Jump to content

Toba

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pa mozda nije losa ideja da se tako nesto napravi, tada bi se na jednome mjestu puno toga dalo saznati.
  2. od 6 mjeseci do 2-3 god ne razumijem zasto se o godinama radi. koji su razlozi za to. jasno mi je da mi je rekao da mi neda gusta, tj da mi nece dati gusta te da mi neda rastavu. ali zasto do 2-3 godine. koji su tu razlozi. nevezano za imovinsku raspravu bez toga. mislim djete zna s kime ce zivjeti, ovo ostalo ja ne zelim vise u toj zajednici biti. zasto me onda i iz kojega razloga zakon ometa u tome i u kom pogledu to moze toliko trajati. radi odustajanja ili ?
  3. Koliko vremena za sve to treba cca. za sve te postupke. predaja zahjeva, taj postupak mirenja, koliko traje taj postupak mirenja. pa sve do tog ponovnog rocista. je moguce da za sve to treba godinu dana, manje - više.
  4. Ovako zivjeli smo u stanu moje majke. odlucila sam kupiti novi stan. prodali smo stan moje majke. majka je novce dobila na svoj racun. sa tog njenog racuna novci su prebaceni na racun izvodaca, razliku dizem kredit i jedina sam koja placa kredit razlike novaca. imam namjeru da se rastanem. pa me sada znima, dokazati mogu da je majka prodala stan i uplatila novce na racun, mogu dokazati da sam digla kredit i da ga otplacujem. dvije godine zivimo u tom stanu. mislim da moj muz ima udio u tom stanu koliko je kredita otplaceno, ali recimo on gradi i renovira neku starinu i odnosi novce gore. nikada nismo razgovarali o toj adaptaciji niti sto ja mislim, tako isto je kupio i auto. zanima me mogu li na taj nacin da ponistim to sto bi kao trebalo da pripadne njemu kao zajednicki stecena imovina. tako da nema u biti nikakve imovinske rasprave i rasprave oko nekoliko kvadrata plocica. da li je ovo pravno imovinski sve cisto. imamo jedno djete od 15 godina. sto bi i kako trebalo. predati papire na sud otici i prijaviti se u taj centar. koliko moze potrajati do konacnog prekida braka, koliko vremena to sve traje cca. to mirenje i sve ostalo. s time da moj muz kaze da mi neda gusta i da mi neda rastavu? hvala na odgovorima
  5. Zaista trebamo pomoc, neke stvari nam nisu ciste, a mozda mislimo krivo. vezano za taj stan i sve ostalo. Hvala svima pomoc oko rastave za nju ! mali uvod upoznao sam jednu zenu, da zenu. bila mi je privlacna i jos uvjek je. volim ju do boli doslovno do boli. sretali smo se svaki dan jako dugo vremena. imao sam zelju dodirnuti ju. nisam je taknuo dugo vremena, znao sam da je u braku. krenulo je u pravcu u kojem je. zajedno smo koliko god mozemo biti. progovorio sam na cudan nacin ( reko sam joj da ju volim i sto bi zelio i volio). kada sam cuo da ce da ostavi i njega i mene (njega svoga muza) tada sam progovorio. smatrao sam da je ona trebala nesto da kaze, ona je u braku, na meni je mogla vidjeti sve. od tog dana pocinju ha nazovimo problemi. slusao sam sve njezine price i ok. receno mi je da cekam, to i radi. to sto je imala za reci i sto se sve toliko rastegnulo, ne bi bas o tome. ali htio bi pomoc oko zavrzlame i rastave od kuda da pocnemo. ona ima muza, ima jedno djete curicu. stan je uzela na kredit, prodala je stan njene majke, koja joj je sa svoga racuna direktno isplatila novce na racun investitora zgrade, ona ima jedan dio sto je digla kredit za taj stan. misljenja smo da je sto se tice imovinske rasprave mirna, da ju nece imati. dvije godine zive u tom stanu i ok. on kupuje auto bez njezina znanja, ureduje neku starinu bez dogovora sa njom. ona misli da sa time moze da izravna to sto bi trebalo da bude bracna stecevina u vezi stana i te dvije godine koliko se otplacuje taj kredit. pitanje je da li je ona tu pravno cista sto se tice tog imovinskog djela. to sto on novce ulaze nekamo drugo a ona otplacuje taj kredit. isla je porazgovarati o rastavi i htjela da se dogovorom to rjesi. dobila je samo podsmjehivanje od njega i to da joj on nece dati gusta, nedam ti rastavu nedam ti gusta. to je sve sto je imao za reci nakon 15 god braka. pitanje je sto bi trebala poduzeti u vezi rastave od kuda poceti. drugo pitanje je vezano uz tu imovinu. ako je njezina majka prebacila novce na racun izvooditelja radova i to joj ona poklonila, pa nekih 70-80% tog novog stana, ona ostatak kredita. koliko je pravno mirna sto se tice imovinske rasprave u tom pogledu jer on odnosi novce nekamo drugo. daje za racune i kada vidi da je prekipjelo ode uzeti nesto hrane. sto i od kuda poceti? imovinski cista ili ne? kakav je procedura u ovakvome slucaju? sto je sa tim nekim mirenjima? koliko taj dio moze potrajati od podnosenja zahtjeva do nekoga kraja, s obzirom da on kaze da joj neda gusta te da joj nece dati rastavu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija