Jump to content

Pack0575

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kupio sam kuću stambenim kreditom, te je banka upisala hipoteku na tu nekretninu. Novac je isplaćen vlasniku na račun u definiranom roku, prethodno (temeljem predugovora) je dana kapara u gotovinskom iznosu od 10%. U predugovoru, na kojega se nastavlja ugovor, je jasno naveden datum kada se vlasnik mora iseliti (unutar 3 mjeseca od isplate kapare). Nisu definirani penali usljed neiseljavanja. Tabularna izjava još nije sastavljena i nisam uknjižio vlasništvo. Otac dosadašnjeg vlasnika odugovlaci s iseljenjem, te je prošao rok definiran kupoprodajnim predugovorom i ugovorom. Mogu li tražiti "po sili zakona" poništenje ugovora zbog neispunjenja definiranih obveza te nadoknadu prouzrokovane štete i na koji nacin? Tuzbom? Hvala!
  2. Ali ja sam podigao presudu tek 22.11.2022. godine. Znao sam otprilike kakva je zbog uvida u e-pretinac.
  3. Hvala na informaciji. Sada čitam presudu, temeljenja je na činjenici kako nije potrebno vještačiti moj email, jer prepiska potvrđuje da se ne radi o nekom lažnom. Mislim, pa to je sramota za suca, jer ja sam tražio vještačenje Facebook profila, nigdje emaila. Čitavo sudačko vijeće brka pojmove "email" i "Facebook". Pa to je sramota, stvarno...djeca u vrtiću znaju razliku. E-mail prepisku sam predao na sud kao dokaz da me protustranka stalno vrijeđala a ja to nisam napravio nigdje. I onda sudac taj dokaz okrene protiv mene tako da pobrka pojmove Facebook i Email. Nemam rijeći, niti ne znam kako da to predstavim Ustavnom sudu osim kao nepošteno suđenje zbog neznanja.
  4. Hvala na odgovoru. Nije prošao rok, imam još vremena. Nije mi problem novac, no s obzirom kako suci ionako donose svoje odluke naprasno ne vidim zapravo više razloga u plaćanju odvjetnika i trošenje svojeg vremena na odlazak kod njega. Tužbu ću sastaviti sam na način da ću kao šablonu korisiti neke druge tužbe iz baze, te se vezati za zaključke presuda. S obzirom na način suđenja u Hrvatskoj, čisto sumnjam da suci s dovoljnom količnom razuma čitaju tužbe odnosno podneske.
  5. Iz nedavnog osobnog iskustva moram reci da se i negativna recenzija temeljena cak na interpretaciji pravomocne presude za lazno oglasavanje proizvoda kažnjava kao uvreda. Mozda nije isto kod svih sudaca, ali sudica Vuljak iz Koprivnice i Dolenec iz Pule to tako tumace.Ovisi mozda i koga ste "oklevetali", lokalnog mocnika ili nekog manje bitnog.
  6. Hvala na savjetu. Zupanijski sud je već potvrdio odluku prvostupanjskog suda, dakle dalje se moram žaliti Ustavnom sudu.
  7. Pravomoćno sam kažnjen za kazeno djelo uvrede sa 5000kn kazne zbog komentara na Facebook stranici tvrtke da mi je prodao "Shit fasadu". Naime, vlasnik te tvrtke, prethodno je pravomoćno kažnjen sa smiješnih 300kn kazne za lažno oglašavanje te iste fasade, i to nakon što sam ga prijavio državnom inspektoratu koji je pokrenuo spor po službenoj dužnosti a sud utvrdio kako je zaista proizvod lažno oglašavao i zavaravao kupce a tu presudu sam koristio kao dokaz nepravilosti proizvoda. U kaznenom postupku nisam priznao da sam to ja napisao, nije sprovedeno nikakvo vještačenje već su sudice zaključile kako su dovoljne izjave svjedoka (zaposlenika tvtke) i vlasnika tvrtke. S obzirom kako se radi o "lakšem" kaznenom djelu, nije mi dopuštena revizija Vrhovnom sudu. Razmišljam o tužbi prema Strasburu. Mogu li odmah pokrenuti tu tužbu ili moram prethodno pokušati još neki od izvanrednih pravnih postupaka?
  8. Prije 4 godine uhićen sam s nekoliko osoba zbog ometanja provedbe sudske odluke (deložacija). Prilikom uhićenja protiv mene nisu primjenjivana sredstva prisile, no policija je pogrešno utvrila da jesu. Zbog toga sam se žalio unutarnjoj kontroli, i oni su utvrdili kako je zapisnik pogrešan te su potvrdili kako se zaista nisam opirao uhićenju i poslali su mi novo izvješće o postupanju. No, na sud je policija uputila pogrešno (lažno) izvješće o postupanju, temeljem kojeg su naveli da sam se opirao uhićenju, zbog čega sam dobio značajnije veču kaznu od drugih uhićenika tog dana. Naknadno sam od policije u neliko navrata tražio da mi dostave i prvotno "lažirano" izvješće o postupanju koje su uputili i na sud, s ciljem da prijavim službenu osobu za krivotvorenje dokumentacije, no naravno...oni mi to odbijaju dostaviti. Pitanja; 1. Postoji li ovdje realna mogućnost da zaista prijavim službenu osobu za krivotvovorenje službene dokumentacije i sprijecavanje dokazivanja te da ona bude procesuirana? 2. S obzirom da mi je PU zagrebačka u nekoliko navrata odbila dati to Izvješće, i omoguciti uvid u spis, ima li smisla više ikome se obraćati ili da uzmem odvjetnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija