Jump to content

nikson1111

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nikson1111 objavio

  1. Da samo nadodam još da sam ranije padao dva puta sa marihuanom al to su bile količine ispod pet grama te sam odgovarao samo novčano. Ovo mi je prvo kazneno dijelo. Zanima me dali će se uzimati u obzir što sam ranije već prekršajno odgovarao u vezi marihuane? Također u praksi koliko će proci od jucer kad je dijelo pocinjeno da poziva na sudenje, cca neko vremesnko razdoblje? Hvala jos jednom!
  2. Milsim onda da je najbolje da se odem posavjetovati sa odvjetnikom kao sto ste naveli pa cemo cuti njegovo misljenje. Nadam se nekoj uvjetnoj jer stvarno nisam pustao u promet ili se novcano okoristio. Imao sam vecu kolicinu istina al to je sve za osobnu upotrebu plus kad se uracunaju vrecice i lisce koje sam koirstio iskljucivo za caj ta kolicina bi se mogla smanjiti za minimalno 30 grama. Vidjet cu sta ce odvjetnik predlozit, hvala vam puno i naravno svaka nova informacija je dobro dosla tako da slobodno pišite i dalje.
  3. Znači zatvorska kazna da se izbjegne su gotovo nikakve šanse? Malo mi je mizerno bez dokaza bez poruka, samo priznanje od kolege da je uzeo od mene i da se skupljamo i pušimo i samo moje priznanje da će ipak ishoditi zatvorskom kaznom.
  4. Dali cu ici na saslušanje u DO? te nakon toga na sud? ili idem samo na sud? Dali da uzimam odvjetnika s obzirom da sam manje vise sve priznao i da sm rekao zapravo istinu i stvarno kako je bilo jer to bi samo potvrdio na sudu i ostao pri svojoj prici. Moze te li pojasniti djelomicno uvjetna? To je uvjetna kazna sa izdrzavanjem odredenog roka zatvora ili?
  5. Tako je snimili su me gdje sam rekao i priznao da kod mene se druzimo i pusimo i dam sam znao poklonit travu gdje bi simbolicno dobio od kolege po 10 eura sto se desavalo ali jako rijetko. Znaci dobijam poziv za sud, koju kaznu mogu ocekivati s obzirom da sam dobrovljno sve predao i da nema nikakvih dokaza da sam dilao i stim da sam priznao sve. Policija mi je rekla da cu dobiti neku uvjetnu ma da im ne vjerujem puno pa cisto da znam sta me ocekuje i dali da uzimam odvjetnika s obzirom da sam sve priznao manje vise i tako bi isto ponovio na sudu.
  6. Dobro jutro svima.Imam 30 godina Naime radi se o sljedecem. Konzumiram marihuanu vec 15 godina, nikad prodavao tu i tamo poklonio. Desilo se sljedece, dok sam sa drustvom pušio marihuanu u svojoj kuci kolega je rekao da mu rjesim da ima međutim ja sam otkinuo komad hašiša i poklonio mu. Kolega je uhvacen na putu prema kuci te je naveo da je to uzeo od mene. Da bi nakon 5 dana 5 krim inspektora ušlo u kucu i kojima sam ja dobrovoljno dao 70 grama marihuane, 40 grama hašiša, digitalna vaga koja nije koristena za te svrhe, imam pse pa kad ih lijecim koristim vagu za doziranje lijekova međutim i nju su uzeli ma da nije bilo tragova koristenja marihuane te su mi uzeli drogu speed za koju sam i zaboravio i koja nije bila moja na srecu kolicina je bila 0.35 g., Da napomen marihuana je bila u 3 kesice a hašiš također odvojen. Radi se o tome da me terete za dilanje ma da nema nikakvih dokaza niti poruka nit priznanja jedino taj kolega sto je pao sa cca 1g hasisa i koje ih je preusmjerio kod mene. U policiji sam priznao da pusimo kod mene u kuci da se skupljamo i da tu i tamo kad me neko pita da mu rjesim da mu znam dati za joint ili po komada sto i je istina tu i tamo su mi prijatelji znali ostaviti 10 eura cisto kao simbolika posto pusimo moju travu. Priznao sam im to priznao sam da sam mu dao i priznao sam da tu i tam neko nabaci 10 eura cisto simbolicno ma da to nisu cesti slucajevi. Takoder sam priznao sve, marihuanu dobrovljno dao i naveo im pricu isto kao i vama ovdje. Da ne dilam da pusimo kod mene i da tu i tamo nekom poklonim po grama gram. Za sada me terete za čl. 190 st 2 KZ-a, koja je procedura s obzirom da mi je ovo prva kaznena prijava, šta je slijedece i šta mi predlazete? Hvala
  7. Znaci kad zakon stupi na snagu bit ce vidljiv ovdje: https://www.sabor.hr/prijedlog-zakona-o-izmjenama-i-dopunama-zakona-o-sigurnosti-prometa-na-cestama-prvo-citanje-pze-0?t=128950&tid=210007 Te takoder mogu pogledati ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA clanak 32. te cu tu vidjet kad zakon stupi na snagu?
  8. Hvala puno, sad mi je jasno. Dali mi se isplati onda ici polagati u BiH i placati sve? jer ako zakon stupi na snagu ubrzo onda mi nema bas smisla. Mozda sam naporan sa pitanjima ali po nekoj vašoj procjeni koliko bi trebalo da se zakon konacno izglasa? Hvala jos jednom! Pocetak sjednice 19., 20., 21., 25., 26., 27. i 28. siječnja; 2., 3., 4., 9., 10., 11., 16., 17., 18., 23., 24. i 25. veljače; 2., 3., 4., 9., 10., 11., 16., 17. i 18. ožujka 2022. godine kraj sjednice. Dali to znaci ako do 18. ožujka ne izglasaju konacno da tek na godinu ponovo imaju pravo da ga konacno izglasaju?
  9. Samo još jedno pitanje. Citam PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA te nigdje ne mogu pronaci pod kojim clankom se navodi da ako mi je ukinta HR vozacka da ne smijem voziti npr. BiH vozackom. Nasao sam samo ovo: Članak 298. Osobi koja počini prometni prekršaj koristeći inozemnu vozačku dozvolu umjesto zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom može se primijeniti zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske, u trajanju od mjesec dana do dvije godine. Članak 286. Zakona mijenja se te se dodaju novi stavci 8. i 11. kojima se uvodi zabrana zamjene vozačke dozvole izdane u državi članici Europskog gospodarskog prostora ili inozemne vozačke dozvole za hrvatsku vozačku dozvolu osobi koja skupi 9 odnosno 12 negativnih prekršajnih bodova i zbog čega joj je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja te vozačke dozvole u trajanju od dvije godine. U skladu s navedenim nomotehnički se uređuju preostale odredbe članka. U članku 289. stavak 1. mijenja se i glasi: „(1) Vozač kojem je vozačka dozvola oduzeta (članak 284.) ili je isključen iz prometa (članak 285.) ili mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, odnosno zabrana korištenja vozačke dozvole ili mu je od strane liječnika koji je obavio pregled ili je liječio vozača ili izabranog liječnika izdano upozorenje i obaviještena policijska uprava ili postaja o zdravstvenom stanju radi kojeg vozač privremeno nije sposoban sigurno upravljati vozilom, ne smije za to vrijeme upravljati vozilom u prometu na cesti.“. Dali Clanak 289. Stavka 1. vrijedi i za inozemne vozace koji imaju zabranu u HR Molim ako neko moze tocno da nade koji clanak objasnjava zabranu voznje inozemnom vozackom ako vam je HR oduzeta. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija