Jump to content

kfilipic

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam pitanje. Kako se dijeli imovina roditelja kad umru? Mora li biti,ako je dvoje djece svakom pola ili uopce ne mora biti dijeljena u slucaju da roditelji to ne žele? Negdje sam čula i da bi im se trebalo ostavit kolko im je dostatno za život. Zahvaljujem
  2. On zivi kod vas a drugi roditelj ne placa alimentaciju,jel? Pa ak je punoljetan sam se zastupa,ne znam zakaj ne bi.Ne bude mucenje ak i ide na sud,oni to rjesavaju na sudu za mlade,a tam se gledaju bas njihovi interesi.I mislim da bi alimentacija trebala ic dokle se redovno skoluje-studij i to.
  3. Ja sumnjam da ce itko ista poduzet dok neko "sranje" ne napravi.Lik ce se na kraju po svojoj prilici vjerojatno odselit :tuzan:
  4. Ne znam je li vec izasao,ali govorilo se da ce bit zakon koji ce tjerati alimentaciju od casa kad su se roditelji razveli,a ne otkad je jedan tuzio drugoga da ne placa. Kolko ja znam,to se sve tice socijalne skrbi.Treba i njih zaposlit kad nis ne rade.
  5. Na vasem mjestu ja bih poslusala odvjetnika. Rodeni ste u RH,pa imate drzavljanstvo,sto znaci da vas tu vode po ovdasnjim zakonima.Al ak vec imate sansu otic u Njemacku,to bi vam(po mojem) bilo super,tek zbog standarda i zivciranja.. Ne znam nista o pravu,ali tek neko moje misljenje.. nadam se da ce biti bolje..
  6. Alimentacija bi trebala biti 500 kuna po djetetu tak da vam vise ni ne smiju uzet,sa placom od 2000 kuna. I placa se dok se djete/ca redovno skoluje. Po iskustvu s mojom mamom(slicna situacija),vas bi centar za soc.skrb trebao zastititi,a sa 18 godina svatko odlucuje di ce bit. sve je to jako zalosno.
  7. Imam skoro 21 godinu,brat 14,mama radi,a tata ne placa alimentaciju.nezaposlen je,lud u glavu(stigao je nalaz od doktora),i ocijenjen kao radno nesposoban.Umeduvremenu mlati pare na crno,izjavljuje da radi i da jako malo zaraduje pa mu sud te "male pare" ne moze oduzeti.Spomenuo je brat je i da ima sef pun love,postavio je kamere,ima auto(nije njegov),stado ovaca,klimu,kucu na 2 kata,big screen TV,svake godine ide na more,itd. Postoji li IKAKAV nacin da ga se dovede pred zid jer imam dojam da mi se smije u facu kad me vidi-jadan,kao,nista mu se ne moze plijeniti jer kuca nije njegova(?!),a alimentaciju placa RH umjesto njega.Isli smo na sud i moji pokusaji da mu se naplati "jer zivi od neceg" nisu uspjeli,imam nezainteresiranog odvjetnika,a na internetu obiteljski zakon traljavo napisan da ni ne kuzim kaj hoce rec. ako itko odgovori,zahvaljujem
  8. uzmi putovnicu,diplomu,vizu i poberi se van
  9. kfilipic

    Studentsko pravo

    kaj nije razmisljala na vrijeme nego se udala! za udaju ima cijeli zivot,ne bogme i za faks! kasno Marko doso na Kosovo..
×
×
  • Napravi novi...