Jump to content

1702

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. jesam. ali sam tada bio parkiran. oni su došli kasnije.
  2. Bio sam u parkiranom autu, mogu li biti kriv da sam napuhao promile. (alkotest)
  3. "https://usluge.pravosudje.hr/komunikacija-sa-sudom/pregledPredmeta.xhtml" ali tu piše samo ako je pokrenuto nešto protiv tebe. Prema napisano sad je na DORH-u da provede istragu i na temelju toga će ili odbaciti prijavu ili podignuti optužni prijedlog. Znači za sad nemaš uvid u to što se radi na predmetu preko ovog portala. Prednost je da vidiš prije nego što stigne poštom
  4. Ehhelh imaš na egradjani da provjeriš ako se što vodi protiv tebe.
  5. Čak i dok je presuda pravomoćna ako je bilo povrede zakona možeš i sam napisati žalbu ako znaš koji točno zakoni su povrijeđeni i time ako si u pravu se pokreće izvanredni pravni lijek. S obzirom da realno nisi ni kažnjen po meni možeš samo lošije proći ako i bi slučaj došao do Visokog suda. Uvjetna kazna nije kazna nego postulat čim se rješavaju slučajevi. Nemoj 6 mjeseci raditi prometne nesreće sa ozljedama i to je to. Dakle pustili su te i nikome ništa, nek tako ostane.
  6. Osoba me je lažno optužila pa povuka tužbu. Ja sam te tek naknadno saznao. Imam li pravo na tužbu protiv nje?
  7. ne znam što je korisniku vas smješno. dakle jedna tužba protiv nje je pokrenuta, odvjetnik veli da bude tužba i protiv države za odštetu što je standardno u takvim postupcima lažne optužbe. No po završetku budem pokrenuo i tužbu protiv dotične zbog tog događaja prije.
  8. Znači činjenica je da je ona došla u policiju, to je policija službeno dala podatak nakon što je to drugi puta napravila. taj drugi put, to je tužba protiv nje podignuta. mislim da moram i protiv države posebno, to bude isto. Nego za taj prvi put, nešto je ona podnjela protiv mene, pa povukla. MUP me je morao o tome obavjestiti. Uglavnom sad taj podatak znam. MUP je to skrivao od mene. Po završetku ove tužbe za odštetu, pokrenuti ću još jednu tužbu i za taj događaj. pozvati se na podatke od MUP-a koje već imam odgovorili oni ili ne zahtjev da me obavjeste jer i za to treba biti nekih sankcija.
  9. tužba je u tijeku. rekli su mi kad je ponovno to napravila. Kako netko može utjecati na moj dosje a da ja to nemam pravo znati? Imam li pravo i za taj slučaj napraviti prijavu? jer oklevetala me je pred policijom.
  10. Radi se o HR. I prijavila me pa onda odmah povukla. Rekli su mi policajci, te je to zapisano negdje. Saznao sam kad sam kasnije opet imao problema sa tom osobom, te je i ta informacija bila sastavni dio žalbe. Ja mislim da ju je netko pokušao zaštiti, te ta inf nije došla do mene. Ako je MUP nakon 1 godine znao da je ona to prijavila, dakle negdje je zapisano. Imam li kakve pravne osnove tužiti mup? Dakle nije mi ušlo u dosje, ali zapisano je negdje. Jer kako su policajci nakon 1 godine znali za to. Dakle bila je, i tiče se mene. Može li netko samo tako govoriti takve stvari o drugoj osobi bez ikakve sankcije?
  11. Optužila me je cura da sam ju silovao, a onda je nakon toga povukla tužbu. bila je pod utjecajem alkohola i to je napravila. ja to nisam znao, a mi smo nastavili vezu. Dali me je MUP morao obavijestiti o tome, jer ipak mi je ta stvar ušla u dosje. Znači ona je imala jedan dan ludila, otišla na policiju prijavila me je, a onda rekla da ipak nije tako bilo i sad nikome ništa. No meni je ta stavka ostala u dosje. A nisu me obavijestili ni ništa, skrivali su to.
  12. Jedna osoba me je prije 2 godine lažno optužila za teško kazneno dijelo za koje se ide 3 od 8 godina u zatvor, ali je onda odmah povukla tužbu. Ja o tome nisam bio obavješten od strane MUP-a. Saznao sam za to tek nedavno te imam na pismeno da se to stvarno i desilo. Dali je MUP bio obavezan izvjestiti me o tome? jer to je ušlo u moj dosje.
  13. Pitanje Imam sličnu situaciju. Predana je tužba za odštetu. Trebam dobiti nešto novaca, koliko bude bude. Pitanje koliko otprilike traje od predaje tužbe na sudu pa dok se to pokrene. Znači od predaje tužbe pa dok druga strana bude obavještena da je pokrenuta tužba. Odvjetnik je sastavio tužbu na iznos od oko 90 000 kuna. Imam dokaze i svjedoke. Bitno mi je samo da što prije ta osoba bude obavještena da zna što ju slijedi, a dalje iznos i trajanje spora nisu bitni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija