Jump to content

Zemir

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zemir objavio

  1. Pozdrav!Kolega JinxOo pa zar u uredu za obranu u Bjelovaru ne rade muški,ne znam sa kim si ti razgovarao,ali pokušaj još jednom ili idi u ured državne uprave i pitaj gospođu Šoš.
  2. Sretan Božić svima koji su se borili za našu dragu domovinu Hrvatsku!
  3. Pozdrav svim pravim braniteljima!Da se malo uključim u ovu temu,teško če sada biti dokazati nekome da je lažirao mirovinu kao što kaže kolega - boruna koji je prijavio uskoku,pa ništa od toga jer nema dokaza.Evo opisaču jedan primjer kod mene,tip padne kod kuće sa drveta (kičma) i onda obilazi i kuka kod zapovjednika da mu potpiše da je pao sa rova na terenu,šepa hoda na štakama i naravno zapovjednik mu potpiše da je stradanje na terenu i tip normalno dobije mirovinu,stan itd.a sad ga viđam da prodaje voče i povrče na placu kao da mu ništa bilo nije.Sad vas ja pitam kako to dokazati.Drugi slučaj-tip srčani bolesnik,netko drugi ide mjesto njega na liječnićki i prolazi,prvi teren i tip prijavljuje probleme sa srcem i odlazi 91 ili 92 u mirovinu i kako to sad prijaviti i dokazati,mislim da bi uskok više mene ispitivao nego njih. Lijepi pozdrav!
  4. Pozdrav!Kolega mi je sa 50/50 profesionalne prešao na 50/50 opću.Po njegovoj priči imao je dosta bolničkog liječenja (Popovača),a kod vještaka je doslovno plakao (žena,djeca,mala mirovina)i posrečilo mu se.Koliko mu je vještak napisao u Zagrebu su mu potvrdili.Lijepi pozdrav i sretno!
  5. Pozdrav kolege branitelji!U mirovini sam od 2006.god.rvi 30% trajno (plp),čekam (dlp),omjer rat-mir 60/40,zadnje vještačenje 2008.god.Sad planiram ići ponovno na vještačenje na osnovu pogoršanja.Bio sam kod doktorice opće prakse koja mi je napisala obrazac 1-IN,ali mi nije ovjerila kopije med.dokumentacije,te me zanima dali mora biti ovjerena ili ne,te da li se prilaže i riješenje od plp. Na znanje ostalima,moja doktorica sa psihijatrije rekla mi je da na vještačenju moram imati i nalaz psihologa. Hvala na odgovoru i lijepi pozdrav!
  6. Pozdrav kolege branitelji! Imao bih jedno pitanje,nedavno sam bio po treči put na plp pa me zanima koliko se sad čeka na riješenje od plp!Hvala na odgovoru!Pozdrav!
  7. U Koprivnici je još 2002. oko popisa branitelja izbila afera, koja je dobila i svoj pravosudni epilog. Kaznena prijava podignuta je protiv general bojnika Marinka Krešića, koji je potpisao odluku o braniteljskome statusu za 58 osoba, mahom poznatih imena iz političkog i gospodarskog života. Popis je predložio bivši HDZ–ov koprivničko-križevački župan Nikola Gregur, a na njemu je i Josip Friščić (HSS), njegov kasniji nasljednik na mjestu župana. U Registru branitelja pronašli smo jučer imena uz koja umjesto naziva postrojbe samo stoji "prijedlog župana koprivničko-križevačkog", što je jedini takav prijedlog u cijelom Registru. Na prijedlog župana Navedeni su Friščić, Zdravko Dimač, bivši direktor Bilokalnika, Dinko Vrgoč, bivši direktor poslovnice Croatije osiguranja te tadašnji predsjednik Županijske gospodarske komore, Vlado Marić, bivši član Podravkine uprave, Zdravko Mikotić, ratni koprivnički gradonačelnik, te sam Nikola Gregur, svi redom istaknuti članovi HDZ–a. Priznat im je status od srpnja ili kolovoza 1990. godine do siječnja 1992. godine. Takvih je popisa, kažu branitelji, još. Za razmisliti - dali je upravo ovo razlog zbog kojeg se nesmije objaviti registar branitelja!Ovo je skinuto iz večernjeg lista.Lijepi pozdrav svim pravim braniteljima!
  8. Hvala na odgovoru kolega Mrljavac!Ja sam to znao samo sam zbog kolege postavio to pitanje da se i on uvjeri,iako to po meni nije u redu,jer se on sam dobrovoljno javio u postrojbu za razliku od ljudi koji su mobilizirani a imaju status dragovoljca a u fondu se nalaze i njegova sredstva a kći mu nema pravo na stipendiju.Po tome ispada da su mnogi branitelji zakinuti samo zbog tih famoznih 100 dana.Lijepi pozdrav!
  9. Lijepi pozdrav!Imao bih jedno pitanje-dali djeca hrv.branitelja bez hrvi i branitelja koji nema priznat status dragovoljca imaju pravo na stipendiju?Imam prijatelja kojemu nisu odobrili stipendiju za kćer iz razloga što nije dragovoljac, iako mala ima prosjek ocjena 5,0.Njegova je nesreća što ima 72 dana do 15.01.1992.godine iako se sam dobrovoljno prijavio u postrojbu.Dali netko ima sličan slučaj i dali se tu dade što napraviti,hvala i lijepi pozdrav svim braniteljima!
  10. Pozdrav kolega Forrester!Nisam računao po tablicama već sam usporedio sa svojim postotkom,pa mislim da bi mogao imati oko 5000 kn!Bok!
  11. Hvala kolege na odgovorima, i sam sam tako mislio samo sam htio čuti i vaša mišljenja.Nije mi jasno da mi sad smanjuje invalidnost a nalazi su mi daleko lošiji nego kad sam bio prvi put na plp.Najviše me smeta što mi je frajer slagao u lice,e sad dali je to namjerno napravio ili je možda dobio kakav naputak da smanjuje.Vjerujem da dokumentaciju nije ni pogledao,a dok mi je pisao papire u isto vrijeme razgovarao je na mobitel,toliko o njegovoj koncetriranosti na predmet.Htio bih ćuti nekog tko se argumentirano žalio na smanjeni postotak i kako je prošao.Hvala na odgovorima i svim braniteljima lijepi pozdrav!
  12. Lijepi pozdrav svim braniteljima!Imao bih jedno pitanje za nekog tko je to prošao ili je u to upućen.U 12.mjesecu bio drugi put na plp u Zg (Stara Trešnjevka),do sada sam imao 30% rvi i sada mi je smanjeno na 20%, iako su mi nalazi puno lošiji u odnosu na prvi izlazak na plp. Napominjem da sam u općoj mirovini,omjer 60/40,dragovoljac.Sad me zanima dali da se žalim na to riješenje, jer kako je krenulo dlp će mi još smanjiti ispod 20%.U komisiji mi je bio jedan mlađi doktor duže kose, te mi je rekao da se još jednom vidimo i da će onda biti za stalno,ali taj isti doktor slagao mi je u facu,kad mi je pružio papir na potpis pitao sam ga dali je isti postotak,na šta je on potvrdno odgovorio a u riješenju 10% manje.Ovo sam napisao za ostale kolege koji će ići na komisije da znaju sa kim imaju posla! Lijepi pozdrav!
  13. Svim braniteljima Vukovara neka je vječna slava i hvala!
  14. Pozdrav kolega Forrester!Mislim da me nisi shvatio,neidem ja ponovo na vještačenje,već sam na ovo čekao preko 6 mjeseci a u mirovinskom su mi rekli da je rok u kojem su me trebali zvati od 30 do 60 dana,te sam stoga razmišljao da se možda žalim zbog toga što me nisu zvali u predviđenom roku,samo mislim da to nema svrhe.Hvala ti na prijašnjem odgovoru vezano za zaostatke.Lijepi pozdrav!
  15. Pozdrav svim braniteljima.Imao bih jedno pitanje,pa ako netko zna neka mi odgovori.Evo o čemu se radi.Polovicom 11-og mjeseca prošle godine predao sam papire u mirovinski poradi ostvarivanja prava na invalidsku mirovinu,vještačenje izvršeno početkom 6-og mjeseca ove godine,dobio riješenje u kojem mi se priznaju zaostaci od 6-og mjeseca ove godine.Postavio pitanje mirovinskom -u kojem vremenu su dužni pozvati me na vještačenje,oni mi odgovorili od 30 do 60 dana a pošto sam ja čekao preko 6 mjeseci zanima me isplati li se pisati žalbu i dali se time što dobiva.Hvala lijepa na odgovorima i lijepi pozdrav!
  16. lijepi pozdrav svim braniteljima!Imao bih jedno pitanje:dali mirovinsko isplaćuje zaostatke od dana podnošenja prijedloga izabranog liječnika ili od dana vještačenja kod ovlaštenog vještaka.Meni su poslali riješenje od dana vještačenja,pa me zanima dali je to u redu.Hvala na odgovorima i lijepi pozdrav!
  17. Pozdrav kolega robi!Sad sam tek vidio tvoje pitanje upućeno meni pa ću ti pokušati odgovoriti.Ja sam ti u 6a otišao poćetkom 2006.godine,prije toga sam se lijećio i predao sam svu dokumentaciju u roku za priznavanje hrvi.Na plp sam dobio 30% hrvi,dlp je to potvrdio.Vještak mi je poslao prijedlog u Zg za 100% opću a gos.T mi je smanjio na 60/40,tako da sad očekujem riješenje.Medicinska dokumentacija mi je ponovo poslana na plp tako da očekujem poziv od njih.Evo to bi bilo ukratko,ako te još nešto zanima pitaj pa ću ti odgovoriti.Pozdrav i sretno!
  18. pozdrav duro,nisam mislio ništa loše,samo me zanimalo kolika će mi biti mirovina ono otprilike,još jednom pozdrav kolega duro i hvala!
  19. lijepi pozdrav svim hrvatskim braniteljima.molio bih pomoć kod izračuna mirovine,do sad sam bio u 6a i imao sam oko cca.2000 kn,sad sam dobio opću 60/40 rat/mir,hrvi 30 %,razvodnik,dragovoljac.
  20. Lijepi pozdrav!Samo da se javim da sam nakon 6 mjeseci napokon bio na vještačenju u mirovinskom.Sad me zanima koliko se sad čeka na odgovor od Taborskog,hvala lijepa na pomoći!
  21. Kolega danilo molio bih te da mi javiš kojeg datuma u 12.mjesecu si ti ili tvoj prijatelj predao papire u mirovinsko u bjelovaru,ja sam 08.12 predao, da se znam orjentirati po tome.Lijepi pozdrav!
  22. hvala lijepa na odgovorima,urdno sam predao svu dokumentaciju u mirovinsko.prije jedno desetak dana bio sam tamo i pitao gospođu što tamo radi di je zapeo moj predmet i ona mi je odgovorila da je samo jedan vještak i da prvo obrađuju ljude koji su na bolovanju.napominjem da se radi o mirovinskom u bjelovaru ne znam dali je i drugdje tako ali 5 mjeseci je ipak previše.lijepi pozdrav!
  23. lijepi pozdrav!molio bih nekoga tko je to prošao da mi odgovori dali ima neki rok za poziv na vještačenje u hzmo,ja čekam poziv već 5 mjeseci,napominjem da sam u mirovini 6a. i da imam 30% rvi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija