Jump to content

samysam

Korisnik
  • Broj objava

    50
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je samysam objavio

  1. "Riješenje je pravomoćno i ovršno dana 24.07.2015. U Zagrebu dana 08.05.2017." potpis Nije ni morlano ni eticno, 2 god. poslje lupit štambilj pravomoćnosti. A rokovi žabi, dostava... Ajmo se mi sjetiti nećeg prije dvije godine i lupit štamilj...npr. sklopili smo ugovor 14.05.2020. ali potpis je 23.03.2022. sigurno da nama to nebi nitko prihvatio...ili treba dati kovertu ispod stola? Odluka je pravomoćna kad se lupi žig ako je to napravljeno na vrijeme, kako postoji vrijeme za rok za žalbu tako valjda i za vrijeme lupanja žiga pravomoćnosti. npr. ja sam se sjetio posjetiti prijatelja dvije godine poslje ... a gle umro...nema ga više...
  2. Hvala. A po pravilu kada je to?
  3. Ovrha je pravomoćna kad to javni bilježnik odredi? Je li tako? I ako sud odredi da je pravomoćna u nekim sličajevima? Da li je ovo zakonito? "Riješenje je pravomoćno i ovršno dana 24.07.2015. U Zagrebu dana 08.05.2017." potpis Meni nema logike kako nešto iz 2015. može postati pravomoćno gotovo 2 god. kasnije. Da li je ovo zakonito?
  4. Znači nemamo pravo ni uvid u transakcije po računu? A šta se onda može napraviti ako postoji sumnja da je netko dizao novce sa pokojnikovog računa s obzirom da mi nemožemo imati uvid? Meni je rečeno na sudu da kad je proces završen mi imamo pravo vidjeti njegove račune. Sad mi više nije ništa jasno. Jedan odvjetnik tvrdi jedno, sud također, a javni biljeđnik i banka drugo... pitam se... pitam...
  5. Stan u CHF kreditu i dva zemljišta - od oca. Stan je solemiziran kod jb u CHF kreditu koji nadmašuje vrijednost stana.
  6. Ima li smisla tražiti nužni dio ako je sve pod ovrhom?
  7. A ima li nasljednik pravo na nužni dio ako je su nekretnine pod ovrhom? Kako se to riješava? Dali se može ostavinska rasprava napravljena kod javnog bilježnika poništiti? Na ostavinskoj nismo imali uvid u račune, odrekli se donesene imovine a u račune nismo imali uvid, javni bilježnik napisao da se odričemo nekretnine te da nemamo uvid u račune, potom dolazi riješenje da smo se svega odrekli. Mi se nismo odrekli računa nego smo rekli istinu da nemamo uvid u racune. Može li se pobiti riješenje doneseno na takav način? Te ako može koja je procedura?
  8. Pa zar nasljednici nemaju pravo uvida u račune od pokojnog, čak i ako se odreknu nasljedstva, zar nemaju pravo uvida u račune? Meni je rečeno da se sa pravomoćnim rješenjem nakon što je postupak završeni ima pravo uvida u račune? Nije li to točno?
  9. Da li nasljednici imaju pravo na mirovinu od pokojnog oca ako otac nije bio u mirovini a stekao je sva prava na mirovinu? čl.4 mirovinskog osiguranja piše: "dospijela novčana primanja koja nisu isplačena do smrti korisnika mogu se nasljeđivati" Kako se to riješava na ostavinskoj ili u mirovinskom osiguranju?
  10. 1. Datum dostave. 2. Mislim da ih sud nije ni tražio jer je vratio stranki pritužbu sa pitanjem od kud joj taj dokument - te ju upozirio da se za krivi iskaz ide u zatvor od nekoliko godina. 3. stranka je sama pisala prigovor (bez odvjetnika) ali je prilozila i dokaze - nema nikakvog valjanog žiga na dokumentu koji su joj naknadno postavli o ustupu i to joj je poslala agencija naknadno nakon što joj se žalila da nije nikad dobila obavijest o ustupu potrazivanja. Agencija joj je to dostavila kao da ju je banka obavijestila - to svatko može isprintati - nema niti žiga niti potpisa. 7. To bi značilo da oni imaju sva prava i da se ovršenik zapravo nema niti pravo požaliti jer tako ionako oni će uvijek iskopati nešto gdje će im se priprijetiti i pokazati kao da su oni lažljivci. Čemu svrha žalbe i slanje dokaza ukoliko ih se dodanto ponižava i omalovažava. Jer kao što je vidljivo iz priloženog uvijek su oni u pravu. Prijetiti stranci da će ići u zatvor radi krivog iskaza - šta je krivotvorila žig za Fine? Jednostavno više nema smisla u učemu od ovoga...
  11. Evo primjer, žalba upućena sudu radi ovrhe (kako bi proglasili ovrhu nevažečom) - krivi datum na ovrsi - vraćeno od suda da nemaju taj predmet kod sebe. Također navodi se da joj nije dostavljena niti obavijest o prenosu potraživanja. Sudu je poslan i dokaz o blokadi sa Fine i dokumentom sa krivim datumom. Te se još pozvalo na red stranku od kud joj taj dokument. (pa sa Fine - žig od Fine na dokumentu). Stranka otišla do javnog bilježnika provjeriti koji on datum ima - i ovaj promijenio datum u važeći. Stranku se poziva da pokrene parnicu - kako ako nema novaca. Koliko uopće takve parnice koštaju? I da se ne spominje ovrha uopće ne glasni na ageciju za utjerivanje dugova koja je ovršila stranku nego na njegovog prethodnika od kog su kupili dug. Niti je prethodnik obavijestio stranku o tome niti agenija koja je otkupila dug.
  12. Hvala na odgovoru. Ovo se nadovezuje na čl.32 (1)...znači iako ima da se netko pobuni da su ga ovršili ili blokirali sa ovrhom koja ne glasi na njih, ovaj jadnik koji se žali da je blokiran mora pokretati parnicu protiv ovrhovoditelja i dokazivati na sudu... i plačati dodatno za parnicu a ovako je jedan i nema novaca jer je blokiran. Od kad je ovaj zakon na snazi?
  13. Koja je rezlika između ovršne isprave i vjreodostone isprave? Ovrha je pokrenuti ovrsni postupak, a šta se smatra vjerodostojnom ispravom?
  14. Poštovani, Znate li koliko se dugo čuvaju dokumenti nakon što je završen stečajni postupak nad firmom te dali postoji naknadno pravo na žalbu ili prijavu nepravilnosti u stečajnom potupku. Prvensrveno zašto vlasnici nisu obaviješteni da se promijenio broj nad stečajnim postupkom. Tkome se može obratiti za ovo? Mi smo u EU postoji li nekavo vijeće u EU koje se bavi ovakvim nepravilnostima i kriminalom obezvrjeđivanja i rasprodaje tuđe imovine?
  15. Poštovani, Molim Vas da li imam pravo na minimalni dio od nasljedstva. Kako se to određuje? Kao nezapoleni i blokirani imam li pravo na neplačanje sudskih pristojbi? Naime ponovno je sazvana ostavinska ovoga puta na sudu, jer je nešto dodanto pronađeno, sazvana je ostanivska iako se radi o novcu a ne o nekretnini. Koliko se plaća sudska pristojba za ročište te dali se mora plačati ukoliko se odreknete tih novaca. Molim Vas također napravljen je stečajni postupak firme i prodana je nekretnina ali na e-oglasnoj nije ništa objavljeno, samo da je otvoreni štečaj nakon što je vlasnik umro. A sada vidim u grutovnici novi vlasnik. Kako se može provjeriti po stečajnom postupku kada je išla dražba? Ovo je strašno šta se tu događa. Meni nije jasno dali je promjenjen broj? kako se može vidjeti tko je vodio stečajni postupak i kako je išao proces, to su javne informcije koje bi trebale biti dostupne na e-oglasnoj. Kome se obratiti za ovo?
  16. Poštovani, 1. Imam pitanje vezano za ostavnisku raspravu. Ostavisnka je održana i završena prije 4 godine. Poslano je na sud naknando pronađena imovina - neki sitni novac i to je poslano na sud. Nasljednici su se predhondo odreki svega na prvoj ostavinskoj. Sada sud saziva novu ostavninsku raspravu radi te naknano pronađene imovine - novci. Čitam zakone u zaknu piše da se ostavniska s naknadno pronađenom imovinom samo saziva ako je u pitanju nekretnina a ne novci. Mene sad interesira kako to da je ponovno sazvana ostavniska- ročište na sudu? Te koliko to košta? I ako se mi odreknemo tih novaca dali svejedo plačamo ročište? 2. Dali mi kao naslenici imamo pravo uvid u pokojnikove bankonve račune. Na prvoj ostavniskoj kod javnog bilježnika mi nismo imali pristup u uvid u njegove račune. Da li imamo pravo uvida u njegove račune?
  17. Ja neznam više kako ovo sročiti. Javni biljeznik krivotvori dokumetne, mjenja datume na dokumentu. Tko me se za to obratiti?
  18. Interesantno, a nije mi jasno... A jeli znaš ako je firma otišla u stečaj, te se pojavi netko tko nije prijavio potraživanje, a ima dokaz, imali pravo tražiti ta potraživanja?
  19. Da li netko zna koji sve radnjama banka prekida zastaru, dali je može prekinuti uporno pisajući sudu požurnice? A sud im je prethodno odbio ovrhu?
  20. A meni zanima dali se za sve ovrhe koje su u zastari i nezakonite ovrhe od strane agencija za utjerivanje dugova moraju dizati parnice, zar nije dovoljno se pozvati na zastaru? I kada date sve dokaze, zaj to nije dovoljno?
  21. Koja je procedura za osobni stečaj te koliko traje maltretiranje suda i stečanog upravitelja? 3, 5, 10 godina? Te kako se može tražiti azil u drugoj državi koja je procedura? Imam pravo zastare ali sud me svejedno zove na parnicu iako su mu svi dokazi podnjeti i jasno se vidi zastara?
  22. 1. Ovrha nije nikad dostavljena na adresu, 2. ovšren nezakonito na Fini sa utjerivačima koji uopče nisu sklopili ugovor sa ovrhovoditeljima, 3. žalba podnjeta sudu radi gore navedenog i zastare koja je nastupila prije 3 godine Ovrha koja je "pravomočna" a nikad dostavljena "više ne postoji"? ali se zato otvara nova ovrha? Jednostavno ne razumijem. Koja je svrha onda zakona i pisanja žalbi ako tako i onako nemate nikakva prava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija