Jump to content

rca

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. dobio sam čitav snop papira: prijedlog za ovrhu, tažbine imaju 6 stavki sveukupno 285hrk, zatim piše ovršenik nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine ovrhovoditelja iz vjerodostojne isprave i troškova ovog postupka predlaže donjeti rješenje za ovrhu - u kojem piše: Nalaže se ovršeniku taj i taj da ovrhovoditelju hzzo na temelju vjerodostojne isprave i to: izvadak iz poslovnih knjiga 15821583 namiri tražbinu u iznosu od 285hrk uvečanu za zatezne kamate koje teku od 28.6.2020. pa do isplate po kamatnoj stopi koja se do 31.12.2022 odeđuje, za svako polugodište, uvečanjem prosječne kamatne stope na stanja kredita odobrenih na razdoblje dulje od godine dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunate za referentno razdoblje koje predhodi tekučem polugodištu za tri postotna poena, bla bla u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 25 eur na taj i taj račun.(iskreno još mi nije jasno da li je ovo to rješenje ili samo prjedlog) , zatim ovršni zahtjev te analitička kartica dopunskog osiguranja ima jedno 10 strana nekakvih tablica na kraju koje piše obračun kamate do dana 2.1.2023 1890hrk.
  2. Pozdrav, unaprijed se ispričavam ako je tema u krivoj kategoriji. Dobio sam poštom od javnog bilježnika prijedlog ovrhe da platim iznos od 298EUR (2250kn) zbog duga iz 2020 od 285kn. Polica dopunskog mi je isključena u rujnu 2020 tj. 90 dana od neplačanja . znači osnovica duga je 285kn (3 rate + nekakvi troškovi) a traže 2250kn nakon 30 mjeseci, također nisam primio niti jednu obavijest od hzzo-a, još od rujna 2020 kad su mi javili da mi je ugašena polica. Na nekakvom troškovniku na zadnjoj stranici čak i piše - neisplačeni iznos=285kn, zatezna kamata=1965kn. Ispada da su na dug od 285kn naplačivali 65kn kamate mjesečno, tj. 25% kamate mjesečno. Ja ne znam ali ne mogu vjerovati da se ovolika kamata može legalno primjenjivati, zar to nije lihvarstvo? što mogu učiniti? kome se mogu žaliti?
  3. Od srca zahvaljujem na brzim odgovorima. 😀
  4. Pozdrav, Prije mjesec dana sam uhvaćen sa 1.2g marihuane te sam uz ostalu dokumentaciju (potvrdu od oduzetom predmetu i vaganju) na kučnu adesu dobio optužni prijedlog na kojem piše da se traži od suda da me kazni sa 5000kn itd.. te poziv na sud. Krajem 2017. točnije u 12. mjesec sam isto bio uhvaćen sa 1.2g te mi je tada sud izrekao kaznu od 700kn te 200kn sudskih troškova. Prije i poslje toga nisam imao nikakve prekršaje niti sam ikad kazneno procesuiran. Na vašoj stranici sam u više navrata pročitao da nakon 3 god. od prve kazne nastupa rehabilitacija. E sad mene zanima konkretno što točno reći kada me sudac upita da li ste u prošlosti bili kažnjavani jer me točno tim riječima posljednji put pitao. Da li da kažem: Ne nisam, ili da kažem jesam ali prije skoro 5 godina? Da li sudac vidi negdje da sam već kažnjen pa zna da sam rehabilitiran ili me nema uopče u evidenciji? (Zanima me čisto da znam da ne bi ispalo na kraju da lažem sudu pa da si stvorim probleme.) Drugo pitanje: na optužnom prijedlogu piše da se moli od suda da izvrše uvid u kaznenu evidenciju. da li tu možda piše da sam u prošlosti već prekršajno kažnjen? po mom shvačanju kaznena evidencija bi valjda tebala biti za kaznena djela (koja nemam). Treće pitanje: na potvrdama o oduzetom predmetu i vaganju piše da sam odbio potpisati. radi se o tome da se sve to zbilo na ulici i policajci su mi je rekli da će oni to odnjeti u postaju i izvagati i da će mi sve doći doma poštom i da mogu ići s njima u postaju ako baš želim, ali da ne moram , rekli su mi da mi je ionako sve isto išao s njima u postaju ili ne i da će mi sve doći poštom. Da li će mi sad to "odbio potpisati" utjecati na kaznu? Četvrto pitanje: zadnji put me među ostalim pitao gdje radim, iako jednog mog prijatelja koji je nedavno zbog istog tog bio na sudu to nisu pitali nego samo kolika ima primanja. Da li moram na to točno odgovoriti ako me pita? koliko sud takve stvari u praksi provjerava u ovakvim slučajevima? zanima me jer sam zaposlen u javnoj visokoobrazovnoj instituciji pa ne bi htio baš da se pročuje. znam da mi je potvrda o nekažnjavanju čista ali sam iz manjeg grada, ljudi pričaju itd... I zadnje pitanje ( i oprostite na ovolikoj gnjavaži), da li mogu od suda tražiti da osobno preuzmem rješenje, da mi ne dolazi doma poštom te u slučaju da mogu, gdje i kad i koga to pitam? na glavnoj raspravi? suca? trebam li objašnjavati zašto to tražim? Hvala vam i oprostite još jednom na trakavici od članka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija