Jump to content

legalisuser

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Potrebni su građevinska dozvola i nacrti. Oba sam uspio dobiti u državnoj arhivi (cca 200 kn). Ukoliko je građeno prema navedenom u građevinskoj dozvoli (npr. nije odstupano od dimenzija navedenih u nacrtima) i ispoštovan je plan o uređenju prostora prilikom gradnje onda se dobije uporabna dozvola (cca 800 kn).
  2. Hvala na informaciji. Danas sam ponovno provjerio u odjelu za uređenje te su mi potvrdili dio koji ste naveli. Od 2014. ne izdaju se dozvole građevinske inspekcije te je uporabnu potrebno ishoditi na temelju akta za građenje do 1. listopada 2007. g.
  3. Pozdrav, Molim pomoć vezano za izdavanje uporabne dozvole za kuću koja ima pravomoćnu građevinsku dozvolu iz 1987. g. Zahtjev za legalizacijom nije dosad podnesen. Isto tako, iz državnog arhiva imam potvrdu da nije pronađena uporabna dozvola. U odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo dali su mi obrazac "Uporabne dozvole za građevine izgrađene na temelju akta za građenje do 1. listopada 2007. g". Dio koji ne razumijem odnosi se na zakon o gradnji: "Akti za uporabu građevine su uporabna dozvola, potvrda upravnog tijela da mu je dostavljeno završno izvješće nadzornog inženjera, uvjerenje za uporabu, pravomoćna građevinska dozvola, odnosno drugi odgovarajući akt izdan do 19. lipnja 1991. s potvrdom građevinske inspekcije da nije u tijeku postupak građevinske inspekcije i dozvola za upotrebu." S obzirom da kuća posjeduje pravomoćnu građevinsku dozvolu iz 1987. g. je li potrebno: 1. uporabnu dozvolu ishoditi putem akta za građenje do 1. listopada 2007. g. ili 2. je dovoljna građevinska dozvola s potvrdom građevinske inspekcije da nije u tijeku postupak građevinske inspekcije i dozvola za upotrebu. Ukoliko je dovoljna pravomoćna građevinska dozvola, na koji način se može dobiti potvrda građevinske inspekcije da nije u tijeku postupak građevinske inspekcije i dozvola za upotrebu? Odlučio sam se probati odgovore dobiti ovdje jer sam u odjelu za prostorno uređenje dobio savjete da sam premjerim kuću što i nije problem, ali ima hrpa drugih stvari na koje se mora paziti. Geodeti me vode u smjeru da je potrebno raditi projekt ispočetka jer postoje odstupanja u dimenziji građevine koja su veća od 30 cm, a i blizina međi je sumnjiva jer je na zid dodana toplinska izolacija. Unaprijed hvala na odgovoru.
  4. Poštovana, hvala na detaljima. Vrijedi li to i za dio porezne uprave gdje je navedeno da ovršnost tražbine ima učinak i prema trećoj osobi koja je te nekretnine naknadno stekla. Unaprijed hvala!
  5. Pozdrav, Zanima me slijedeće za nekretninu koja je jedna od dvije nekretnine u ovršnom postupku. 1. Može li se doći do dokumentacije (građevinska dozvola, uporabna dozvola) nekretnine koja je objavljena na Fininoj e-dražbi? 2. Vlasnički list - Teretovnica - kolika je sigurnost kupca (brisanje teretovnice) obzirom da su upisani: pravo zaloga na nekretninu, ustupanje založnog prava i porezna uprava. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija