
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    341

Sve što je sivko objavio

  1. Ne zna ništa tko kako će završiti onaj drugi (jer je i on dobio prekršajni nalog).
  2. Znači dobio si prekršajni nalog i žalio se na njega.Poslije više nemaš pravo na žalbu.Sud može kaznu i smanjit a plaćaš 2/3 u zadanom roku.Plaćaš samo svoj dio.
  3. Treba riješiti privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji (nakon što dobije vjenčani list). https://mup.gov.hr/gradjani-281562/moji-dokumenti-281563/stranci-333/drzavljani-trecih-zemalja/281820
  4. Najmanje 400-500 eura a visina zabrane ovisi koliko si prekoračio boravak.
  5. U veleposlanstvu ili u konzulatu.Mislim da bi trebala kontaktirati odvjetnika koji se bavi s tom tematikom.
  6. Zavisi gdje ćeš putovati.Ako ideš po ostatku EU boravišna ti je istekla a oni ne znaju da si dala zahtjev.Na našoj granici će imati upisano da je predan zahtjev.
  7. Ako te budu kontrolirali zabrana zbog prekoračenja a ako ne budu ništa.
  8. Ako nisi dobio te kazne onda pišeš prigovor sudu da ih nisi dobio pa nema ni prekršaja nedavanja podataka.I jedino sud ti te kazne može smanjit i dat da ih platiš na rate.
  9. Treba dat zahtjev za utvrđivanje državljanstva. https://hr.m.wikisource.org/wiki/Zakon_o_državljanstvu_Narodne_Republike_Hrvatske_iz_1950._godine taj zakon je vrijedio u to doba.
  10. Ako si upisana u knjigu državljana da.
  11. Obično i jave nakon isteka odobrenog boravka,ali je sve u redu jer je zahtjev predan na vrijeme i može se bez problema boraviti u RH.
  12. Možeš očekivati kaznu i zabranu.A možda i ne bude ništa.
  13. Treba im priložiti izvod iz knjige rođenih.Mođda je greška pri pisanju domovnice ili greška kod upisa u knjigu državljana.
  14. Naravno da se moraš žalit.
  15. S obzirom kako si napisao shvatio sam da više nije član. Neka pročita statut i ako ima pravo neka jednokratnu pomoć zatraži direktno od centrale sindikata a ne preko podružnice i povjerenika.
  16. Nitko ne dobiva zapisnik o očevidu nego ga se mora tražit.Znači,elaborat (skica,opis i slike) su već na pravom mjestu.Kad angažirao odvjetnika on će imati pravo na uvid u spis.Bolje da je iz ZG jer ne mora putovati.
  17. Ako više nisi član sindikata nema ni pomoći.
  18. Možeš slobodno odjaviti hrpu lima (čudim se da policija nije uzela odmah tablice).Daj sve odvjetniku (onome na %) neka rješava sve stvari (prijavi štetu i ozljede na tvojem osiguranju).
  19. Misliš da li će te prisluškivati?
  20. Polagati možeš ali ti MUP neće izdat novu vozačku da upisanom A kategorijom jer nemaš prebivalište u RH (privremeno si odjavljena).Tako da se ništa nije promijenilo.
  21. Osobni odbitak je 560 eura pa ako nemaš izdžavanih članova plaćaš porez i prirez (ako je mirovina veća od odbitka).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija