Jump to content

piperoni

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je rješen na moju debelu štetu! Da skratim, Allians=DREK!!!!
  2. Imam gotovo identičan problem i dobio sam nagodbu s kojom dakako nisam zadovoljan jer je po mojoj procjeni ona ispod 50% vrijednosti štete. Osiguranje nudi ili pristajanje na iznos nagodbe ili popravak uz predočenje računa uz izričiti naglasak da obim popravka može biti isključivo u skladu sa procjenom a eventualnu razliku snosim sam. E sad zanima me opcija žalbe-prigovora na iznos nagodbe i može li se taj iznos mijenjati (kakva je to nagodba u kojoj ja ne sudjelujem?). Ako ne ide onda idem u ovlašteni servis pa će osiguranje platiti 2,5 puta veći iznos a ja ću bar imati bolje popravljen auto.
  3. Predstavnik osiguranja napravio izvid štete.Za 2-3 dana dobivam prijedlog.Moram li to prihvatiti ili ne i ako ne što dalje.Namjerno sugeriram ne prihvaćanje zbog minimalističkih iznosa koje odmah ponude... Mogu li dobiti keš i sam popraviti auto.Da mi pri tome nešto i ostane,naravno.
  4. dakle čekam zapisnik i to je to.
  5. Evo i meni se dogodila prometna. Lik se sa neoznačenog parkinga nepažljivo uključivao u promet, ja vozio glavnom cestom (40km/h) bio njemu u mrtvom kutu te mi "poderao" cijelu desnu stranu. Policija napravila očevid, alkotest "0" oba. Policija nakon očevida kaže da se svatko javi svojoj osiguravateljskoj kući?! Također kaže lik iz policije da se oboje vidimo na prekršajnom sudu?! Kako je očigledna krivica lika zaista mi nije jasan stav policije prema meni ili možda griješim... Ja sam sa podacima tipa naravno odmah otišao u njegovo osiguranje te ispunio obrazac o šteti i ostavio svoje podatke.Obavijestili su me da sačekam vještaka zbog očevida koji dolazi za 3 dana. Policija će svoje izvješće napraviti za 7-10 dana. Sa izvješćem policije mi vele u osiguranju da dođem što prije kako bi oni to proslijedili pravnoj službi i time ubrzali tijek odštete... Nešto mi nije jasan stav policije... Pomagajte!
  6. odete u nn il malo bolju papirnicu, kupite formular ugovora o najmu stana,sastavite ga i potpišete sa podstanarom i sve to ovjerite kod javnog bilježnika. korak 2. kad podstanar uđe u stan popišete stanja brojila i stanje u kojem se stan nalazi i što ima u njemu 3. korak gore nvedeni ugovor odnesete u poreznu upravu i to vam je manje više to za uzvrat i kada lijepo platite taj porez a podstanar vam ne plati ova naša lijepa država će vam pružiti lijepu zaštitu na način: tuži ti njega lijepo pa se par godina s njime parniči, pa kad dobiješ presudu odi na ovrhu iseljenjem, a za svo to vrijeme on lijepo živi u tvom stanu i ne plaća najam. a i za dužnu najamninu ćeš tužiti istom tužbom i ideš u ovrhu,ali se nećeš naplatiti jer podstanar vjerpojatno nema niš na sebi i radi na crno.i još ako ga tak dobiješ van budi sretan da ti nije totalno skršio stan i da je redovno plaćao režije jer ćeš i to morat platit, kao i ponovno ukapčanje npr telefona ako su ga isključili Svaka čast majstore-potpisujem! Sve drugo je zabluda!!!
  7. Podigao sam stambeni kredit u Hypo banci.Kamata je tada bila 5,4%. Nakon samo nekoliko rata kamata je porasla na 6,5%?! Opet nije prošlo dvije-tri rate a ono kamata 7,25%. Svaki puta kod povećanja kamate ostanem dužan neku lovu kao povećanje kamate je od toga dana a ne od dobivanja obavjesti... Sada smo dogurali na nivo da je povećanje uslijedilo i bez obavijesti...Odgovor službenice je da se ja sam moram neprekidno interesirati o promjenama kamate i čim je uočim da brže idem platiti razliku kako ne bih bio dužan??Odvratno i pitam se dokle?
  8. Može li ključ zajedničkih troškova cijele nekretnine (struja stepeništa i čistačica) biti broj stanova?!! Baš ja u cijeloj zgradi imam najmanji stan (udio) pa sam time maksimalno oštećen. Jesam li pri određivanju "ključa" raspodjele troškova trebao nešto potpisati, odlučiti ili na bilo koji način sudjelovati u donošenju toga "ključa"?! Imam li pravo na uvid u zajedničke troškove i pravo na vlastito mišljenje?! Naravno da podržavam pristup da određivanje ključa bude postotak suvlasničkog udjela ili prosječan broj osoba koji koriste stan- ali broj stanova - nikako!!!
  9. Na žalost mora se polagati ponovo i to baš cijeli ispit!Očito Zakon nije baš precizirao detalje!!!
  10. Položim dsi(VŠS),dobijem uvjerenje (prije 3 god.)i u međuvremenu završim VSS a cijelo vrijeme radim na sličnoj grupi poslova.Trebam li ponovo na DSI???????????
  11. II stupanj potvrdio rješenje I stupnja... Nema naravno žalbe a u poluobrazloženju (na to mi liči!), navode da sam ja dužan dostaviti istinite podatke! Ja sam kao dostavio lažne podatke o većem najmu od realnog pa eto mi i veći porez! Ne znam što bi bilo da su iznosi manji od realnog...? Dakle poručujem svima iz svog iskustva:Ne iznajmljujte stanove legalno jer se ne isplati!!! Da ne govorim o pravnoj zaštiti najmodavca ako se nešto zakomplicira! Čestitam državi-svaka čast!!!
  12. Onda bi trebali vratiti ugovor da se dopuni...ili griješim?
  13. ali otišlo na II stupanj...
  14. Jedan sam od mulaca koji je iznajmio stan firmi-legalno. U ugovoru je navedeno da sve moguće troškove (režije,održavanje,porezi...), plaća najmodavac pa je sukladno tome ugovoreni iznos nešto veći. Sada porezna uprava uzima upravo taj kumulativni iznos kao osnovicu za izračun poreza pa ispada da plačam dodatni porez na režije... Je li to moguće!-naravno da sam se žalio na rješenje! Imam li šanse i što mi je činiti?
  15. u međuvremenu je održano suđenje na kojem se nije niti pojavio.Ne znam je li naivan ili lukav...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija