Jump to content

MardukOs

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Situacija: Kolega i ja se bavimo internet marketingom. On već ima tvrtku (d..) koja u svom registru ima registriranu djelatnost marketing, oglašavanje itd. sve što nam je potrebno za rad. Njegovoj tvrtci marketing nije primarno zanimanje, a nama bi bilo. Također zbog prirode posla želimo imati zasebno komercijalno ime. Postoji li mogućnost da legaliziramo naše poslovanje bez da otvaramo novu tvrtku, da možda u nekom obliku doregistriramo na njegovu postojeću na bilo koji način, ako je moguće u kojem onda obliku? Molili bi vas da podijelite s nama vaša iskustva i optimalno riješenje, jer želimo minimizirati troškove, primarno one koji proizlaze iz davanja prema državi.
  2. Poštovanje, kad sam imao tek napunjenih 17 godina (2004. god.) , uhvatili su me sa marihuanom (35 grama/dilanje, bio je stari zakon). Za kaznu sam dobio 1 god uvjeta na 3 mj. zatvora. Zanima me kad završim fakultet, kakve bih posljedice mogao imati kod zapošljavanja, dali se to djelo briše (neki govore da, neki ne) i dali ću ikada više moći dobiti potvrdu o nekažnjavanju ukoliko neko poduzeće traži. Znam da ima puno poduzeća koja ne traže to ali mi sada kada sam stariji više to nije smiješno. Hvala lijepa i nadam se odgovoru.
  3. Poštovanje, Ne znam gdje bih postavio ovu temu pa sam ovdje, prije nekoliko vikenda u klubu u kojemu radim je bila racija i zapisali su 3 maloljetnika koji su konzumirali alkoholna pića. Ni jedan od njih trojice nije bio obavješten da je zbog toga upisan nego da su ih samo legitimirali "reda radi", konobaricu su također legitimirali ali nije bila obavještena niti da je zbog davanja alkohola maloljetnicima niti da će dobiti ikakvu prijavu ili kaznu i nitko nije ništa potpisivao u veze davanja alkohola. Prije nekoliko dana došla je vlasniku kluba i konobarici prijava za ta 3 maloljetnika, prijedlog za po 5 tisuća kuna za svakoga konobarici, 10 vlasniku i 20 poduzeću. Može li se ta kazna izbjeći ukoliko postoji ugovor između vlasnika i mene da je lokal bio iznajmljen za PRIVATNU proslavu rođendana. Nadam se brzom odgovoru i zahvaljujem od srca, a prijedlozi i sugestije što se tiče ove situacije su dobrodošli.
  4. je, prodaja je bila i sve sam priznao.. nece se ponoviti sigurno, znam kakvi su sada zakoni, to moras biti ogranicen da se bavis tako necim u danasnje vrijeme hvala lijepa na odgovoru i zivili..
  5. deder molim vas neka mi netko odgovori
  6. Evo ovako, u petak trebam imati sud.. 3.3.2004. su me uhvatili, imao sam tek napunjenih 17 godina i do sada se nikako nismo uspjeli skupiti svi koji su u postupku ( nas 4).. Pitanje moje je; Uhvatili su me sa 30-35 grama marihuane, ispakirano, i imao sam jos nekih 400 kuna kod sebe.. tada kad su me uhvatili i na istraznom sudu sam rekao da sam uzeo od jedne XY osobe i sada bih rekao da nisam od njega nego od nekog pere perica, karikiram..kakve posljedice moze imati to moje mjenjanje iskaza i kakvu kaznu mogu ocekivati za to djelo.. napominjem da sam u vrijeme pocinjenja bio maloljetan, da mi je prvi put i da je bilo prije skoro 5 godina.. pozdrav i nadam se odgovoru..
  7. Poštovanje. Uhvaćen sam 3.3.2004. sa marihuanom, 35 grama, imao sam tek napunjenih 17 godina. Priznao krivnju, bla bla. Do sada je odrzan samo istrazni sud, a glavna rasprava ni jedna posto uvijek netko nije dosao a ima nas 4 u postupku, ja sam 4. ,zadnji optuzeni. dali postoji ikakva zastara za to i koliko godina je? imam takoder jos jedno pitanje, na istraznom sudu sam rekao za 2. optuzenog da sam od njega kupio, i sada bih na glavnoj raspravi to porakao i rekao da sam kupio od 1. optuzenog. dali ja smijem promjeniti iskaz sto se toga tice jer ne zelim da bezveze nastrada 2. optuzeni koji nije kriv i dali bih dobio kakve sankcije kad bih promjenio sad misljenje. da sam ja dilao i ostalo sto se mene tice sam priznao i ostajem pri tome. napominjem, kada je ucinjeno djelo imao sam tek napunjenih 17 godina, sada imam 21. i smatram da nikako kazna nemoze biti realna posto je proslo 4 godine i naravno da klinac od 17 godina ne razmislja kao netko od 21. hvala i nadam se odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija