Jump to content

Nea

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. priključujem se molbi. daenyris@gmail.com Hvala
  2. Drage i poštovane kolege, molim ako netko ima i voljan je podijeliti skriptu za pravosudni na daenyris@gmail.com hvala unaprijed!
  3. preporučena pošiljka - moraš potpisati da si preuzeo
  4. ne mogu vjerovati da prebacuju ljude na drugi rok.....meni ništa nije došlo. ni dobro ni loše..... edit: rješenje za rujan upravo stiglo
  5. Kolegice i kolege, pridružujem se molbi za skripte Rok je tu, a ne znam od čega krenuti, a kamoli otkuda. Ukoliko je netko voljan podijeliti skripte, mail je: daenyris@gmail.com Hvala!
  6. Poštovani! Zanima me da li se pri sklapanju darovnog ugovora ( radi se o nekretnini koja je kupljena na kredit od strane darovatelja) mora platiti porez s obzirom da bi se darovalo pola stana, a radi se o prvoj nekretnini ?
  7. Poštovani! Htjela bih vas zamoliti za pomoć i savjet, naime situacija je sljedeća - prije mjesec dana zaručnike i ja smo kupili stan koji glasi na njega jer je on dobio kredit, i kao njegovo vlasništvo je uveden u ZK. ( Kaparu i ostale troškove sam ja podmirila) S obzirom da je to prva nekretnina, oslobođen je plaćanja poreza na nekretnine. Namjeravali smo zatim sklopiti ugovor o darovanju i tako prepisati polovinu stana na moje ime. Zanima me, s obzitom na to da još nismo u braku ( svadba je na ljeto) da li postoje zapreke pri takvom darovanju i da li se mora platiti porez na nekretninu? ( i meni je prva nekretnina). Te što sa upisom u vlasnički list s obzirom na kredit? Puno hvala na odgovorima!
  8. Poštovani, trebala bih još malu pomoć - naime, zanima me koji je redoslijed radnji nakon što banka javi da je odobren kredit. Kada se radi kupoprodajni ugovor, kada se solemnizira,i kada se vrši isplata novca i uknjižba novog vlasnika?
  9. Poštovani, trebala bih još malu pomoć - naime, zanima me koji je redoslijed radnji nakon što banka javi da je odobren kredit. Kada se radi kupoprodajni ugovor, kada se solemnizira,i kada se vrši isplata novca i uknjižba novog vlasnika?
  10. Poštovani, trebala bih još malu pomoć - naime, zanima me koji je redoslijed radnji nakon što banka javi da je odobren kredit. Kada se radi kupoprodajni ugovor, kada se solemnizira,i kada se vrši isplata novca i uknjižba novog vlasnika?
  11. Hvala vam najljepša, puno ste mi pomogli!
  12. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru,zaista nisam viš imala gdje pitati. Situacija je sljedeća : Radi se o kupovini nekretnine, točnije stana u Zagrebu. sklopljen je predugovor, sa dogovorom da će se kapara isplatiti nakon izvršene procjene nekretnine. Procjena je obavljena, i dogovoreno je da će se kapara predati kod JB i tamo ovjeriti potpisi na priznanici o primanju/davanju kapare. Međutim došlo je do izmjene, te je prodavatelj priznanicu već ovjerio sam kod JB, a kapara će se dati bez prisutstva JB, i tada će kupac potpisati već ovjerenu priznanicu za kaparu. Također u predugovoru nije navedeno niti da se kapara zadržava ukoliko kupac odustane od kupnje, niti da se vraća ako prodavatlj odustane. Da li to igra važnu ulogu? Moje pitanje je da li takva unaprijed ovjerena priznanica ima snagu vjerodostojne isprave ili ne?
  13. Pozdrav svima! Trebala bih savjet u vezi sa problemom koji je nastao nakon što sam išla izvršiti uvid u zemljišne knjige,vezano za zemljište koje bi trebala prodati. Imam oporuku i rješenje o nasljeđivanju gdje se vidi da je zemlja 1/1 na meni,i tako je provedeno i u posjedovnom listu,no međutim u ZK je upisana kao društveno vlasništvo sa pravom korištenja ( ?? ).Iz te oporuke postoje još 2 susjedna zemljišta kod kojih nema tog problema,(sve je u papirima čisto kao i u oporuci). Što ja trebam sad napraviti (ako išta) da promijenim taj upis u ZK, da bi u listu B stajalo privatno vlasništvo? Također, da li se to zemljište može prodati po sadašnjem stanju u ZK? Unaprijed puno hvala na odgovorima i pomoći!
  14. Pozdrav svima! Trebala bih savjet u vezi sa problemom koji je nastao nakon što sam išla izvršiti uvid u zemljišne knjige,vezano za zemljište koje bi trebala prodati. Imam oporuku i rješenje o nasljeđivanju gdje se vidi da je zemlja 1/1 na meni,i tako je provedeno i u posjedovnom listu,no međutim u ZK je upisana kao društveno vlasništvo sa pravom korištenja ( ?? ).Iz te oporuke postoje još 2 susjedna zemljišta kod kojih nema tog problema,(sve je u papirima čisto kao i u oporuci). Što ja trebam sad napraviti (ako išta) da promijenim taj upis u ZK, da bi u listu B stajalo privatno vlasništvo? Unaprijed puno hvala na odgovorima i pomoći!
  15. Nije ništa riješeno,zato sam postavila pitanje za oba zahtjeva.Dijete živi s majkom i otac ga viđa povremeno. Zanima me kako bi trebali glasiti zahtjevi koje upućujem Općinskom sudu. i da li postavljam odvojeno zahtjev za povjeravanjem i uzdržavanjem. HVala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija